[DISKUSIJA] Društvene igre naspram računalnih igara

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Deli
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: [DISKUSIJA] Društvene igre naspram računalnih igara

Post Postao/la Deli »

Killa je napisao/la:Dapace, vjerujem da video igre puno vise pomazu razvoju moga djeteta od drustvenih.
Ovisi o kakvim je igrama rijec. One logicke mogu itekako pomoci. Cak i neke refleksne. Npr. ja sam oduvijek obozavala point-and-click avanture gdje bih jos kao dijete morala lomiti mozak ne bih li napredovala dalje u igri. Osjecaj postignuca nakon rijesene zagonetke je predivan. I mozda je naivno od mene, ali volim vjerovati da jednim dijelom mogu zahvaliti bas takvim igrama na svojoj sposobnosti snalazenja u danasnjem poslu jer vidim da je moj nacin povezivanja stvari u cjelinu daleko siri od drugih ljudi kad je u pitanju rjesavanje bilo kakve problematike.

Mozda i drustvene igre mogu ponuditi nesto takvo, ali kad krenem razmisljati o samom fizickom postavljanju igre, njenoj ogranicenosti na npr. povrsinu stola... ipak pomislim da racunalne igre u ikakvom mogucem razvoju djece imaju prednost pred drustvenim zbog lakse pristupacnosti samom sadrzaju igre i njegove kolicine.
Killa je napisao/la:Ali imaju i vise opasnosti.
Jedina opasnost koja meni trenutno pada na pamet a koju igra moze pruziti su nocne more (u slucaju da se radi o nekoj horror igri), ali one mogu doci i zbog filma ili knjige pa ni ta opasnost nije rezervirana samo za igre. Ostale opasnosti poput ovisnosti o racunalnim igrama i agresivnosti koja se manifestira tijekom ili nakon igranja dolaze od samog djeteta/covjeka. Ako covjek ima, kako ga ja zovem, 'ovisnicki gen', nije bitno hoce li se raditi o igrama, cigaretama, drogama ili necemu drugom. Isto kao sto nece biti bitno da li je dijete pokazalo svoju agresivnost nakon odigrane racunalne igre ili nakon partije covjece ne ljuti se.
Killa
Reactions:
Ima zahvala: 703 puta
 pohvaljen: 321 put

Post Postao/la Killa »

Deli je napisao/la: Jedina opasnost koja meni trenutno pada na pamet a koju igra moze pruziti su nocne more (u slucaju da se radi o nekoj horror igri), ali one mogu doci i zbog filma ili knjige pa ni ta opasnost nije rezervirana samo za igre. Ostale opasnosti poput ovisnosti o racunalnim igrama i agresivnosti koja se manifestira tijekom ili nakon igranja dolaze od samog djeteta/covjeka. Ako covjek ima, kako ga ja zovem, 'ovisnicki gen', nije bitno hoce li se raditi o igrama, cigaretama, drogama ili necemu drugom. Isto kao sto nece biti bitno da li je dijete pokazalo svoju agresivnost nakon odigrane racunalne igre ili nakon partije covjece ne ljuti se.
Moje dijete ima sest godina. Ne mora igra biti horor nikakav da ona ne moze normalno spavati danima. Ali to nije ograniceno samo na racunalne igre. I stvari iz 'normalnog' zivota tako utjecu na nju. Zato ih i pokusavam izbjeci ako je to moguce.
Ali ovo je vec debeli 'off topic'.
Deli
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Post Postao/la Deli »

Killa je napisao/la:Moje dijete ima sest godina. Ne mora igra biti horor nikakav da ona ne moze normalno spavati danima. Ali to nije ograniceno samo na racunalne igre. I stvari iz 'normalnog' zivota tako utjecu na nju. Zato ih i pokusavam izbjeci ako je to moguce.
Ali ovo je vec debeli 'off topic'.
Ali bas je to srz onog sto pisem.

Svatko drukcije reagira na podrazaje, bilo to dijete ili odrasli covjek. I mozda se stvarno moze pronaci neki obrazac koji se ponavlja medu nekim ljudi kao reakcija na igre... ali to je onda generaliziranje i oduzima previse energije dok se dokaze da nesto takvo ne vazi za sve. Ali steta je vec napravljena jer se stavi ljudima buba u uho da su igre krive za necije obrasce ponasanja.

Za mene bi ispravniji naslov bio 'Ana naspram Mate naspram Ivane u reakcijama na drustvene/racunalne igre' ;)
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”