Mislim da je nepotreban strah da ce svi prestati kupovati igre i da ce izradivati svoje kopije, ipak je gubitak vremena
Meni bi to osobno bio gubitak vremena, ali je to individualna stvar, nekome drugo moze ne biti gubitak vremena. Ne vrednuju svi isto vrijeme ili novac, a i ima sigurno ljudi kojima je to gust pa onda neka gustaju
Vjerujem da tema nije tu da pricamo zakonski o tome (jer zar nije zakonski krsenje kopirati i out of print igru?) vec moralno. Sto se toga tice kod autorskih prava cesto zna biti sivih stvari, ali neke stvari nisu. Npr mislim da bi se svi slozili da nije ok praviti kopije s ciljem prodaje i zarade, ali da je ok koristiti kopirani dio da nadomjestis izgubljeni ili osteceni dio.
Osobno mislim da ako je izbor izmedu kopiranje igre ili nikako ne posjedovati onda je ok kopirati, Kada je druga opcija kupiti igru, onda mislim da je potreban razlog koji to opravdava da bilo ok.
Ne mislim da je bitno ali ja veliku vecinu stvari sto konzumiram ne piratiziram. Ne koristim piratski softver niti slusam piratsku glazbu, ne sjecam se kada sam zadnji put piratizirao igru, veliku vecinu (95+%) filmova/serija sto pogledam nije piratizirano. Knjige vecinom kupim ali vjerojatno ih postokom najvise piratiziram, ako nista drugo jer mi se nekada probudi inat kada vidim na amazon da kindle verzija kosta vise od fizike