Sadistiko i petrinjske igre

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la thegrey »

:thumbs
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Onda je sljedeći izvještaj iz kampa na moru :) .

Ajde uživajte i dobro se provedite :thumbs .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

a ne, kamp je poslije mora ako se bude imalo para, društva i dobrog vremena
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Marijan
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Twilight Imperium u 3

Evo nakon duge stanke da nešto napišem. Nije da se nije igralo, ali nije ni bilo ništa spektakularno pa nisam ni pisao, a i ruku na srce, malo sam se ulijenio od ljeta :-)
Već duže vrijeme forsiram moju ekipu da igramo Twilight Imperium 3rd i mogu reći da ima napretka. Ako se sjećate kad smo igrali partije po cijeli dan i pitanje dali smo ih završili ili ne, jučer smo konačno završili našu partiju Ti3 u 3 igrača za 6 i pol sati. Znam da se to da svesti na još manje, pa će to vjerojatno ići još dolje ako budemo nastavili igrati kad ćemo sve manje razmišljati što sve mogu, a sve više već nabrzaka vidjeti situaciju i odlučiti.

slika

Pa krenimo.
Igrači koji su se pojavili su bili:
  1. Matta - Winnu - zeleni
  2. Dam Dam - Embers of Muaat - plavi
  3. Sadistiko - Yssaril Plemena - ljubičasti
Krenuli smo dosta kasno, negdje oko 21:20. Prva dva kruga samo odradili u rekordnom roku. Već se skoro sve zna kako ide i nema više previše premišljanja barem u ovom stadiju igre. Jedino što smo opet otkrili da smo jednu stvar krivo igrali u zadnji 3-4 puta što smo igrali od 8. mjeseca pa do sada. Al dobro, učimo se pa i griješimo :-)

slika

Dok su Matta i Dam Dam dosta dobro prošli sa svojim obližnjim planetima ja sam ostao u jako siromašnom dijelu svemira jer sam jednostavno dobio loše hexove za stvaranje galaksije. Sve u svemu, da stvar bude gora, uopće nisam skužio da sam prva tri ili čak četiri kruga igrao bez karte moje glavne planete. Ne znam kako, ne pitajte - tudum! Nije da je bila nešto, ali opet, bolja od ostatka mog svemira. Tako da sam još uz sve i za to bio zakinut. Al dobro, preživio sam.
Kako je Dam Dam bio Embers of Muaat dobio je odmah na početku Ratno Sunce (War Sun), istina bog, oklješteno, ali je to ipak Ratno Sunce, odmah je krenuo prema sredini galaksije, a Matta i ja smo smo strepili što će se desiti ako ne budemo spremni za udarac ovako jakog broda. Kud sam ionako bio siromašan još nam Dam Dam nije dozvolio sklapanje ugovora između Matte i mene. Tako da sam i tu bio zakinut.
Da stvar bude gora, u drugom krugu je Dam Dam izgradio već i drugo Ratno Sunce tako da je bila jasna strategija - ubi i osvoji :-)
I onda se desilo nešto potpuno nevjerojatno!
Od preko 100 karata, koliko ima političkih karata, kako su Dam Dam i Matta izvukli po jednu u prvom krugu, u drugom krugu preuzimam Glasnogovorničku oznaku od Dam Dama i kažem Dam Damu da pročita svoju agendu na Političkoj Karti jer on nije imao više niti jedan glas za glasovanje na svojim kartama planeta (Mattu nisam birao pošto mi je on mogao parirati po glasovima). Kad je Dam Dam zavrtio očima znali smo da nije nešto dobro po njega :-)
Pošto sam ja od tada postao Govornik, pročitam jedan nevjerojatno dobar zakon po Mattu i mene, gdje smo nas dvojica izglasali da nam Dam Dam ustupi tehnologiju Ratnog Sunca bez obzira na zahtjeve te tehnologije!!!!!!! :-) Nismo mogli vjerovati! Ovo je bilo idealno po nas dvojicu.

slika

U drugom krugu smo Matta i ja sklopili trgovački ugovor pošto sam ja bio ministar trgovine. Matta se za to vrijeme spremao za rat i već nabavio prvo ratno sunce. Moj problem je bio što sa resursima svih svojih planeta nisam imao dovoljno za pola troška izgradnje Ratnog Sunca, pa sam ponovo morao u trgovinu i na taj način namaknuti Trgovačkih Roba koje ću onda zamijeniti za resurse. Kako sam ja bio Yssaril moji Nosači su bili dva puta brži od ostatka ekipe pa sam ja već u drugom krugu zauzeo Mecatol Rex.

