Popis web trgovina koje dostavljaju u Hrvatsku

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Re: Popis web trgovina koje dostavljaju u Hrvatsku

Post Postao/la kockica »

Istina, nisam provjeravao i uspoređivao cijene rabljenog i novog, samo sam zapazio da se prodaje, ali da, ja bih isto radije novu stvar za istu cijenu. Što se tiče cijena ekspanzija, sve je to relativno. Ako tako gledaš, da, ekspanzije (ali i igre općenito) su skupe, a kako sam odavno odlučio ograničiti svoju kolekciju te sam prestao kupovati sve i svašta, ne gledam toliko je li mi ekspanzija donosi "samo" 50 karata, već i koliko mi nadograđuje igraće iskustvo, pa sam bez obzira na cijenu zadovoljan. Isto tako zbog ograničavanja kolekcije ne želim ni osjećaj "deja vu" u dvije igre bez obzira na različite mehanike, s time da uopće ne tvrdim da je Roll loša igra, jednostavno zbog tog osjećaja radije bih osobno umjesto Rolla možda Troyes, Madeira, Alien Frontiers, Euphoria i sl. Nemoj me krivo shvatiti da ti nešto namećem, samo ćaskamo. Jednostavno imamo različita gledišta :)
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 436 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Ma ne shvacam ko nametanje :)
Svaki savjet je dobrodosao! Roll mi je prvi zapeo za oko sto radi dobre ocjene i kritika, sto radi toga jer mi se race svidio vise nego sto sam na prvu mislio da bude. Bacim oko i na ove druge ako ih imaju.
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Samo jedno među mnogim mišljenjima, ali meni (inače velikom poštovatelju Racea u dvoje) je Roll totalni užas i jedna od većih gluposti koje sam igrao u životu (negdje tik do Tiny Epic Defendersa). Zahvaljujem dragom kolegi Broloskom što mi je posudbom sačuvao novce koje su mi skoro izbili američanska TV prodaja i bon na 365gamesu.

Cijena rabljenog CC-a teško da je apsolutno ista ako se rabljeni (nikad igrani) prodaje za 500 kuna i dobija se u ZG bez šipinga i s kućnom dostavom, a novi na 365 po 575 + šiping (20 kuna po novom ako dobro pratim, ali da je i 10 whatever). Naravno, ako netko ima bon to je druga pjesma, ali to ne govori ništa o formiranju cijene.
Činjenica je, doduše, da cijena ratnih igara iz gornjeg doma na sekundarnom tržištu nije bitno niža, a ukoliko su rijetki (što doduše ovdje nije slučaj) onda je i znatno viša...
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
smurfORnot
Reactions:

Novi CC s 10 posto popusta, tadašnjim tecajem funte(od prije tjedan dana) i cijenom shippinga od 1 funte je mene ispao 66eura, znaci cca 502kn + player pointse za sljedecu narudzbu(u konacnici ispod 500kn kad uracunam da sam dobio 25kn za bon ubuduce). Naravno, nakon toga je porastao shipping i nema vise popusta, pa vise ne kosta tolko za onog koji si ga sad narucuje. Dapace kostao bi me ispod 500kn da sam placao direkt iz kuna umjesto radio konverziju iz eura u funte, al nisam imao token kod sebe...
Funta je 9kn u ovom trenu, pa i novi u ovom trenu nije 575 kn plus shipping, nego 540 s shippingom. Pa jos dobis nazad 2.8 player pointsa, sto si za sljedecu narudzbu zamjenis za 2.5funte kupon, pa te shipping ispadne 4.5kn. Znaci ukupna cijena u ovom trenu ti je ispod 520kn kad uracunas povrat playerpointsa za sljedecu narudzbu. Kad cijena funte nazad skoci na 10, nece biti tako povoljno. Ali u ovom trenu je.

A za roll je dogovoren trade na obostrano zadovoljstvo. A kakav ce bit, bumo vidli. Btw. Koliko teskim za shvatit ga smatrate za osobu od 11 godina?

Da ne ispadne da je meni cilj rušiti cijene forumašima. Dapace, osobno cu radije uzeti rabljenu igru ako mogu uštediti. Ali nekad se rabljeno ne isplati uzimat kad dobiš novo po istoj ili nižoj cijeni.
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Dobro, uvjerio si me - moja greška, nisam uračunao 10% tadašnjeg popusta i novi tečaj funte... Doduše, prednost rabljenog je što se možeš cjenkati, pa bi rabljenu dobio za recimo 450 kuna nakon ovog obrazloženja :-D

Inače nemam ti ja problema s rušenjem cijena, dapače, govorimo o strastima i hobiju, a ne egzistenciji - kao što ja tražim najbolji deal kad kupujem, posve mi je u redu da ga netko traži od mene. Cijenu sam želio formirati da ispadne jeftinije nego bilo koja nova opcija, ali ne i da bude "jeftino" jer igra nije nikada igrana. A evo, recimo, kad o tome otvoreno pričamo, jer ja se ovdje prvenstveno igram tržišta - dostava na vrata je trebala imati simbolički učinak - igru mogu imati danas popodne na stolu, namjesto da je čekam par dana, idem po nju na poštu i plaćam ležarinu (ništa me ne može tako razljutiti kao tih kunu-dvije) - to sam zamislio isključivo vodeći se svojim strastima pri kupovini, kad nabrijan kao žuti naručujem svašta nakon gledanja TV prodaje.

Roll je lakše naučiti od Racea jer ima manje simbola i više tekstualnih obrazloženja efekata. Nemam, doduše, iskustva s 11-godišnjacima pa ne znam kako bi im to leglo.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
smurfORnot
Reactions:

Eh da sam znao, bi ju uzeo :D ...sad cu se grist sto nisam, facepalm...
Al tad si je prodavao po 550kn i onda mi je bilo glupo javljati se pa da ispadne da se ciganim, jer eto mogu je po tolko nabavit, e daj spusti tolko i tolko cijenu pa mozda uzmem od tebe.
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 690 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

Ima li tko iskustva s https://all-a-board.glopal.com/?

Vidim da dostavljaju u Hrv pa me zanima jel tko kad imao problema s njima?
slika
Gordan
Reactions:
Ima zahvala: 356 puta
 pohvaljen: 713 puta
Kontakt:

Post Postao/la Gordan »

Deni je napisao/la:Ima li tko iskustva s https://all-a-board.glopal.com/?

Vidim da dostavljaju u Hrv pa me zanima jel tko kad imao problema s njima?
Di točno vidiš da dostavljaju u Hrv?
https://all-a-board.glopal.com/shipping-delivery/
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 690 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

Hm... prilikom prvog otvaranja iskocio mi je popup da me prebaci na hrvataku verziju sitea :/ sad to ne vidim...
slika
Gordan
Reactions:
Ima zahvala: 356 puta
 pohvaljen: 713 puta
Kontakt:

Post Postao/la Gordan »

Deni je napisao/la:Hm... prilikom prvog otvaranja iskocio mi je popup da me prebaci na hrvataku verziju sitea :/ sad to ne vidim...
Javi se lipo za narudžbu s Philiberta. Baš je jučer otišla jedna. :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Gordan za post:
stoka
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”