Kao što baš nisi siguran kakva je igra, tako nisi baš siguran niti koliko će koštati kasnije ili da li će uopče biti dostupna.juri006 je napisao/la: 18 vel 2021, 07:53Zanimljiv koncept![]()
ja sam mislio da to platis nesto manje jer im pomazes da pokrenu biznis
Ares expedition će se skoro sigurno moći kupiti, a mislim da je realno očekivati da će cijena biti oko 40eura. To je nešto više od 40$, ali ono što ovdje diže cijenu je poštarina. Znači ako se skupi više ljudi i na taj način se smanji poštarina onda bi moglo biti i povoljnije od 40eura. A i ta cijena je u online dučanima za koje isto moraš nekako organizirati dostavu, neće u carti biti takva.
Dalje što se aresa tiče, kako sada izgleda dobit ćeš 16-tak promo karata koje neće biti u retail izdanju. Možda ti to ne znači puno a možda i da, ali ako nabavljaš nekoliko promo karata sa BGG store-a za originalnu igru platit ćeš 15-tak $ i poštarinu koja nije mala. Znači neku vrijednost ima.
Imao sam razne situacije na KS-u ali rijetko mi se desilo, ako ikada, da sam platio više nego što bi platio u retail-u. Možda sam najlošije prošao sa roll player jer nije bilo promo-a (ili KS exclusive) i sve je na kraju bilo isto kao retail, a još sam i sam naručivao, pa sam platio punu poštarinu. A recimo root je bio jako isplativ jer je riverfolk ekspanzija bila besplatna, a poštarina nije bila niti blizu cijene ekspanzije u retailu (barem kada smo podijelili na više ljudi).
Koliko mogu procijeniti, trenutno se treba paziti onih KS-ova koji žele naknadno poreze zaračunati.
Rahdovo razmišljanje je da je problem jer u dva igrača moraš postići iste ciljeve kao i u troje, četvero, dovesti do kraja kisik, temperaturu i postaviti oceane. Iz tog razloga u dvoje traje duže, možda ne vremenski, ali po broju krugova, količine karata koje svatko odigra etc.kockica je napisao/la: 18 vel 2021, 08:17 Moram priznati da sam krace vrijeme i razmišljao bi li ipak, ali nije mi jasno što znači "predugo" za 2 igrača.
To je više manje isto kao i u TM boardgame i iako nisam igrao baš u dva igrača ne smatram to nekim problemom jer mogućnost svakog igrača da diže parametre raste eksponencijalno sa brojem odigranih krugova, te jedan igrač manje je možda jedan krug više, a ne više za 33%. Tako je barem moj dojam sa globalnom vladom, iako svaki krug nešto digneš, to je u pravilu skratilo partiju za 1 krug.
edit : možda je taj problem izraženiji u Ares-u gdje su krugovi kraći i manje toga možeš postići. Rahdo je ponudio i riješenje za to u obliku neke vrste autome koja se tako i tako koristi u solo igri.
edit2 : vidim da su vratili rahda na KS stranicu.