slika

Uskoro su doletjela dva Ratna sunca svako iz svog dijela galaksije i stvar je izgledala potpuno napeto. Tko će koga i tko će prvi?
Situacija je bila napeta i svi su odugovlačili sa svojim prvim napadom. Tako je moj čovjek na Mecatolu ostao čak dva kruga što se ne pamti da netko tako slab ostane toliko dugo na Mecatol Rexu. U to vrijeme su dečki već skupili neke bodove. Matta 2 ili 3, a Dam Dam 1 ili 2, nisam sad više siguran.

slika

Prvi udarac Dam Dama je bio potpuno iznenađujući. Ja sam bio uvjeren da će udariti ako ništa drugo onda oko Mecatola po Matti ili po mojoj slabijoj floti, ali ne, on je radi jednog svog preliminarnog cilja okrenuo svoje brodove na skroz suprotnu galaksiju od mene (na moje olakšanje :-) ) i udario po dvije Mattine usamljene planete, Hercalor i Tiamat, sa žutom specijalnošću tehnologije i dvije Krstarice koje je morao uništiti da ostvari svoj cilj. Na slici su te dvije već uništene i osvojen planet Tiamat. Matta se puno dvoumio, da li da uzvrati udarac s još nespremnom svojom flotom ili da se okomi na mene. Moja flota se povukla prema Domaćem Sustavu. Matta ipak nije krenuo za mnom, nego je udario po mojoj najbližoj i najjačoj floti jer je bila igrom slučaja na jedinoj crvotočini u svemiru, a Matta je imao nevjerojatan tajni zadatak da drži sve crvotočine u svemiru i dobije 2 Boda!

slika

Nema tu puno borbe protiv Ratnog Sunca, njegova tri 70% sigurna pogotka su nenadmašiva i jednostavno tu se ništa nije moglo. Iako je u zakonu rečeno da ako naši lovci dobiju 2 x 10 u istom bacanju odmah ranjavaju Ratno Sunce to se nikad nije uspjelo dogoditi. Dam Dam je uzeo Mecatol Rex od mene. Već sam mislio da je za mene došao kraj ali uspio sam se othrvati, izgraditi novu flotu, čak je i Ratno Sunce zasjalo na mom nebu. Krenuo sam u protuofenzivu.

slika

U međuvremenu su se Matta i Dam Dam izmijenjali za kontrolu Mecatola. Tu je Dam Dam čak izgubio svoj Admiralski Brod (Flagship). Matta je okupio svu silu brodova za ovaj napad.

slika

Žestoka sila na Mecatolu, ali Matta se morao vraćati kući jer je Dam Dam zaprijetio njegovom domaćem svemiru.

slika

Osvojivši njegova dva susjedna sustava od Domaćeg uskoro je opalio i po samom sjedištu Winnu carstva. Tako je na jedan potez pao i sam planet Winnu. Tu je bio kiks Dam Dama, jer nije razmišljao da bi mu bilo korisnije da je probao samo blokirati Mattin Svemirski Dok što bi mu donijelo 1 bod, ali ili je bio u žaru borbe ili je samo zaboravio da postoji takav cilj. Okupacija nije dugo trajala i Matta je uspio osloboditi svoj dio svemira. Kad je u borbi sa svake strane po 7 velikih brodova i isto toliko lovaca, onda dobro dođe hrpa kocaka koje sam taman nabavio za ovu igru ;-)
Bili su to teški ratovi za Dam Dama koji je ovdje izgubio jako veliki broj brodova. No to za njega nije bio toliki problem jer se on dobrano opskrbio Trgovačkim Robama i resursima sa svih svojih, bogatih resursima, planeta. Dam Damova flota je bila neviđena i uskoro mu je ponestalo Brojača Zapovijedi :-)

slika
slika

Sad smo već svi bili umorni jer je prošlo 3 sata i jedva smo čekali da Matta izvuče kartu Kraj Igre i da završimo. Dam Dam nije baš imao neke prilike prestići Mattu u bodovima, a ja sam bio sretan da sam se maknuo sa 0 Bodova :-)
I govorili smo Matti nek samo izvuče tu zadnju kartu jer su ostale samo dvije, a jedna od njih je morala biti kraj Igre. Ali ne, Matta je još morao udariti malo po Damu :-)
Tako da je tek prije 4 sata išao na Strategiju Birokracije i izvukao tu konačnu kartu i odnio svoju prvu pobjedu u Twilight Imperiumu! Svaka čast.

