https://boardgamegeek.com/boardgame/334011/gentle-rain
Ja sam zadnje igrao solo igru A Gentle Rain dizajnera Kevina Wilsona, da onog koji je radio Got, Descent, Arkham Horror i brdo toga za Ffg. Neznam otkud mu inspiracija za ovako jednostavnu igru, al znam da sam ju ja dobio na poklon od @danijel2008

Tema igre je kao pada lagana opuštajuća kiša na jezeru na kojem cvatu lopoči. Igrač slaže pločice sa 4 polovice cvjetova raznih boja. Kad spojiš 4 pločice u kvadrat tj zatvoriš 1 prazninu, možeš tamo metnuti 1 cvijet boje koja odgovara jednom od 4 koji ga okružuju. I tako dok se ne potroše sve pločice ili svih 8 cvjetova. Onda ide bodovanja, a to je jednostavno broj potrošnih cvjetova + broj preostalih pločica. U teoriji je moguće maksimalno 21 bod. Meni do sad uspjelo samo 12.
Igra je realno čisti apstrakt, ali je tema baš simpatična i ful paše. Čak i pravila su pisana u tom smislu, da se kreneš opuštati, pustiš neku chill out muziku i lagano kreneš u opuštajuću igru. Osim što nije tako jednostavno. Lako se zablokirati, slično kao u Carcassonne kad pokušavaš protivniku otežati postavljanje pločica, ovdje sam sebi otežavaš ako ne paziš. Pošto sve pločice imaju 4 različita cvijeta na sebi, totalno se zablokiraš ako prazno mjesto traži isti cvijet na 2 strane.
Uglavnom, jako jednostavna ideja. Igranje traje 10tak minuta nakon kojih odmah poželiš opet igrati