Evo da se napokon osvrnemo na igru, pa i na recenziju, a ostale stvari ostavimo jezičnom savjetniku.
Ali postoji mogućnost nabave preostale uvećane trećine tako da možete igrati na super ultra giga mega mapi. Super ultra giga mega je uvijek dobro.
Slažem se, mapa stvarno izgleda lijepo uvećana i preporučam, bolje vidite detalje, od kojih su neki skroz šašavi.

Doduše ostaje problem sa dostupnim prostorom na stolu, jer to stvarno bude poveliko...
I ovdje se dizajn mechova razlikuje od frakcije do frakcije. Izrađeni su detaljno i rekao bih dosta kvalitetno, no kako se ipak radi o plastici savjetujem oprez.
Ovo nisam shvatio? Meni je odlična kvaliteta i igra ovdje zaslužuje samo pluseve.
Svaka frakcija ima i 4 posebne sposobnosti od kojih su dvije iste za svakoga (hodanje preko rijeka i mogućnost dodatnog poteza s figurama), a dvije su specifične za pojedine frakcije.
Sitni ispravak, svaka frakcija ima drugačije uvjete za prijelaz preko rijeka, što itekako bude bitno.
Ovo sa premještanjem komponenata je mehanika koja mi se najviše sviđa kod ove igre. Praktično je izvedeno jer i otvaranjem novih simbola i prekrivanjem drugih dobivate nešto, a nema potrebe za dodavanjem novih komponenata poput kartica kojima biste to pratili. Istovremeno, jednom akcijom postžete više stvari. Izgradnjom mecha dobijete mecha i novu sposobnost za svoje figure, kada izvršite nadogradnju povećate učinak gornjih akcija i smanjite trošak donjih. Vrlo ekonomično. Volim ekonomičnost.
O da, da! Apsolutno se slažem!
Nego… Svaki igrač na početku počinje na poluotoku, a prijelaz preko rijeka je omogućen tek izgradnjom odgovarajućeg mecha.
Zaboravio si radnike frakcije Nordic?

Po meni slaba frakcija koju donekle izvlači ova sposobnost.
Svrha daljnjih borbi (boraba?)
Borbi

Ali da, s jedne strane ti fali smisao daljnjih borbi, ali s druge strane lijepo ukazuje kako su borbe skupe za ekonomiju, a opet ima taj dobar osjećaj za hladnoratovsku ravnotežu, gdje se gomila oružje i ovaj segment ne možeš ignorirati kada su ti susjedi nabrijani, ali nema direktnih borbi.
Za svakog otjeranog meepla napadač gubi razinu popularnosti. Tako da agresija može biti i štetna za igrača.
Osim kada je agresor Polania. Iz tog razloga mi se Polania, uz Rusviet čini među najjačim frakcijama u igri. Nisam još posve siguran, ali to mi je veliki minus, i igra mi se zato čini mi nebalansiranom među frakcijama.
Drugi minus mi je, što nisam skroz uvučen u temu. Također mi je kraj antiklimaktičan i netematski. Npr. terraforming Mars smisleno ti je da igra završava kada mars postane prihvatljivo naseljiv, a ovdje bude... što? pardon, kaj?

Ipak je igra prodavana zajedno sa temom koje nema previše. Tu me i smeta ono što si primjetio za regrute, novake, kako već. Kako je to tematski?
Treći minus su zgrade, tj. njihov smisao. Kako je to napravljeno za rudnik i mlin, tako se mogla naći funkcija za oružarnicu i spomenik.
Dobra mi je igra, sa dobrim mehanikama i rado ću je igrati, ali skidam joj puno više od jedne zvjezdice. Kod istog izdavača veći ću primat dati Viticulture.
IProbat ću solo varijantu, pa čak i da ubacim automa kada nas igra dvoje, pa ću još javiti dojmove.