The Settlers of Catan

Pitanja vezana uz društvene igre
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1190 puta
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Re: The Settlers of Catan

Post Postao/la mado »

Za koji mjesec izlazi četvrto veliko proširenje za Catan pod nazivom Catan: Explorers & Pirates. Detalji su ovdje: http://www.bgg.cc/boardgameexpansion/13 ... rs-pirates
Kad izađe, budem opisao to proširenje, a za sad izdvajam zanimljivo pravilo koje se već sad može primijeniti. To su zlatnici koji bi trebali značajno poboljšati igru i ubrzati ju, smanjiti utjecaj sreće, te smanjiti frustracije igrača.
Trebaju vam nekakve oznake ili gumbi ili novčiči ili što god.
Pravilo kaže: nakon bacanja kockica, ako igrač ne dobije nikakav resurs, dobije od banke 1 zlatnik. Kad je na potezu, igrač može zamijeniti 2 zlatnika za 1 resurs po želji (igrač može obaviti više takvih zamjena na potezu). Lopov ne može krasti zlatnike.
CoxUT
Reactions:
Ima zahvala: 20 puta
 pohvaljen: 10 puta
Kontakt:

Post Postao/la CoxUT »

Jako dobro pravilo, ne bi to bilo loše ubaciti u osnovnu igru. ;)
Dread24
Reactions:
Ima zahvala: 56 puta
 pohvaljen: 40 puta
Kontakt:

Post Postao/la Dread24 »

Jako mi je zanimljivo ovo novo proširenje... mislim da ću ga i kupiti kad izađe (i dođe u CM ili tako negdi)
Ovo sa zlatnicima je super :thumbs

al ne znam, u globalu meni ne traje dugo partija. zna bit jako dinamična, a ni ne traje vječnost dok me dođe red. ;) možda su moji suigrači brzi :) u 6 igrača je super šta svi mogu nakon što jedan igrač završi svoj potez sagradit nešto extra, pa ne moraš čekat red i strpit cijeli krug da ti neko ne ukrade neki resurs koji ti treba.
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
CoxUT
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la CoxUT »

Koja vam je expanzija najbolja? Igramo puno Catana pa razmišljamo da proširimo malo igru. thx
jelena
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Post Postao/la jelena »

Prije par dana sam dobila za rođendan igru Naseljenici otoka Catan od frendice koja nije nikad čula za tu igru, ali ju je kupila na preporuku prodavačice iz One2Play-a (hvala, teta prodavačice!!!). Nije se mogla načuditi mom oduševljenju, jer baš sam tu igru htjela nakon što sam jednom davno pročitala recenziju ovdje :) sinoć smo je 2 puta odigrali, prvo onu verziju za učenje (izvrsno napisane upute, sve lijepo objašnjeno na primjeru i u toj prvoj igri smo sva pravila pohvatali), a zatim i jednu samostalnu. Bilo nas je malo viška, ukupno 7, pa smo se podijelili u ekipice po 2 osobe i 1 sam :) Odlično je igrati tako u ekipama, osim što trgujemo s protivnicima, mi u ekipama se međusobno dogovaramo kako ćemo igrati, pravi timski duh :) nakon toga sam cijelu noć sanjala da igram, ali nažalost u snu nisam baš imala nekog smisla za strategiju pa sam gubila već od samog početka :D
Eto, mogu reći da smo svi bili oduševljeni igrom :)

Sad vidim zašto se ovdje često spominje da Monopoly i slično nisu prave društvene igre :) jedva čekam iduću priliku za igranje!
CoxUT
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la CoxUT »

jelena je napisao/la:Prije par dana sam dobila za rođendan igru Naseljenici otoka Catan od frendice koja nije nikad čula za tu igru, ali ju je kupila na preporuku prodavačice iz One2Play-a (hvala, teta prodavačice!!!). Nije se mogla načuditi mom oduševljenju, jer baš sam tu igru htjela nakon što sam jednom davno pročitala recenziju ovdje :) sinoć smo je 2 puta odigrali, prvo onu verziju za učenje (izvrsno napisane upute, sve lijepo objašnjeno na primjeru i u toj prvoj igri smo sva pravila pohvatali), a zatim i jednu samostalnu. Bilo nas je malo viška, ukupno 7, pa smo se podijelili u ekipice po 2 osobe i 1 sam :) Odlično je igrati tako u ekipama, osim što trgujemo s protivnicima, mi u ekipama se međusobno dogovaramo kako ćemo igrati, pravi timski duh :) nakon toga sam cijelu noć sanjala da igram, ali nažalost u snu nisam baš imala nekog smisla za strategiju pa sam gubila već od samog početka :D
Eto, mogu reći da smo svi bili oduševljeni igrom :)

Sad vidim zašto se ovdje često spominje da Monopoly i slično nisu prave društvene igre :) jedva čekam iduću priliku za igranje!
Hehe znam kako ti je. Uzivaj u igri, super je. To je samo jedna od velikog broja!
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3725 puta
 pohvaljen: 3857 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2446 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

sadistiko je napisao/la:I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
Izgleda da se i One2Play mijenja... doduše ja već dugo tamo ne zalazim, pa niti ne znam da li su se okrenuli i ovim igrama.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
jelena
Reactions:

Post Postao/la jelena »

sadistiko je napisao/la:I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
Ovo je kupljeno u Karlovcu...
Imaju oni nekakve igre, ja sam kod njih jednom davno kupila Boggle i 1 protiv 100 u Avenue Mallu u ZG kad su imali na akciji po 50 kuna (mislim da je ta poslovnica zatvorena), znam da je bilo još nekakvih ali ne sjećam se kakvih.
jelena
Reactions:

Post Postao/la jelena »

jelena je napisao/la:
Ovo je kupljeno u Karlovcu...
Imaju oni nekakve igre, ja sam kod njih jednom davno kupila Boggle i 1 protiv 100 u Avenue Mallu u ZG kad su imali na akciji po 50 kuna (mislim da je ta poslovnica zatvorena), znam da je bilo još nekakvih ali ne sjećam se kakvih.
Ok, ispravak netočnog navoda :) provjerila sam s frendicom, ovo ipak nije kupljeno u One2Play-u nego u nekoj knjižari, ali kako je u istoj rečenici spomenula i One2Play, ja sam nešto pomiješala, mea culpa :) Uglavnom, oni imaju nekakvih igara, al očito ne i ovu :D
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”