Preporuka ratne igre za pocetnika

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Igor
Reactions:
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Re: Preporuka ratne igre za pocetnika

Post Postao/la Igor »

Kod Hexasima je 14€,ali ništa free nakon toga,čak i raste shipping...babe i popusti :D
Planiram naručivati pod kraj ovog tjedna,ako je vjerovati da naslov tada stiže,reci mi o čemu je riječ pa da dogovorimo?
Zaboravih pohvaliti tvoj post o T&T i drago mi je da čini se imati ćeš stalne igrače.
Skrenuo bih i pažnju na novi naslov od Compass games Blitz! A World in Conflict

P.S.
Partizani i moja narudžba zajedno 108€ Hexasim,shipping 17€...moja kutija je poveća :\

P.P.S
Pa naruči dvije igre na dvije noge si doš'o :D
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

haha, prilikom pretraživanja hexasima baš mi je ta igra najviše zapela za oko. zanimlijva mapa, pogotovo s obzirom da igra koristi countere za jedinice. inače, ko da imam neki strah od tih countera, i cijelo vrijeme si mislim kako još nisam spreman za njih, tako da mi se ovi partizani radi relativne jednsotavnosti i ne toliko dugog trajanja čine kao dobar uvod u takvu vrstu igara.
hvala za T&T, sutra bi trebali odigrati novu partiju. baš i ja gledam tvoj flat top preko vassala i mislim se kako ću unatoč stalnom izbjegavanju tih raznoraznih društvenih mreža morat i ja ubrzo instalirat bar taj skype kako bi moga igrat on line nešto kompliciranije naslove. jel svejedno rasprostreš mapu i povlačiš poteze i na komp i na mapi ili?već vidim kako me cura proklinje ako bi radio to.:-)
aj javim ti sutra na pm za ovaj partizan, imam neko vjenčanje ovaj mjesec, to me uništilo, pa moram pričat sa curom, ne bi tija ti ništa reć dok nisam 100 posto siguran da ću imat novce.
a šta je u tvojoj kutiji?
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Meni su counteri zakon,znači nevjeruj meni :).Čini mi se da Partizani iliti freedom fighter-si kako komentira Lawrence (only faggots and sailors are called Lawrence) visoko kotiraju.I dobro primjetiš da bi bili dobar uvod u hex and counter.
Da nije Skypa i Vassala teško bi se iskustvo stjecalo,ali ponajviše me veseli kada imamo live game gdje razgovor često ode u drugim smjerovima,ali i nauči se ponešto što nije jasno u pravilma tj. pogrešno je napisano.
U mojoj kutijici je The U.S. Civil War ,politički mi je izuzetno zanimljiva,a i imam već old farta Billa koji bi igrao a trenutno smo okupirani EotS,kaže da je Las Vegas pun lažnih Elvisa...
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

...a što se Vassala tiče,sve akcije se odigravaju na Vassalu i fajlovi se razmjenjuju preko DropBox-a,ali ja dodatno postavim mapu;preglednije mi je tako,dok kod reporta svakako uvijek je ugodnije koristiti pravu mapu.
Naravno da to smanjuje prostor,ali šta je tu je :D
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Hej ekipa, ne znam jeste li skužili da je isplativo direktno naručivati od Histagamesa: http://www.histogame.de/sites/e_bestellung.html
WIR SIND DAS VOLK! košta 27,90€, FRIEDRICH (Anniversary Edition) 41,90€, MARIA 41,90€. Troškovi slanja 1 igre su 9,70€, dvije igre 16,90€, a tri za 19,90€. Dodaju se još troškovi plaćanja Paypalom +3% + 0,35€.
Konkretno to znači da Volk sa svim troškovima izađe 300kn, a potonje dvije igre 400kn ako se naručuju pojedinačno. Mislim da je to više nego povoljno za tako odlične igre, a još i većina novaca (osim poreza i troškova slanja) ide direktno izdavaču kaj je uvijek pozitivno :thumbs
Ovi su korisnici zahvalili autoru mado za post:
miljenko
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Meni se čini isplativo - za Mariju sam uspoređivao s Amazonom i svim drugim redovnim adresama i ispada najjeftinije direktno kod izdavača. Jedino je preko Philiberta jeftinije ako ideš na zajedničku (free shipping narudžbu) - oni imaju Mariju za 40 eura, Wir sind za 28 (ali je out of stock), Friedricha za 40 (isto out of stock). Dakle jedino Maria se u ovom trenutku isplati više zajedničkom narudžbom, tj. dostupna je. Igre postoje i na 365games, ali su out of stock od kada ja gledam.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Dobra ideja mado,nisam gledao na stranicama izdavača,nekada znaju biti skuplji pa sam vremenom gubio interes.

Enrico radi report Trijumfa &Tragedije ,zamemariti gaće na podu u hodniku i kamen koji pridržava mapu :D

Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

...dobro veli Enriko - nećete naučiti pravila gledajući moja videa,ali tu je Stuka Joe koji objašnjava samu mehaniku i olakšava čitanje pravila.

stoka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

Evo da jos samo dometnem da se triumph o tragedy pokazao zanimljiv i u dva igraca. Tu on postaje tipican wwII wargame, i iako sigurno nece nikad spadat u finest edition, pokaza se da ipak dobrim dijelom moze prikazat desavanja wwII. Dakle, jedan igra sa rusima i zapadom, drugi sa njemcima i talijanima.

Ovdje taktika vise dolazi do izrazaja, jer si u troje uvijek nekako suzdrzan, bojeci se reakcije s druge strane, ovdje ti je uvijek cilj provesti sta vise vojnih akcija. Tako je na kraju moj takticki manevar i odnija pobjedu, jer sam vezao vecinu talijanskih jedinica u veneciji, zavaravsi ih samo jednom pojacanom oklopnom divizijom, dok je vecina snaga vec na lito jurnula prema rimu. Osvajanje rima znacilo je ujedno i kraj igre, iako bi i ekonomska pobjeda pripala saveznicima. Bilo je to vec ljeto 45.

T&T je ponajprije igra za tri igraca gdje svako zasebno radi svoju vojsku i ekonomiju, i donosi nepredvidivost u vidu saveza i ratnih desavanja,ali i tipican wwII scenarijo moze odraditi. Ako bas ciljate na wwII igru, sigurno ne bi bila prvi izbor, ali kad nema treceg, moze se bez problema odigrati wwII scenario i to u dva,tri sata.
Ovi su korisnici zahvalili autoru stoka za post:
igor1970
stoka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

East front II na 79 eura u hexasima.zanimljivo, u philija 115.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”