Unusual heroes

Forum za predstavjanje i raspravu o igrama u razvoju
Pravila foruma
Ovdje predstavite svoju igru po sistemu svaka igra svoja tema. Ime teme = ime igre.
U prvom postu opišite igru, stavite fotke i sl. kako bi se o istoj moglo raspravljati.
Odgovori
Crojach
Reactions:
Postovi: 4
Pridružen/a: 06 kol 2023, 12:22
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 8 puta
Kontakt:

Unusual heroes

Post Postao/la Crojach »

Evo i jedna moja igra koja je u nekoj malo naprednijoj fazi razvoja, ali s obzirom da imam troje klinaca i startup koji bi htio pokrenuti, vjerojatno će sve ići jako sporo sada dalje :)

Ako ste igrali Dice Throne, onda ćete brzo sve pohvatati ;)

Igra je zamišljena kao 1-vs-1 PVP gdje želite skinuti svom protivniku energiju aktiviranjem akcija svog lika prije nego ju on vama skine.

Akcije aktivirate tako da dobijete određenu kombinaciju kockica koju akcija zahtjeva, a kombinacije kockica dobivate njihovim bacanjem. Možete bacati 5 kockica. Nakon prvog bacanja možete sačuvati neke kockice, a ostale bacate ponovo. Ukupno imate 3 bacanja na raspolaganju u kojoj god kombinaciji želite (kockice sačuvane nakon prvog bacanja se mogu ponovo bacati u trećem bacanju na primjer). Jedina restrikcija je da ukupno imate 3 bacanja koja ne morate sva iskoristiti ukoliko ste zadovoljni bačenom kombinacijom.

Sada dolazi onaj zanimljivi dio. Svaki igrač počinje igru s jednom, glavnom, karticom koja ima 3 akcije (dvije su domah dostupne, a treća tek kasnije (tu karticu prepoznate po velikom pravokutniku u sredini koji okružuje tu, treću, posebnu akciju). Ona, kao i sve kartice, su sesterokutnog oblika i na svakoj stranici imaju od jedne do tri ikone koje su potrebne kako bi se dodatne akcije mogle dodati vašem liku.

slika

Na slici ispod se može vidjeti primjer dodavanja Stab akcije. Ukoliko ju se želi dodati gore desno, potrebno je imati kombinaciju od 3 kockice koje sve imaju po jednu točkicu.

slika

Ukoliko se, pak, želi dodati ista akcije gore lijevo, potrebno je imati kombinaciju od 4 kockice koje sve imaju po dvije točkice.

slika

Nakon što je akcija dodana na lika, ona se ponovnim bacanjem iste kombinacije može početi koristiti. Ovisno o tome gdje stavite svoju karticu ona će imati neka drugačija svojstva. Stab gore desno dijeli 3 damage poninta (to je ovaj #[ ] DP) dok gore lijevo dijeli 4. Neki likovi dobivaju i dodatne mogućnosti ovisno o broju kockica koje su potrebne za aktivaciju akcije pa igrač može imati zanimljive odluke pred sobom kad gleda hoće li imati jednostavniju kombinaciju koja dijeli manje štete ili složenije kombinacije s, potencijalno, više štete.

Trenutno svi likovi imaju istu distribuciju kockica (3 x 1 točkica, 2 x 2 točkice, 1 x 3 točkice), ali to će se sigurno promijeniti s vremenom.

