Terraforming Mars
- Gordan
- Reactions:
- Ima zahvala: 356 puta
- pohvaljen: 713 puta
- Kontakt:
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Re: Terraforming Mars
papaver, pa upravo si sam naveo primjer u prethodnom postu gdje nije svaka strategija za ubrazenjem tm dobra.
btw, išao nešto gledati što nam se priprema za nove ekspanzije, ako znate da su najavljene još dvije (najmanje), i i zagrcnuo sam se od smijeha kad je jedan predložio terraforming mars catapult
Gordan, meni osobno inventrix, čini mi se da nikad, ali baš nikad nismo pobijedili s njom. čak i kombinaciji sa onom karticom koja ima isti efekt.
btw, išao nešto gledati što nam se priprema za nove ekspanzije, ako znate da su najavljene još dvije (najmanje), i i zagrcnuo sam se od smijeha kad je jedan predložio terraforming mars catapult

Gordan, meni osobno inventrix, čini mi se da nikad, ali baš nikad nismo pobijedili s njom. čak i kombinaciji sa onom karticom koja ima isti efekt.
- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
Da, inventrix je stvarno smeće. Mi smo uveli kućno pravilo da jednom u partiji možeš odigrat kartu ignorirajući globablne parametre (kao ona prelude karta). Od tad je odigrana jednom (ja sam bio taj nesretnik). U cijeloj partiji sam je iskoristio ravno dvaput i donijela mi je valjda 3-4 boda ukupno. Jednostavno previše ovisi o sreći, a i tad je upitno koliko vrijedi.
Odlučili smo je dodatno pogurat s pravom da tri puta ignorira globalne parametre. Ako je to ne spasi, onda kvragu sve.
Odlučili smo je dodatno pogurat s pravom da tri puta ignorira globalne parametre. Ako je to ne spasi, onda kvragu sve.

