https://boardgamegeek.com/boardgame/314745/now-or-never
Ukratko: Jako dobra igra.
Nisam igrao prijasnje igre iz serijala, tak da mi je ovo bio prvi susret s istim.
Cilj igre je skupit najvise voctory pointa nakon sto prodje 6 sezona/rundi. Victory pointe vecinom dobijate rjesavanjem quest karata, generiranjem resursa i buildanjem zgrada u vasem selu.
Svatko igra sa jedinstvenim herojem koji ima posebne abilitije. Istog mozete upgrade-at kroz igru tak da mu poboljsavate abilitije vezane za combat ili mu dodajete neke passivne/obrambene abilitije, a to radite kupovinom gear-a il trosenjem exp na nove abilitije (oni su jednistveni za svakog heroja). Ovo me podsjetilo na Eclipse kad ides upgradeat brodove i tamo mi se isto to jako svidjelo. Svaki heroj moze imat i specijaliste (njih 4) i njih mozete koristit (ako platite cijenu) za akcije buildanja, restore HP-a, kupovine geare itd.

Takodjer imate neko svoje selo koje morate rebuildati tako da kupujete zgrade (jako zanimljiv nacin na koji se to radi) koje vam daju neke bonuse i resurse, te iste zgrade naseljavate sa villager-ima koji vam generiraju jos resursa. Resurse uvijek mozete mijenjat u marketu za gold koji je glavna valuta za vecinu stvari koje kupujete u igri.

Na vasem potezu imate nekoliko opcija sto mozete radit. Mozete se kretati po velikoj karti koja ima razlicite lokacije koje vam mogu dati svasta, mjesta koja mozete istrazit (dobijete resurse il nove villigare) i monstere s kojima se mozete borit (od njih dobijate exp i villigare).
To gdje cete se kretat po boardu ovisi o quest kartama koje dobijete na pocetku game-a i koje mozete skupiti tokom istog. Quest karte su vezane za neku lokaciju i ukoliko se nalazite na istoj mozete ju triggerati ako ste ispunili uvjet karte i na temelju toga dobijete dobijete victory pointe i neke bonuse kao special ability, generator resursa, poseban combat s dobrom nagradom ak pobijedite itd.
Sve je lijepo ukomponirano, svidja mi se setting, likovi su super i jednistveni te su mogucnosti na vasem potezu raznolike. Komponente su jako dobre, kvalitetan debeli karton za vecinu toga, metalni tokeni (ovo je zbog preordera) i art je super em na kartama em na samom boardu.

Combat sa mosterima ide tako da heroji rollaju d4 dice, a monster uvijek radi dmg koji je naveden na karti. Ovisno na koji broj kockica padne, radite onaj ability koji vam stoji iza tog broja na vasem heroju. Samim upgradeom combat abilitija ili nekih defensive abilitija (tipa shield koji blokira dmg) si mozete povecati sanse da iz borbe izadjete kao pobjednik. Vas heroj ima HP koji korsitite u combatu, ali ga na nekim lokacijama morate i platit kao cijenu za neku akciju koju zelite iskoristit.
Nakon prvog igranja igra je jako dobra. Igrali smo taj standardan game, a postoje jos i neki scenariji koji idu kroz neku pricu te i druga strana boarda sa drugacijim rasporedom elemenata na karti. Kod setupa postoji dosta stvari koje ce svaki puta biti drugacije tak da cete rijetko imat isti game (bar tak na prvu izgleda).
Velika preporuka i bude se ovo jos igralo sigurno.
Slike nisam sliko nego sam sa BGG-a uzo.