Race for the Galaxy
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2393 puta
- pohvaljen: 2600 puta
- Kontakt:
Re: Race for the Galaxy
Da po pravilima je da baš oboje dobivate bodove za ostvarenje malog cilja, bez obzira što možda jedno od vas pošteno premaši zahtjeve cilja. To se zaista može činiti malo besmisleno i nepravedno. Volio bih vjerovati da su igru toliko dobro istestirali da su s razlogom donijeli odluku da će biti baš tako. No za to bih vjerojatno trebao tisuće partija dok ne bih otkrio. Mi se nismo previše bili igrali s ciljevima pa se ovakve situacije nam nisu događale. Obično je jedno od nas otišlo na jednu strategiju, a drugo na sasvim drugu. Ja bih onda na vašem mjestu igrao kako god je vama zabavnije i mislite da bi bilo pravednije i bolje
. Ionako nema društvene igre u kojoj se ne house rulea neko naoko besmisleno pravilo, pa ne vidim razlog zašto ne bi i ovo.

Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Ma nama se isto vrlo rijetko desi da baš oboje gađamo iste ciljeve, upravo iz razloga jer često imamo različite strategije, ali eto žena me pobijedila u jednoj partiji za dva boda, pa sam je malo zezao da bi mi tada baš dobro sjela ona nagrada za skupljenih 5 žetona koji smo oboje istodobno ostvarili ali ja sam pokupio žeton više. 
Mislim da je to to, sada čekamo da nam stigne Brink of war, pa ću daviti ako tamo naletimo na nejasnoće. Pardon, ne ako, već kada
, tako da unaprijed svima zahvaljujem na budućim odgovorima 

Mislim da je to to, sada čekamo da nam stigne Brink of war, pa ću daviti ako tamo naletimo na nejasnoće. Pardon, ne ako, već kada

- Gordan
- Reactions:
- Ima zahvala: 356 puta
- pohvaljen: 713 puta
- Kontakt:
Pa zato postoje first ciljevi i most ciljevi. Ako na kraju igre oboje imate 6 developementa i podijelite bodove za taj cilj, jesi li se pitao zasto onaj tko ga je prvi ostvario ne dobije vise bodova / sve bodove / nesto? Naravno, vi možete house rule ubacit kako vam drago, što valsim kaže, ali po meni je sasvim dobro to pravilo. Kao uostalom i sve drugi o ovoj igri
Osim pan-galactic affluence koja je broken 

-
- Reactions:
- Kontakt:
Ma ne, dogovor je bez ikakvih house rule
. Karta mi je nepoznata jer nam 3. ekspanzija tek treba stići. 

