Mislim da uz Race\Roll for galaxy ima mjesta i za Terraforming Mars na stolu, pogotovo ako želiš igru sa više interakcije.smurfORnot je napisao/la: 29 ruj 2017, 12:26 U usporesbi s reximo roll/race, koje su nama super, zasto binovo igrao radije?
U reviewu su omi pokazali 2p stol kako im izgleda, i iskreno izgledalo je malo way too much tih svih karata na stolu, nepregledno itd. A i sami su rekli da je 2p fame tako tako...da je vise 3-4p game.
Kada sam gledao reviewove, nije mi previše bilo jasno čemu toliko fama oko te igre. Tamo stavljaš neke pločice na mapu, igraš karte koji formiraju kao neki engine i to je to. Na prvu ništa posebno. Kako se igra penjala u rankizima, odlučio sam pogledati koji gameplay video (preporučam AntLab Games youtube kanal, njihovi playthrough videi su mi odlični). Onda sam skužio da mora bit fora u kartama, pogotovo jer je svaka unique. Bio sam skeptičan kako to može biti sve balansirano ali sam nakraju ipak popustio.
Prve 2 igre smo se fokusirali na igranje karata i kako dobiti što više bodova na kartama, ploču smo skoro pa ignorirali (moraš ipak igrati oceane i zelene pločice kako bi završila igra). Pobjednik bi imao 50 do 70 bodova. Onda shvatiš da bodovi na kartama nisu ništa posebno nego da hrpa bodova leži u polaganju gradova i okruživanju gradova zelenim pločicama. Bodovi na kraju igre su se popeli bliže 100-tke. Onda shvatiš da dosta bodova donese milestonovei i awardovi, sa time da su milestonovi kratkoročno planiranje a awardovi dugoročno planiranje. Pa smo onda shvatili kako pozicionirati gradove tako da prisiliš protivnika ako sebi stavi zelenu pločicu za bodove da i tebi da bodove ili kako protivniku blokirati bodove sa posebnim smeđim pločicama. Pa onda shvatiš da standarni projekti imaju svoje mjestu igri iako na početku se čine kao višak. Sada 2 player igre skoro pa uvijek završavaju iznad 100 bodova.
Sama pravila igre su dosta jednostavna, ali ti opet treba nekoliko igri da vidiš sve karte i shvatiš kako stvari funkcioniraju međusobno. Treba igrati definitvno sa card draftingom jer se onda imaš mogućnost hate draftinga (da blokiraš protivniku odličnu kartu) i mogućnost da tebi dođu bolje karte. Pravilo da na turnu možeš imati 1 ili 2 akcije na početku izgleda nebitno, kasnije shvatiš da je jako bitno ako želiš nekome ukrasti milestone ispod nosa.
Dok igra ima take that elemenata, postoji opcija da ih se ne igra.
Iako ima dosta karata na stolu, bitno je zapravo malo stvari. Zelene karte jednom kada odigraš, bitno je da vidiš samo tagove (ikone u gornjem desnom kutu). Plavih karata možeš imati puno, ali to definitvno ne znači da će protivnik sa više plavih karata pobjediti.
Igru svakako preporučam odigrati, samo se ukupna slike dobije nakon nekoliko igri tek.