Ispod su sad još svi likovi koje imam trenutno u raznim fazama razvoja

Assassin
Ovaj lik ima hrpu akcija koje vam uz štetu još opale i neki dodatni effect (immobilize - ne možete jednu kockicu koristi idući krug, confusion - možete sami sebe napasti umjesto protivnika, poison - dodatna šteta idućih x krugova ...) i uz sve to još može na svaku vašu akciju pokušati opaliti malu kontru.

slika

Engineer
Engineer koristi razne gadgete kako bi vam nanio štetu, a u svom arsenalu ima i 5 dronova koje može dodatno aktivirati, a čija snaga raste s brojem dronova koji su u floti. Zanimljiv je jer mu dronovi svakim aktiviranjem ili primanjem veće štete gube energiju pa opet otpadaju iz flote i potrebno ih je ponovo aktivirati pa igrač cijelo vrijeme balansira između baratanja s dronovima i napadanjem protivnika.

slika

Hunter
Tipičan lovac koji koristi zamke i oružje kako bi vam nanio štetu. Ima razne mogućnosti da vam nanese više štete poput ponovnog napadanja i zamki pa je zanimljiv igračima koji se vole malo "razbacati" :)

slika

Zoologist
Ovo je meni jedan od zaniljivijih likova jer on zapravo koristi razne životinje za borbu. Još je dosta nerazrađen, ali je ideja da su životinje podijeljene u razne skupine i ne mogu se kombinirati životinje iz izstih skupina. Kad vam se nanosi šteta, vi tu štetu prenosite na životinju i u jednom trentuku ćete ostati bez mogućnosti formiranja tima i vi ste gotovi. Nešto kao pokemoni :D

slika

Illusionist
Ovaj lik je jedini koji uz akcijske kartice ima još dodatan set kartica koje može koristiti i raditi razne stvari. Sve akcije su nazivi pravih tehnika u svijetu iluzije (magije?) i same akcije su onda njihove manifestacije.

slika

Fighter
Ovaj lik je dosta nepredvidljiv jer ima još dodatno i mehaniku umaranja. Ukoliko vaša akcija dijeli štetu veću od neke vrijednosti, vaš lik se umara i s vremenom počinje dijeliti manje štete. S druge strane, ako napravite par slabijih udaraca i on "skupi snagu", možete opaliti jedan dobar udarac i skinuti dosta energije svom protivniku.

slika

Elementalist
Gospodar elemenata uz standardne kartice upravlja i elementima. Nakon što aktivira svoju bazičnu Call spirit akciju, započinje novu rundu bacanja kockica kako bi aktivirao jednu od akcija svojih elemenata. Iskorišteni element zatim ima "cool down" fazu čija duljina ovisi o jačini udarca nakon čega se opet može koristiti.

slika

I to bi bilo to :)

Igrao sam sa ženom već par puta i tada sam skužio da su same akcijske kartice dovoljne da se može imati zanimljiva borba. Prvo su svi likovi imali još generičan set dodatni kartica (+2DP, re-roll 1 die, itd), ali mi je dosta nepraktično bilo baratati svim tim karticama pa ih je samo zadržao Illusionist (iako ni nisu tog generičnog oblika više).
Ovi su korisnici zahvalili autoru Crojach za post (ukupno 5):
grofjuri006dadoedvinusShich
Avatar
edvinus
Reactions:
Postovi: 77
Pridružen/a: 13 ruj 2022, 23:53
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 232 puta
 pohvaljen: 160 puta
Kontakt:

Re: Unusual heroes

Post Postao/la edvinus »

Zanimljivo izgleda, ako si u ZG javi se za playtest. :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru edvinus za post:
Crojach
slika
Crojach
Reactions:
Postovi: 4
Pridružen/a: 06 kol 2023, 12:22
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 8 puta
Kontakt:

Re: Unusual heroes

Post Postao/la Crojach »

Da. Iz Zagreba sam. Čim dovedem stvari još malo u red ću sigurno pingati ekipu ovdje. A i nadam se da ću se uskoro moći i generalno pridružiti nekim grupama za igranje :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Crojach za post:
edvinus
Avatar
Knives
Reactions:
Postovi: 54
Pridružen/a: 23 srp 2019, 10:00
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 48 puta
Kontakt:

Re: Unusual heroes

Post Postao/la Knives »

I ja se javljam za playtest! :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Knives za post:
Crojach
Odgovori

Natrag na “Igre u razvoju”