Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Miki
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 8 puta
Kontakt:

Re: Što ste zadnje igrali?

Post Postao/la Miki »

buraz je napisao/la:snoćka sam igrao dixit sa ekipom koja baš i ne igra igre, i toliko im se svidio da nisu htjeli poslije igrati ništa više tako da smo odigrali 4 partije..
Zvuči poznato. :)
Inače mali savjet za igrače Dixita: mnogi se žale da u 3 ili 4 igrača Dixit i nije nešto (odnosno bar ne onako dobar kao u 5 ili 6). Kad igram sa 3 ili 4 igrača obavezno igramo "random card" varijantu koja igru čini puuuno boljom. Odnosno, prije nego se karte izmiješaju i stave na stol kako bi igrači pogađali doda se još i 1 random karta (s vrha špila). Pogotovo je to dobro uz 4 igrača jer su 4 karte na stolu premalo, 5 je puno bolje. Igra se dalje normalno, s tim da storyteller isto sudjeluje u pogađanju - ali on mora pogodit koja je RANDOM karta. ;) Ako uspije dobija 1 bod. (nema bonusa za druge igrače ako storyteller pokaže na njihovu kartu kao random) Presmiješno je kad se dogodi da upravo random karta idealno odgovara izrečenom pojmu i kad se ljudi namame na nju. :)
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

ovo treba probati, jer mi baš dosta igramo u 4 igrača!
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

da, baš sam zaključio sinoć da nije tolko dobra u 4ero kao u 5. .. Sa 6 mi je malo prevelika gužva i čekanje da dođeš na red.
5 je idealno :)
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Miki je napisao/la: Inače mali savjet za igrače Dixita: mnogi se žale da u 3 ili 4 igrača Dixit i nije nešto (odnosno bar ne onako dobar kao u 5 ili 6). Kad igram sa 3 ili 4 igrača obavezno igramo "random card" varijantu koja igru čini puuuno boljom.
Probali ovu varijantu danas s 4 igrača. Jako dobra fora! Trebalo bi je dodati u ona pravila Dixita koja imamo na portalu, kao još jednu varijantu!
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Da, dobra ideja :)

Ja sam odigrao u subotu opet Dixit, i to tri puta :roll: .. zaključujem da količina zabave ovisi o vrsti ljudi sa kojim se igra.
Alhambru sam uzeo nakon mnogo vremena, i bilo je tak-tak.. valjda zato kaj nas je bilo 6 i nekima se baš i nije igrala..
Na kraju smo završili sa Category 5, luđačkom slaganju brojeva, koji su bili najzabavniji u večeri.

Sinoć sam kod frenda oprobao prvi puta Descent: journeys into dark, i uspjeli smo srediti Dumb Fucka (ili kako se već zove :mrgreen: ).. Mogu reći da sam ugodno iznenađen igrom, a ni ne traje predugo :)
slika
Lutherus
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 14 puta

Post Postao/la Lutherus »

Nisam igral ništa ali si napravil zgodnu aplikaciju u haskellu za rolanje kockica i jednu za generiranje NPC likova i monstera.
I`m not a nerd.I`m a level 15 half-elf necromancer.
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Twilight Imperium. I Twilight Imperium :).
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

thegrey je napisao/la:Twilight Imperium. I Twilight Imperium :).
I kad ćeš opisati taj Twilight Imperium? :) Mislim da ga još nemamo u bazi. I koji su dojmovi igre? Moji su jako dobri nakon onog jednog igranja. Jedina zamjerka igre je jako dugo trajanje, ali vjerujem da se to može skratiti istovremenim odigravanjem pojedinih dijelova (pod uvjetom da su svi igrači iskusni i dobro znaju pravila). Čini mi se da igra nudi veliku reigrivost. Da se loša početna pozicija može nadoknaditi tokom igre.

Ja sam na vikendu igranja igrao 7 wonders 7-8 puta. Uspio sam i pobijediti jednom :) Bilo je Saint Peterburga, Jungle Speeda, LOTR: Confrontation, Lost Cities, El Grande (najviše mi se vidio od novo naučenih igara).
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

7 Wonders me toliko oduševio (i mog sineka :) ) da si ga u petak kupujem!
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

mado je napisao/la:
thegrey je napisao/la:Twilight Imperium. I Twilight Imperium :).
I kad ćeš opisati taj Twilight Imperium? :) Mislim da ga još nemamo u bazi. I koji su dojmovi igre? Moji su jako dobri nakon onog jednog igranja. Jedina zamjerka igre je jako dugo trajanje, ali vjerujem da se to može skratiti istovremenim odigravanjem pojedinih dijelova (pod uvjetom da su svi igrači iskusni i dobro znaju pravila). Čini mi se da igra nudi veliku reigrivost. Da se loša početna pozicija može nadoknaditi tokom igre.

Ja sam na vikendu igranja igrao 7 wonders 7-8 puta. Uspio sam i pobijediti jednom :) Bilo je Saint Peterburga, Jungle Speeda, LOTR: Confrontation, Lost Cities, El Grande (najviše mi se vidio od novo naučenih igara).
Samo sto nisam... jos su neki radovi prije njega na redu, al recenzija ide odmah nakon njih.
Dojmove cu opisati u istome, ali izrazito su pozitivni. Nakon odigrane dvije partije u 3 dana u cetvero i sestero, definitivni je zakljucak da ukoliko ste osjetljivi na trajanje, ne ici preko 4 igraca. To se vec nekoliko puta pokazalo istinitim. Naravno, stoji sve ostale stvarcice - kao istovremeno odigravanje, unaprijed planiranje; ono od cega uglavnom pate noviji igraci.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”