- Papaver
- Reactions:
- Ima zahvala: 948 puta
- pohvaljen: 665 puta
- Kontakt:
Random podijelimo korporacije na početku pa sam već s nekima 3-4 puta igrao, a s nekima nijednom, tako da uzmi to u obzir.
Ona koja mislim da je najslabija, ali nemam dovoljno igranja za bolju procjenu (iako opet sve ovisi o kartama) - Splice
Ne znam za najjaču, opet fali iskustva - Tharsis, Ecoline i pogotovo s ekspanzijom Saturn Systems mi se za sad čine kao glavni kompetitori
Ona s kojom najmanje volim igrati - Helion (ne znam s žonglirati s njihovom toplinom)
Najviše volim igrati s - Inventrix, Arcadian Communities, Polyphemos
Ostalima?
-
- Reactions:
- Kontakt:
Ne mogu reći da su mi neke korporacije jače od drugih, stvarno ovisi o situaciji (početna ruka, ovisno tome što je protivnik izabrao itd.). Primjerice Helion je jako dobra korporacija, pogotovo ako ti se potrefi prelude, a može biti i skroz bezveze što možemo reći za skoro svaku korporaciju.
No evo, za određene korporacije neću čak ni govoriti da li su dobre ili loše na temelju toga da li pobjeđujem s njima, već koliko su mi iskoristive tijekom igre. Recimo igram s nekim korporacijama, možda i izgubim s njima, ali kvragu, barem sam osjećao da sam koristio njihove efekte. Već sam spomenuo kako katkad koristimo neke korporacije samo zbog početnog efekta jer me možda padne takav grah da nijednu ne mogu kombinirati sa početnom rukom, ali u drugim igrama znamo koristiti njene efekte. Ista stvar sa gordanovom najdražom korporacijom UNMI.
Ali inventrix ne gledajući na njen start i tag već samo na njen glavni učinak, slaba je na početku igre (prelude to doduše mijenja), ima nekakve koristi sredinom igre, a onda opet pred kraj pada. Igrali smo njene efekte i na veneri, koristili smo karticu koja kopira inventrixov efekt, ubacivali smo kartice čiji su maksimalni prohtjevi već zadovoljeni, ali zalud, stalno se osjeća da je slabo korištena. (mislim si da li je čak možda žena jednom pobijedila s njom, ali vjerujem da jke to bilo zato što je pak mene posrala sreća). Još uvijek ponekad uzmem inventrix jer onak stalno si mislim, možda ima potencijala, ali uvijek se zeznem.
No evo, za određene korporacije neću čak ni govoriti da li su dobre ili loše na temelju toga da li pobjeđujem s njima, već koliko su mi iskoristive tijekom igre. Recimo igram s nekim korporacijama, možda i izgubim s njima, ali kvragu, barem sam osjećao da sam koristio njihove efekte. Već sam spomenuo kako katkad koristimo neke korporacije samo zbog početnog efekta jer me možda padne takav grah da nijednu ne mogu kombinirati sa početnom rukom, ali u drugim igrama znamo koristiti njene efekte. Ista stvar sa gordanovom najdražom korporacijom UNMI.
Ali inventrix ne gledajući na njen start i tag već samo na njen glavni učinak, slaba je na početku igre (prelude to doduše mijenja), ima nekakve koristi sredinom igre, a onda opet pred kraj pada. Igrali smo njene efekte i na veneri, koristili smo karticu koja kopira inventrixov efekt, ubacivali smo kartice čiji su maksimalni prohtjevi već zadovoljeni, ali zalud, stalno se osjeća da je slabo korištena. (mislim si da li je čak možda žena jednom pobijedila s njom, ali vjerujem da jke to bilo zato što je pak mene posrala sreća). Još uvijek ponekad uzmem inventrix jer onak stalno si mislim, možda ima potencijala, ali uvijek se zeznem.
- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
Splice stvarno djeluje kao govno. Mi nismo ni kupili te karte pa igrmao samo Arcadian Communities (ispisali je na komadu papira i stavili u (sleevanu) karticu od UNMI.
Složio bih se za Tharsis, Ecoline i Saturn kaouniverzalno najjače (naravno da uvijek stoji disclamer "sve ovisi o kartama")
Helion je simpleton korporacija. Jeftinije je dizat heat i energy, nego money production pa boostaš to dokle god možeš. Dobra je ako ti se povežu prelude u startu pa imaš dobar kickstart (i još ako imaš par dobrih kartica za odigrat s tom ekstra lovom).
Najviše volliš igrat s njima je su izazovne, pretpostavljam? Barem Inventrix i Polyphemos.
Meni su uz klasične (Ecoline i Tharsis) zanimljive Manutech, Vitor (bez Awards opcije) i Arcadian Comm. Vjerojatno jer su tek nedavno ušle
Dodao bi i Saturn Systems, al u zadnjih pola godine me dopao ravno jednom i to kad smo igrali s dvije korporacije (spojio ga s Phobologom i par prikladnih prelude) tako da više i ne znam jel mi drag ili nije.
Colonies još ne mogu komentirat.
Teško mi je izabrat najdražu ili najmržu (UNMI smo izbacili, jelte) jer sam shvatio da zapravo nemam svoj stil igre. U ekipi imamo jednu za koju si siguran da će imat minimalno 20, a vjerojatno 30-50 bodova na kartama i resursima, ali na mapi će rijetko skupit više 10. Znala je završit partiju s 21 TR (da, dvadeset i jedan!), nemat nešto puno po mapi i pobijedit. Druga je poznata po tome da strašno igra mapu (kad dobije Tharsisa, skoro da joj odmah čestitamo na pobjedi), također jako voli i titan / space evente. Četvrti je u zadnje vrijeme postao konkurentniji i naučio iskorištavat situaciju. To je često značilo da uhvati guzit mene od početka.
Recimo kad sam igrao Ecoline bacio je od početka sve na lijepljenje gradova uz moje šume ("jer sam vidio kako igraš Ecoline i koliko šuma postaviš" kako je rekao nakon partije). Ja nekako igram šta god me dopadne, znao sam završit s 5-6 bodova na karti i pobjedit na račun mape (i TR i milestone/awards kombinacije), a isto tako i nakesat se bodova s karata i resursa. Al recimo da vrlo često završim prvi po TR (i uzmeme Benefactora ako smo na toj mapi).

Složio bih se za Tharsis, Ecoline i Saturn kaouniverzalno najjače (naravno da uvijek stoji disclamer "sve ovisi o kartama")
Helion je simpleton korporacija. Jeftinije je dizat heat i energy, nego money production pa boostaš to dokle god možeš. Dobra je ako ti se povežu prelude u startu pa imaš dobar kickstart (i još ako imaš par dobrih kartica za odigrat s tom ekstra lovom).
Najviše volliš igrat s njima je su izazovne, pretpostavljam? Barem Inventrix i Polyphemos.
Meni su uz klasične (Ecoline i Tharsis) zanimljive Manutech, Vitor (bez Awards opcije) i Arcadian Comm. Vjerojatno jer su tek nedavno ušle

Teško mi je izabrat najdražu ili najmržu (UNMI smo izbacili, jelte) jer sam shvatio da zapravo nemam svoj stil igre. U ekipi imamo jednu za koju si siguran da će imat minimalno 20, a vjerojatno 30-50 bodova na kartama i resursima, ali na mapi će rijetko skupit više 10. Znala je završit partiju s 21 TR (da, dvadeset i jedan!), nemat nešto puno po mapi i pobijedit. Druga je poznata po tome da strašno igra mapu (kad dobije Tharsisa, skoro da joj odmah čestitamo na pobjedi), također jako voli i titan / space evente. Četvrti je u zadnje vrijeme postao konkurentniji i naučio iskorištavat situaciju. To je često značilo da uhvati guzit mene od početka.

