Meni je puno pomoglo gotovo rješenje + vlastite modifikacije kroz koje sam učio/usavršavao HTML, CSS i PHP(JavaScript/jQuery mi je do sada toliko malo trebao da sam više radio samo c/p gotovih snippeta, nego da sam se dublje zabavljao s njime).Vintijakna je napisao/la: 12 lis 2020, 02:08Ako su ti ovo motivi i cilj, toplo preporucam da pocnes ucit sirovi HTML/CSS i (nesto) JavaScript-a umjesto koristenja "gotovih rješenja". Nije tolko tesko slozit takav web, a dobit ces (po meni) vrijednije znanje takvim pristupom.Bojan1983 je napisao/la: 11 lis 2020, 16:27 Zelim napravit jednostavan site, vise-manje online galeriju slika, cega da se uhvatim, wordpress, wix, nesto trece?
Ne radim nis ozbiljno, vise zelim malo istrazivat i nesto naucit po putu pa trazim povoljnije opcije
Nikome ne bih savjetovao da ide pisati nekakva CMS rješenja from scratch. Tim više što niti početnici, a ni amateri nemaju puno znanja (tu i sebe uključujem) oko pisanja sigurnog koda koji je otporan na kojekakav malware i botove. Sjećam se vremena kada sam bio prilično aktivan u jednoj Linux zajednici. Tamo smo imali jedno vlastitio CMS rješenje koje je održavao jedan član. Član je otišao životom dalje, CMS više nitko nije održavao, a pojelo ga vrijeme i nove verzije PHP-a i ostalog i na kraju se prešlo na WP s kojim smo se preporodili.
CMS treba stalno održavati, "mazati ruke ispod haube" i sl. Sve je u redu dok imaš elana i entuzijazma, no to te kad-tad pusti i onda imaš samo teret.