Popis igara po tipovima

Prijedlozi, komentari i kritike vezane uz web stranice i forum
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Re: Popis igara po tipovima

Post Postao/la grof »

Ma bez brige, ne sumnjam ja u tvoju učinkovitost, samo ne bih želio da se ovo kaj je započelo oko nove klasifikacije igara zapusti.

Što se svega doprinijetog tiče, svaka čast na tvom trudu i radu! :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Ja sam malo zapeo, ali budem se pokrenuo :)
slika
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Novogodišnja odluka mi je da se malo posvetim ovome.. Krenuo sam odozada, i trenutno sam došao do Tzolkina.

Imam nekoliko (za)misli:

1. Kategorija "moderne igre" je prisutna u svakoj igri, pa bih predložio da je maknemo. ipak smo mi portal koji se bavi modernim igrama, i mislim da nema smisla to posebno naglašavati. Možemo ostaviti kategoriju "klasične" igre jer njih ima puno manje.

2. Kod nekih igara gdje sam unio puno kategorija zna biti gužvovito. Palo mi je na pamet da bi bilo zgodno napraviti kao na bggu, da sve te kategorije razvrstamo tako da se vidi kaj čemu pripada. Tako za istu igru na bggu, svi tipovi su razvrstani na Subdomain, category i Mechanic. A mi od njih uzimamo manje više iz sve te tri kategorije, i trpamo u jednu listu.
Ne znam koliko je zeznuto softverski napraviti nekaj takvoga, ali smatram da bu ovako puno preglednije.

3. Kako mogu obrisati neku od kategorija? Unio sam spretnost (dexterity), a poslije sam skužio da je to već prevedeno kao vještina, pa bih volio maknuti navedeno.

4. U nekim igrama je falio bgg link, pa odmah sređujem i to, ali kod ige Wild wool to nisam uspio napravit, nije mi jasno zašto..

Trudio sam se da pojednostavnim te kategorije, ali nekako mi nema smisla izostaviti neke od njih.. npr. ako imamo fantasy, zašto da onda ne navedem srednji vijek ili mitologiju?

eto, toliko za sad :)

čuz
slika
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Još jedna ideja je da bi bilo dobro da se u priručnik o pisanju recenzija stavi pod obavezno da se moraju prekopirati kategorije sa bgga, čisto da ne moramo ovo ponavljati svakih par mjeseci/godina?
Ovi su korisnici zahvalili autoru buraz za post (ukupno 2):
sadistikogrof
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

buraz je napisao/la:Još jedna ideja je da bi bilo dobro da se u priručnik o pisanju recenzija stavi pod obavezno da se moraju prekopirati kategorije sa bgga, čisto da ne moramo ovo ponavljati svakih par mjeseci/godina?
Mislis kod pisanja OPISA igara ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Jes aj du :nee

A onaj moj gore post nisi ništ komentirao .. Predpostavljam da nemože onda sopak
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

buraz je napisao/la:Jes aj du :nee

A onaj moj gore post nisi ništ komentirao .. Predpostavljam da nemože onda sopak
Promaklo mi :)

Da, slažem se s ovim idejama, moderne igre zaista možemo maknuti, a klasične ostaviti.
Ovo da se slože tri ili više raznih listi iz kojih se bira je izvedivo, ali mi to radi probleme u nečemu, ali se trenutno ne mogu sjetiti u čemu. :)
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

grof je napisao/la: Ovo da se slože tri ili više raznih listi iz kojih se bira je izvedivo, ali mi to radi probleme u nečemu, ali se trenutno ne mogu sjetiti u čemu. :)
hehehehehe rofl
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Mislim da je problem bio pri pretraživanju igara, no u međuvremenu sam pretraživanje sajta prebacio na Google custom tražilicu, koja osim na našoj stranici pretražuje i BGG i Carta Magicu, pa je opet dovoljno uska da ne izbaci tone nepotrebnog, a dovoljno široka, da pronađe pojam i van naših stranica.
Google tražilica ima svoj engine, pa joj ovo predloženo ne bi trebalo smetati.
Budem napravio ovakvu kategorizaciju (to se zove custom taxonomies) gdje nemamo kategorije, kao naziv nego mehanike, tematike, ma složim slično, ako ne i isto kao na BGG-u. Pa kad složim, vi bacite oko i popeglamo detalje.
Na taj način kategorije bi ostale isključivo vezane samo za opće postove, ali ne i za igre. Igre bi imale svoju taxonomizaciju.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Složiti ću opet testni sajt, pa ćemo tamo raditi probe.
Imam ideje kako presložiti menije, a filtriranje kroz ove mehanike, subdomene i kategorije složiti u onom izlistavanju igara, preko pick lista, samo mislim da ću izbaciti filtriranja po broju igrača i trajanju igre (ni BGG to nema), a dodati filtriranja po ovim grupacijama.
Jedino ne znam kako nazvati kategoriju igre, a da se ne zove "kategorija" i subdomenu?
Evo, slušam prijedloge.
Odgovori

Natrag na “Web stranice i forum”