MMmda.
Rizik nije nikad ni bio pretjerano balansiran, ali ljudi koji ga kupuju ne znaju za pojam balansa u igri

pa smanjenje balansa nije veliki problem.
U svijetu bitaka vojski modela (miniatures wargaming), kao i u svijetu RPG postoji pojam "kampanje" koji se znao spretno uklopiti i u poneku društvenu igru (Blood Bowl, Descent). Za igrati kampanju dakle, nije potrebno trgati, rezati ili lijepiti, samo zapisati promjene.
Dakle, po meni ne radi se ni o kakvoj revoluciji, samo o marketinškom triku koji ti pokušava ponovno prodati Rizik, inovacija odprilike u rangu sa Monopoly-em koji ima *gasp* kreditne kartice umjesto novcanica.
Sve što je u postu napisano u prilog ideji vrijedi, jer govori u prilog igranja kampanje. Kampanje su super stvar, igrao sam ih mnogo a bogme mnogo i vodio, ali vrlo rijetko tko ima danas vremena za njih. A kad promjeniš publiku, stvar se mijenja. Ako sam ja u igri br 1 povukao potez koji me košta u igri 10, to je zabavno. Ako je netko koga uopće ne znam povukao blesavi potez koji me od početka igre 10 stavlja u lošiji položaj, to ne da nije zabavno nego je očajno loše za moral.
Moj zaključak? Niš revolucionarno. Mnoge je igre moguće "moddati", iako je rijetko kojoj igri potrebno. Rizik svakako može biti puno bolji, i moguće se ovoliko potruditi (i istrošiti, vremenom i novcem) i učiniti ga malo boljim, ali onda je bolje jednostavno kupiti jednog od praunuka Rizika, poput Twiligh Imperium, Tenji, Runewars ili recimo Starcraft za fanove istoimenog RTS-a.
Isti tip, slično trajanje, slična cijena i DALEKO bolja izvedba od a do ž.
O ukusima se ne raspravlja, naravno, ali osobno sam vodio mnogo kampanja i odigrao dosta partija svih igara navedenih u ovom postu, i ne preporučam.