- Papaver
- Reactions:
- Ima zahvala: 948 puta
- pohvaljen: 665 puta
- Kontakt:
I zbog izazova, ali i zato jer najviše mijenjaju stil i pristup igri. Nekad su mi dosadne samo one popust korporacije.Gordan je napisao/la: 07 pro 2018, 10:11 Najviše voliš igrat s njima je su izazovne, pretpostavljam? Barem Inventrix i Polyphemos.
Također nemam poseban način igranja, svaki put pokušavam probavati drugačije pristupe, nekad zbog tog i ne uzmem očitu korporaciju.

- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
Da, to i mene muči. Svaki put kad ga vidim mislim se "pa ne može bit toliko loš, ima 45 love, 3 karte i taj science tag dobro dođe". Al još nikad mi se nije dogodilo da sam ga dobio zajedno s nekim kartama koje ću zbilja odigrat ranije radi Inventrixa. Kad god sam se okušao s njim - zajebo sam se gadno.kockica je napisao/la: 07 pro 2018, 09:49Još uvijek ponekad uzmem inventrix jer onak stalno si mislim, možda ima potencijala, ali uvijek se zeznem.
-
- Reactions:
- Kontakt:
Zaključak nakon ovog vikenda, na žalost, opet su isplivali problemi sa preludeom koju igramo uz kolonije - jedan igrač već u startu može steći takvu nedohvatljivu prednost da drugi igrač praktički nakon 2.-e generacije može predati partiju, a igramo do 10-12.. Prečesto se to dešava u našim igrama udvoje i jako nam neuravnotežuje igru koja se pretvara u solo igru za dominantnog igrača, a u dosađivanje i svaki gubitak izazova za poraženog. I to se prečesto događa, pa mi iz ovog razloga postaje možda i najgore proširenje i razmišljamo da ga za stalno izbacimo.
Izbacit ćemo Prelude i vidjeti kako će raditi solarna faza.
Btw, zadnju partiju sam premoćno pobijedio sa aridorom, ali baš brutalno, koristeći prelude, već na kraju prve generacije imao sam produkciju kredita 10. (na kraju igre sam došao do skoro 50) a bodovi na karticama... između ostalog 8 jovian tagova od kojih tri kartice daju bod na svaki jovian..
Izbacit ćemo Prelude i vidjeti kako će raditi solarna faza.
Btw, zadnju partiju sam premoćno pobijedio sa aridorom, ali baš brutalno, koristeći prelude, već na kraju prve generacije imao sam produkciju kredita 10. (na kraju igre sam došao do skoro 50) a bodovi na karticama... između ostalog 8 jovian tagova od kojih tri kartice daju bod na svaki jovian..
- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
Nama se sindrom runaway leadera praktički prestao događati, ali igramo u 3 ili 4 igrača. Vjerujem da bi u dvoje to ipak mogao bit problem.kockica je napisao/la: 10 pro 2018, 07:30 Zaključak nakon ovog vikenda, na žalost, opet su isplivali problemi sa preludeom koju igramo uz kolonije - jedan igrač već u startu može steći takvu nedohvatljivu prednost da drugi igrač praktički nakon 2.-e generacije može predati partiju, a igramo do 10-12.. Prečesto se to dešava u našim igrama udvoje i jako nam neuravnotežuje igru koja se pretvara u solo igru za dominantnog igrača, a u dosađivanje i svaki gubitak izazova za poraženog. I to se prečesto događa, pa mi iz ovog razloga postaje možda i najgore proširenje i razmišljamo da ga za stalno izbacimo.
Još kad je stigao prelude bojao sam se da bi se to moglo događat (corp+prelude combo => runaway leader), ali sam puno puta svjedočio situaciji di je igrač s brutalno dobrim startom na kraju izgubio (pa čak završavao i zadnji) tako da uopće ne dovodimo u pitanje tu ekspanziju.
Inače, odigrao sam partiju u dvoje prvi put nakon valjda godinu ipo dana. Uspio dobit s inventrixom (iako, jedino šta mi je donio su one tri karte koje su bile dobre. +/-2 sam iskoristio jednom i od toga dobio ravno jedan bod).

Aridor je i meni ostavio sjajan dojam. Imao sam money production 70 na kraju.Btw, zadnju partiju sam premoćno pobijedio sa aridorom, ali baš brutalno, koristeći prelude, već na kraju prve generacije imao sam produkciju kredita 10. (na kraju igre sam došao do skoro 50) a bodovi na karticama... između ostalog 8 jovian tagova od kojih tri kartice daju bod na svaki jovian..

Jovian karte su divne!