Sadistiko i petrinjske igre

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la Valsim »

Preeedobar opis partije ukomponiran u odličnu priču :thumbs .
Obožavam ovakve opise igara :) .

I slažem se s kolegom @kockica, ima odsad da svaki izvještaj (OK barem onog D&D) opisuješ ovako i sa slikama s oblačićima teksta.

Eh btw. slučajnosti ili ne, čitao sam ovo upravo došavši s posla i otvorivši pivu :D .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

kockica je napisao/la:Svaka čast, baš uživate u igri :) Ali zaboravio si spomenuti koliko vam ovaj put trajalo tumaranje tamnicama. :D

Navukao si nas na strip oblačiće i sada ima da ih neprestano koristiš sbatine

Pa mislio sam, reko pošto je ovo bilo zamišljeno više kao neka priča da se neće dobro uklopiti koliko je to trajalo u stvarnom vremenu, a trajalo je 2 sata i 40 minuta. Završili smo oko pol 1 u noći.

A što se tiče oblačića, meni je drago ako netko čita ovakve izvještaje, onda mi nije žao vremena koje utrošim za takvo što.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Valsim je napisao/la: Eh btw. slučajnosti ili ne, čitao sam ovo upravo došavši s posla i otvorivši pivu :D .
Ako nije rezano onda se ne prizna ;-) rofl
slika
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Ne znam, malo mi je cjelokupni opis preštur
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Majku mu staru, onda bi trebao potrošiti koji tjedan da opišem sve u detalje. Mislim da ti je onda bolje doći i odigrati s nama jednu u živo ;-) Pa onda ti drugi puta opiši. :-)
slika
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

forum je pun provokatora.
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Ma mrcina se objasnila u PP-u :-)
Fali čoeku slika s rakijom na početku večeri :-)
To ćemo svakako morati uvažiti. Ako se i desi da kamera ne okine, budemo mi pritočili još jednu pa ponovo poslikali ;-)
slika
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

Kakav si ti, Sadistiko, gigant. Igra, prevodi, pise, odgaja :) :)
Superman svega mi.

Live long and prosper.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nuuq za post (ukupno 3):
sadistikoStipskockica
slika
Stips
Reactions:
Ima zahvala: 615 puta
 pohvaljen: 581 put

Post Postao/la Stips »

Total commitment! :D
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Labyrinth, Elgrande i Town Center 2 u srijedu

Eto napokon da se sjednem pred komp i nešto malo i napišem (a i to je bilo u par navrata :-) ). Nije da se nije igrao u zadnje vrijeme, ali nekako su utorci zaredali s ili malo ljudi ili odgodama, ali se zato ostalim danima znalo zaigrati i par dana za redom što će se odraziti na Top Listu pri kraju objave.

15.7.2015., srijeda, 21

Neuobičajen termin za igranje, ali eto prebacili smo na srijedu jer je tako najbolje svima pasalo. Trebalo nas se okupiti 5, ali su se na vrijeme pojavili samo Sale GT i Draž. Dam Dam se javio da će kasniti, ali Matta nam je valjda opet zaglavinjo u kakvoj birtiji usput ;-)
Reko, dečki idemo mi baciti nešto na brzaka dok čekamo. Još jednom vadim Labyrinth Treasure Hunt i u 3 minute objasnim dečkima kako se igra.

slika

Ovo je stvarno turbo light igra, jednostavna za naučiti, dexterity, i treba dobro proučiti labirint prije nego lupite rukom po pločici što znači da ćete vi prvi gađati koliko blaga ste pronašli. Fora je što nakon dvije pogođene dobivate zeleni ključ, pa onda imate malo više hodnika koje treba proći. Sljedeći put crveni i na kraju plavi ključ. Bilo je dosta vrlo bliskih udaraca po pločici, pa bi za neke trebao i foto finiš, tko je zapravo prvi dodirnuo pločicu :-)
U prvoj partiji sam ja prvi došao do 5 pločica, dok su dečki stigli tek do 2. Druga partija je bila puno napetija jer smo Sale GT i ja imali po 3 ključa prije finalne partije, a Draž 2. Ponovo sam ja pobrao slavu, a tada je već stigao i Dam Dam. Za njim je stigao i Matta.

Svi su se složili da zaigramo El Grande. Ali ipak prvo jedna zdravica...

slika

Slika je tu, da nam se kolega the Grey ne bi opet bunio ;-)
Trebali smo danas probati Mattinu novu igru World Without End ali kako nas se u zadnji tren okupilo 5 morali smo nešto drugo, pa sam ja pripremio par igara za 5 ili 6 igrača.
El Grande su već svi igrali osim Dam Dama pa sam mu dao brzinski tečaj o igri. Ostali koji nisu dugo igrali su se podsjetili kako ide.

slika

Krenuli smo i ispočetka nije bilo previše spletkarenja, ali kako smo išli prema kraju stvar se sve više razbuktavala :-)
Ovo mi je bila jedna od najnapetijih El Grande odigranih igara. Do samog kraja nije bilo sigurno tko će pobijediti. Svi osim Draža su prešli 100 bodova, što je isto rekord za naše igranje. U samom finišu Sale GT je presudio Matti jer ga je valjda htio zakočiti toliko da on dođe na drugo mjesto, ali ipak nije uspio. Mene su isto dobrano zakopali ali sam se ipak jedvite jade izvukao što manje štete radi njihovih specijalnih akcija i pobijedio.

slika

Svi su bili zadovoljni igrom (osim Draža koji je bio neki pospan :-) ) pa su ocjene bile isto tako visoke: Sale GT 9, Matta 9, Draž 8, Dam Dam 8 i ja 9,5.

Bodovi na kraju igre:

1. Sadistiko 117
2. Matta 111
3. Sale GT 110
4. Dam Dam 101
5. Draž 93

Nakon igre su dečki krenuli doma, a Matti su ostale još dvije pive pa je poželio da odigramo Town Center 2.
I ajde ne budi mi teško, skočim po Town Center i krenemo. Matta se već dobro prikrestio pa sam po ne znam koliko puta morao ponavljati da stanovi/apartmani (zelene kocke) ovise o uredima (crvene kocke), a trgovine (plave kocke) ovise o stanovima/apartmanima (zelene kocke). On je to prošle godine probao igrati kad sam im jednom posudio tu igru, ali nije bio siguran jesu li dobro igrali. Bilo kako bilo, igra se svela na to hoćemo li igrati podlo ili ne pa je tako na kraju ključni potez bio, hoću li mu onemogućiti uzimanje ureda (crvene kocke) ili ne. Bio sam previše samouvjeren i mislio sam da mu to neće previše pomoći. Bio sam u krivu :-)

slika

Na kraju me Matta pobijedio. Skupio je nevjerojatnih 109 dolara što mu je osiguralo 21 bod.

Rezultat na kraju igre:

1. Matta 31
2. Sadistiko 26

Matta dao ocjenu 8, ja ostao na svojih 7 od prije.
I za kraj Top lista.

slika

I to je to za ovaj puta. Sljedeći puta se čujemo negdje oko 29.8. do kad smo na moru gdje ćemo se opet lijepo družiti s našom Bugom, pa očekujemo maraton od 11 noći (krenuvši od sutra) igranja! :thumbs
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 3):
ValsimkockicaArty
slika
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”