skeptičan sam nekako oko tog naručivanja og gmt direktno...pogledajte samo cijene shippinga sa ebaya iz sad, to je stvarno previše...naravno, preko gmt bi to bilo nešto jeftinije, al mislim opet previše u odnosu na francuze i VB...carina je opet težak udarac na sve to i velika kocka...
p500 stranica je stvarno prekrasna i gotovo vuče na predbilježbu na barem 5 igara...gotovo da nema igre koju ne bih želio barem probati...ne vjerujem da bi gmt slao igre u europu da im se ne isplati, iako vjerojatno više zarade kad uzmemo u nekom eu dućanu...
Nemojte miješati PDV i carinu, a pogotovo nemojte stavljati komentare o varijabilnim carinama za pojedine dijelove svijeta, pa ne pričamo recimo o antidampinškoj carini na čelične cijevi iz Kine.
Stipsonov, ne treba ti upit oko cijena poštarine - imaš detaljnu listu na stranicama GMT-a.
Za P500 COIN je recimo 17$ i miljenko dobro kaže - mi profitiramo tim dealom.
Kad se uračunaju sva davanja, s Philibertom bi prošao par eura jeftinije, no s obzirom da sam sa GMT-om imao nekoliko prijateljskih suradnji u prošlosti, odlučio sam ih podržati P500.
Pa nije baš par eura, prije je cca 10-11 eura, taman za tides of time npr
s tim da ovisi u kojem trenu narucuješ, sad je dolar 'dosta' povoljan u odnosu na zadnje vrijeme, pošto je pao ispod 7kn, a vec dugo nije bio tako nizak.
Uzimam predbilježbe preko P500 od GMT Games-a više od 10 godina i uglavnom se isplati, pogotovo kad ti carina ne zaustavi paket. Njihova Overseas Slow Option je bitno jeftinija a paket dođe već za 3 tjedna, katkad i brže.
Ovi su korisnici zahvalili autoru ivanhrzg za post:
@stipsa: može kava sl. tjedan i dogovor oko igranja... pratim expu da... vidim da smo mi koji smo pohitali očito popušili kojih 15 eura, a da ne govorim da je čekam mjesecima dođavola....
@marge: ma ne isplati se nikako iz SAD-a zbog shippinga, ali je jedno vrijeme to bila jedina opcija dok je 4dados nije uzeo. Sada je očito stigla i na Philibert i drugdje i to po normalnoj cijeni, za razliku od 65 eura koliko sam ja kljunuo (doduše razlika je shipping, pa nije tako strašno - ispada kao da od Philiberta uzimaš bez zajedničke narudžbe, redovno). Nisam sugerirao Ameriku nego sam mislio da je Stipsa možda pohitao grlom u jagode kad mu je već stigla...
I naravno - iz Jamerike uvijek plaćaš carinu, prije EU si imao recimo 50-50 šanse, sada mislim da sam na nekih 20 % necarinjenja (ako je paket manji).
Off topic: jel vas dovodi do ludila činjenica da poštari jednostavno više ne dostavljaju pakete u gradu, a počesto ni pisma? Nego lijepo dobiješ žuti papirić i marševim korakom u poštu. A na papiriću piše "pokušana dostava". M..u im lažljivu bezobraznu. Jadne tete na šalteru, koje tu doista ništa nisu krive, mnogo su puta upoznale zvijer u meni, a to ustvari njima ide na štetu jer im stvara redove. "Obratite se na broj" - možeš misliti... Koma. Dakle država u kojoj ne funkcioniraju željeznice ni pošte, pa ti nemoj biti K.u.K. nostalgičar...
Boardgames are power fantasies. Maciej Janik et al.
Budi sretan da nisu uveli ono što je bilo pokušaja, da ti još dodatno naplate u slucaju da ti dostave paket doma na adresu. Jer ti kao nisi platio kad si placao shipping do svoje kuce doma, nego do lokalne pošte
Naplatio poštar par puta meni pa sam mu rekao da mi ubuduce ne nosi pakete više doma, pošto cu radije prošetat 10min do pošte i uštedit novce...