-
- Reactions:
- Kontakt:
U subotu dobio 3. ekspanziju (hvala Kristianu) i prve parije su krenule već isti dan. Stvorilo nam se nekoliko nedoumica pa da razjasnimo.
1. Prestige leader – koliko smo shvatili, prvi dobije tu pločicu onaj tko dobije prvi prestiž. Ako zadrži pločicu do kraja runde, na početku nove runde dobiva bonus 1 VP i 1 karta. Pločica je i dalje kod njega.
a) ako opet zadrži pločicu do kraja runde, ali nije u toj rundi nabrao novog prestiža, dobiva samo 1 VP, jesmo to dobro shvatili?
b) do izjednačenja u prestižima dolazi kada drugi igrač uspije nakupiti isti broj prestiža kao i prvi, gleda se ukupni prestiž, ne onaj u rundi, jel tako? I u slučaju izjednačenja, igrači koji imaju najviše prestiža, zajedno dobiju po 1 VP, jel tako?
2. Search/prestige
Ta kartica nam je jasna, ali svorio se novi problem. Dakle, faze odigravamo istodobno, ali kada je recimo u consume-u ograničen broj VP, te ako odigramo svi tu fazu, ponestat će VP-a i igra završava.
Naša logika je sljedeća,
- prednost ima onaj igrač koji je odabrao tu fazu!
- ako je više igrača odabralo tu fazu, onda prednost ima onaj igrač koji ima početni svijet sa najmanjim rednim brojem.
E sad žena i ja smo igrali consume 2x, i kako je žena imala početni svijet sa manjim rednim brojem, ona bi igrala prva, ali ja sam još odigrao search/prestige karticu da pojačam consume i logika je da sam imao prednost u consumeu, ali nismo posve sigurni (ja jesam
) i na taj način sam uezo 12 VP-a, a ženi ostavio samo 2 čime je igra završila i ja sam pobijedio ali da je žena igrala prva, moglo je biti drugačije. Kako vi riješavate ovu dilemu?
Generalno, prestiž nam jako mijenja igru, i još nismo sigurni što mislimo o ovoj ekspanziji, ali zasad (nakon svega 3 partije koje smo tek učili) nam se čini da ova ekspanzija možda više leži za igru sa više od 2 igrača.
Još nismo igrali preuzimanja jer smo htjeli prvo ovo svladati.
I pitanje nevezano sa ovom ekspanzijom za kraj. Objasnio sam kako igramo da prednost ima igrač koji ima početni svijet sa manjim brojem, e sad ako netko počinje sa doomed world, i potroši ga da digne novi svijet, tumačenje nam je da taj otada igra zadnji?
1. Prestige leader – koliko smo shvatili, prvi dobije tu pločicu onaj tko dobije prvi prestiž. Ako zadrži pločicu do kraja runde, na početku nove runde dobiva bonus 1 VP i 1 karta. Pločica je i dalje kod njega.
a) ako opet zadrži pločicu do kraja runde, ali nije u toj rundi nabrao novog prestiža, dobiva samo 1 VP, jesmo to dobro shvatili?
b) do izjednačenja u prestižima dolazi kada drugi igrač uspije nakupiti isti broj prestiža kao i prvi, gleda se ukupni prestiž, ne onaj u rundi, jel tako? I u slučaju izjednačenja, igrači koji imaju najviše prestiža, zajedno dobiju po 1 VP, jel tako?
2. Search/prestige
Ta kartica nam je jasna, ali svorio se novi problem. Dakle, faze odigravamo istodobno, ali kada je recimo u consume-u ograničen broj VP, te ako odigramo svi tu fazu, ponestat će VP-a i igra završava.
Naša logika je sljedeća,
- prednost ima onaj igrač koji je odabrao tu fazu!
- ako je više igrača odabralo tu fazu, onda prednost ima onaj igrač koji ima početni svijet sa najmanjim rednim brojem.
E sad žena i ja smo igrali consume 2x, i kako je žena imala početni svijet sa manjim rednim brojem, ona bi igrala prva, ali ja sam još odigrao search/prestige karticu da pojačam consume i logika je da sam imao prednost u consumeu, ali nismo posve sigurni (ja jesam

Generalno, prestiž nam jako mijenja igru, i još nismo sigurni što mislimo o ovoj ekspanziji, ali zasad (nakon svega 3 partije koje smo tek učili) nam se čini da ova ekspanzija možda više leži za igru sa više od 2 igrača.
Još nismo igrali preuzimanja jer smo htjeli prvo ovo svladati.
I pitanje nevezano sa ovom ekspanzijom za kraj. Objasnio sam kako igramo da prednost ima igrač koji ima početni svijet sa manjim brojem, e sad ako netko počinje sa doomed world, i potroši ga da digne novi svijet, tumačenje nam je da taj otada igra zadnji?
- Broloski
- Reactions:
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 197 puta
- Kontakt:
Ako se ne varam kada ponestane bodova doda se još 12 ali igra završava?
To su pravila bazne igre.
To su pravila bazne igre.
-
- Reactions:
- Kontakt:
Zar se dodaju novi VP-i? Što mi cijelo vrijeme krivo igramo? 
Ajde proučit ću kasnije bazna pravila jer sad idem na put.

Ajde proučit ću kasnije bazna pravila jer sad idem na put.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 613 puta
- pohvaljen: 578 puta
U baznoj igri:
Igra se dok se ne potroše bodovi (broj igrača * 12, dakle u dvoje 24) - kad se bodovi potroše doda ih se koliko je god potrebno da svatko dobije svoje zaslužene bodove i to je kraj igre.
Igra se dok se ne potroše bodovi (broj igrača * 12, dakle u dvoje 24) - kad se bodovi potroše doda ih se koliko je god potrebno da svatko dobije svoje zaslužene bodove i to je kraj igre.
-
- Reactions:
- Kontakt:
Evo, sada sam uhvatio pravila. Broloski je bio blizu - dodaje se 10 VP žetona, nisam našao da ih se doda koliko ih je potrebno. Nije mi jasno kako smo preskočili tu rečenicu.
Ili vjerojatno nismo, ali kako nam je bila hrpa pravila kada smo učili igrati igru i bilo nam je komplicirano na početku, previdjeli smo ga. Srećom, samo u par slučajeva dotad smo bili u takvoj situaciji da smo se grebali za žetone.
S obzirom da nema nikakvih komentara vezanih za prestiž, pretpostavljam da smo ih dobro pohvatali?

S obzirom da nema nikakvih komentara vezanih za prestiž, pretpostavljam da smo ih dobro pohvatali?