Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3725 puta
 pohvaljen: 3857 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la sadistiko »

Gdje si? Pa ako nisi negdje predaleko mogu ja jednom zaletiti sa svojom igrom i insertom pa nabrzaka probamo
slika
MirekCro
Reactions:
Ima zahvala: 163 puta
 pohvaljen: 511 puta
Kontakt:

Post Postao/la MirekCro »

Nisam ti baš blizu, Sirač kraj Daruvara. Ali isplati se doći ipak smo mi poznati po šljivama i odličnim rakijama :mrgreen:
Ovi su korisnici zahvalili autoru MirekCro za post:
sadistiko
slika
dado
Reactions:
Ima zahvala: 3637 puta
 pohvaljen: 2338 puta
Kontakt:

Post Postao/la dado »

Uskočila je jedna neplanirana narudžba:

slika

@Bolindus ne znam kak si uspio nabaviti Deadpoola ali svaka čast. :bravo
Ovi su korisnici zahvalili autoru dado za post (ukupno 2):
sadistikotanelorn
slika
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

slika

Da i ja okacim narudžbu sa ozone. Planet je poklon za jedno dijete, kingdomino možda bude poklon, ostalo za nas.
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post (ukupno 5):
dadoValsimPapaverZorzytanelorn
Bolindus
Reactions:
Ima zahvala: 90 puta
 pohvaljen: 422 puta
Kontakt:

Post Postao/la Bolindus »

dado je napisao/la: 08 tra 2022, 12:57 Uskočila je jedna neplanirana narudžba:

slika

@Bolindus ne znam kak si uspio nabaviti Deadpoola ali svaka čast. :bravo
Lol, neznam ni ja ali neko je na nekom stranom forumu objavio da ih imam i nestali su za pol sata.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Bolindus za post (ukupno 2):
dadokockica
Vukozec
Reactions:
Ima zahvala: 664 puta
 pohvaljen: 606 puta

Post Postao/la Vukozec »

kockica je napisao/la: 08 tra 2022, 13:02 slika

Da i ja okacim narudžbu sa ozone. Planet je poklon za jedno dijete, kingdomino možda bude poklon, ostalo za nas.
Ajd, kad je bal...

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vukozec za post (ukupno 3):
dadoZorzytanelorn
slika
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

ToT i Illusion su fora ali vrlo brzo ih se zasitis
neoch
Reactions:
Ima zahvala: 111 puta
 pohvaljen: 149 puta
Kontakt:

Post Postao/la neoch »

Evo stiglo sa ozone. 2 dana kasnije, al sve ok.
slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru neoch za post (ukupno 4):
dadoZorzytanelornkockica
slika
Vukozec
Reactions:

Post Postao/la Vukozec »

kockica je napisao/la: 08 tra 2022, 14:37 ToT i Illusion su fora ali vrlo brzo ih se zasitis
Svaku od igara na slici sam nabavio sa specifičnim očekivanjima o njihovim ulogama u kolekciji.

Od Illusion imam najmanje očekivanja, ali uzeo sam je kao zgodnu igru koja se objasni u 10 sekundi i mogu je igrati u svakom društvu i atmosferi. S klincima od 5 god naviše, na pauzi sa ručak, u bircu. Nije pretjerano zanimljiva, ne izgleda kao igra koju bi mogao igrati više od par rundi ili dulje od pola sata u komadu, no ako vas interesira igra koju možete nositi u džepu i bilo kad u bilo kojem društvu je izvaditi kao ice breaker "što kažete da probamo partiju ovoga" (i onda nakon toga možebitno lukavo ispipati terene za druge igre ;) ) - pa, ne pada mi trenutno bolji kandidat na pamet.

Od Tides se nadam da bi se mogla pokazati kao alternativa za partije Battle Linea sa suprugom (pomalo mi djeluje kao Sushi Go za 2 igrača, što mi je isto privlačno u tom kontekstu).

Timeline već imam jedan set, nove kartice su dobrodošle da produlje reigrivost (Illusion koji ima istu mehaniku mislim da neće imati toliki problem memoriziranja kao Timeline jer su tu kartice i podaci previše slični međusobno da bi se lako memorizirali).

Pictomania je najmesnatija, najkonkretnija igra u lotu, celovečernji the kid. Nisam baš talent za Pictionary, a i ne volim što ta igra pati od mogućnosti alfa takeovera. No čini mi se da je genije Vlaada htio osmisliti "pictionary za svakoga" i da je uspio. Nadam se da će igra biti hit kad nam u goste dođu nongamerski prijatelji, alternativa za Codenames (i to dinamičnija i urnebesnija). Vidjet ćemo.

No čini mi se da su Žohari ona igra među ovim društvom koja će ekspresno istaknuti kandidaturu za moj hall of fame. Love at first feel nakon prvih par partija kako sa odraslim tako i sa dječjim društvom.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vukozec za post (ukupno 2):
kockicadado
slika
Vukozec
Reactions:

Post Postao/la Vukozec »

neoch je napisao/la: 08 tra 2022, 17:16 Evo stiglo sa ozone. 2 dana kasnije, al sve ok.
slika
Ohanami je kombinacija Knizijinih kartaških igara poput Lost Cities/Keltis i The Game (istog autora, Ohanami mi je najbolja njegova igra dosad). S obzirom da već imam par donekle sličnih igara u kolekciji neću je nabavljati, no da nemam, Ohanami bi možda bio i prvi izbor za takvu igru. Jednostavan twist (baš u stilu Knizijinih igara) da se od jedne boje mora odustati dodaje zanimljivu dodatnu dimenziju taktici, kada uzeti sebi nešto, a kada oduzeti protivniku. Skroz solidna igara maksimiziranja efikasnosti kolektiranja setova kroz zatvoreno (cirkularno) draftanje.

The Game mi je mala igrala u školi (imali su dan društvenih igara u školi, svatko je donio po jednu igru od kuće, super mi je što ima klinaca koji donose naše moderne favorite, moja je ponijela Taco Mačka KSP koja je naravno bila veliki hit, čak i malo preveliki jer su postali prebučni u igri pa je učiteljica prekinula igru nakon jalovih upozorenja da se smire i kontroliraju :), but sorry, I digress) i oduševila se i poželila da joj ju nabavimo. Skoro sam naručio Extreme verziju sa ozona, no ipak sam odustao, mislim da će joj osnovna igra bez dodatnih kompliciranja ipak biti bolji izbor.
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”