Ako si slučajno igrao firefly, ovo je definitivno streamline te igre, po osječaju, mehanizmi su dosta različiti. I dok će firefly trajati brzim igračima 2+ sata, outer rim se može završiti za 1. To je više manje pozitivno. Ali zbog toga su mehanizmi napravljeni tako da se u jednoj partiji vidi skoro sve u igri. Najveći problem je što nema odvojenih marketa, a i nema puno karata u njima pa se jako brzo prođe kroz njih. I kontakte sam sve vidio kroz dvije tri partije i nakon toga mi se sve manje igrala igra.
Manji broj karata i zajednički market za sve planete možda ubrzava igru i omogučuje pažljivije strateško planiranje, ali nekako se gubi osječaj epske priče u kojoj se može desiti bilo šta i sa te strane bi radije igrao firefly.
Postoje i neke druge karte koje su specifične za planete, odnosno sektore i kroz njih nisam sve prošao, ali u jedno 5-6 partija bio sam i tu dosta blizu. A i glavni razlog zašto ih nisam sve otvorio je da je akcija koja otvara te karte jednostavno lošija od drugih mogućih.
Igra mi nije loša, pogotovo ako voliš Star wars, možeš recimo biti han solo bounty hunter i naganjati bobba fetta