Konačni bodovi:
  1. Matta - Winnu - zeleni: 7
  2. Dam Dam - Embers of Muaat - plavi: 5
  3. Sadistiko - Yssaril Plemena - ljubičasti: 2
Ocjene za igru su: Matta 9, Dam Dam 7 i ja ostajem pri 10. Iako sam izgubio i cijelu igru odigrao u survive modu, meni je bilo zanimljivo. Pogotovo je bilo uzbudljivo prije samih prvih udaraca, ko će koga i u kojem trenutku. Politika nakon što smo izglasali zakon o Ratnim Suncima više nije ulazila u igru jer smo se nekako usredotočili na razvoj i ratovanja. Da je bilo neko normalnije vrijeme i da sam ja recimo bio po bodovima blizu Matti kao Dam Dam onda Matta ne bi tako lako došao do Strategije Birokracije što bi produžilo trajanje igre i moguće stizanje njegovih bodova. Ovako smo bili sretni da što prije završimo pošto je Matta, bez obzira na Dam Damovu vojnu snagu pokazao kroz cijelu igru premoć i snalažljivost oko skupljanja bodova.
Evo za ovaj puta toliko, teško da ćemo skoro baš utorkom zaigrati TI3 pošto treba drugi dan ipak funkcionirati na poslu. Eventualno koja subota ili neki raniji start oko 19 sati. Ja sam svakako i dalje zagrijan za ovu igru.
I za kraj naša Top lista koja se opet dosta izmijenila pošto nisam dugo objavljivao.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 4):
stokaShichkockicaValsim
slika
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

napokon, povratak najboljeg after action report serijala u Hrvatskoj. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru stoka za post:
sadistiko
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Svaka čast, izvještaj baš o igri koju bih i sam želio posjedovati! jedino me malo zbunjuje količina bodova.. inače je tak malo?
Noghri
Reactions:
Ima zahvala: 225 puta
 pohvaljen: 217 puta
Kontakt:

Post Postao/la Noghri »

Sadistiko, krsis pravila teme, ovo nije MALO kucno igranje! :D
hahaha

Svaka cast! Kad vidim opis dode mi da odem na amazon i piknem kopiju, ali mislim da moja gaming ekipa ne bi imala toliko strpljenja.
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

@stoka

Hvala! Upravo radi ovakvih komentara imam snage nastaviti pisati i dalje pojedine izvještaje.

@kockica

Inače normal game se igra do 10 bodova. Tek sa extended ide do 14. Ovih 10 je veliko ko kuća :-) Barem za nas njubače :-)

@Noghri

A gle, ako pogledaš film kad smo igrali prije dvije godine https://www.youtube.com/watch?v=DmHw4mCMjLo
tamo je isti tip koji je sad igrao do kraja rekao da on neće igrati takvu igru koja tako dugo traje :-)
Treba samo biti uvjerljiv :-) i ne dat im više pit ako ne žele ponekad odigrat igru koju si teškom mukom kupio ;-) Plus sve živo sam preveo. Majku mu, zaboravio sam se pohvaliti:

slika

slika
slika
Noghri
Reactions:
Ima zahvala: 225 puta
 pohvaljen: 217 puta
Kontakt:

Post Postao/la Noghri »

:bravo :bravo :bravo :bravo :bravo
A ja nemam vremena ni insert napravit, dvije foam ploce mi stoje iza kreveta vec mjesec dana hahaha
Ovi su korisnici zahvalili autoru Noghri za post:
sadistiko
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Noghri je napisao/la::bravo :bravo :bravo :bravo :bravo
A ja nemam vremena ni insert napravit, dvije foam ploce mi stoje iza kreveta vec mjesec dana hahaha
Eh, to me još čeka. To će biti malo veći pothvat sve srediti kako bi ja htio. :facepalm
slika
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”