Preporuka ratne igre za pocetnika

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
Stips
Reactions:
Ima zahvala: 615 puta
 pohvaljen: 581 put

Re: Preporuka ratne igre za pocetnika

Post Postao/la Stips »

Antička taktička za početnike:
Commands & Colors: Ancients

Antička strateška za početnike:
Julius Caesar

Napominjem da sam sebe smatram početnikom - premda ne potpunim nego tik pred level-up :)
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Eto ratnici naši, ako niste još vidjeli na BGG-u je otvorena manja aukcija ratnih igara.
Čovjek je iz UK, pa pitanje da li je to uopće isplativo.

https://boardgamegeek.com/geeklist/1925 ... oh-and-mmp
slika
Stips
Reactions:

Post Postao/la Stips »

Baš su mi prošli tjedan došle tri igre otprilike takve, i Caverna.

Tak da budžet sam ispucao za ljeto (..or am I? ;) ), a kako vremena nemam novi naslovi mi trebaju ko ribi bicikl.

btw, lurkam po bgg godinama, a ove sve aukcije uočavam tek zadnjih par mjeseci kaj sam aktivniji tu na forumu.
Fala fala, a ak će biti neka 'školica' kako koristiti resurse bgg-a osim bivanja u toku i čitanja reviewa/session_reportova i inog, javljam se da bih rado nazočio... :)
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

Stipsonov je napisao/la:Antička taktička za početnike:
Commands & Colors: Ancients

Antička strateška za početnike:
Julius Caesar

Napominjem da sam sebe smatram početnikom - premda ne potpunim nego tik pred level-up :)
već dva sata se dvoumim između ove dvi, taman riješija financijski dio i oden opet pročitat ovaj topic da vidim ima li šta o njima, i naiđem na ovo, haha...julius caesar sam praktički već proučija pravila, al nešto skuplji...ancients, možda i je bolji, bar po bgg, al strategije me više privlače...javim kako je završila dvojba...inače, sa solitaireom ću vjerojatno probat hapsburg eclipse, pa nadam se bacim review kad odigram par partija, vidim da ga ode na forumu niko nije spominja...
Stips
Reactions:

Post Postao/la Stips »

Aj drago mi je da još netko razmišlja slično meni.

Krajem 8 mj početkom 9 sam u Omišu pa mogu dofurati da odigramo partiju dve.
stoka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

ako budeš ima volje, obavezno se javi par dana ranije, pa ću vidit da li se iskombinirat prazan stan na 2-3 dana u zd ili ši, ili da se nađemo bar za koju partiju dok si u prolazu ako ne možeš dulje...nisam se dosad ima prilike okušat u ničemu sa pravim wargamerima, al volija bi...
stoka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

inače, odlučija san se za julius caesara, pošto ipak više preferiram strateške igre, uostalom, čini se kao nešto lakši naslov, a i pravila sam već jednom pročita i manje više su mi sila, tako da samo čekam dostavu. :-) mislija san se i o sličnoj inačici, hammer of the scots, al pošto ipak igram sa curom najviše, mislim da sam dobro izabra, cezar izgleda ipak nijansu jednostavniji(iako već vidim da većinu muškog društva kupujem lako sa brave heart temom)...
Stips
Reactions:

Post Postao/la Stips »

Haha, prvo da se deklariram da nisam nikakav 'pravi' wargamer, niti znam što je to :)

JC je, kako kažu na bbg, najbolji intro u block wargames jer je u njemu mehanika ogoljena do temelja.

Meni je to jedna od dražih igara u 2, jer em rješavaš probleme (~euro) em stvara prebogat narativ (~amer).
Više euro jer narativ nastaje sam i nitko te ne tovi glupostima i slikarijama.

Neki će reć da nije 'košer' euro jer se baca kockica, no kako kaže George Carlin - svatko ima pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje je da takvi nemaju pravo na svoje mišljenje :)

Kocke se baca toliko da statistički svega pada po 1/6 - a čak i kad se desi odd overperformance ili underperformance u nekoj bici (kao što se i dešava u stvarnosti - pogledaj bilo koju bitku da je klasični 'megdan' i vidjet ćeš da je i poraženi imao _nekakav_ rezon, samo kaj eto...), ostatak rata

Pravila su ODLIČNO napisana. Pitka, jasna. Ako se desi nekaj, znaš odmah gdje je u pravilima. I skoro uvijek se potvrdi ono kaj si nekak logično i zaključio da bi moglo i trebalo biti.

E, dve sugestije:
1. Kartice kakve jesu su tematski bzvz, nekakvi tamo Jupiteri, Vulcani, ovo ono -
rethemed imaju iste efekte ali su nekak _ratnije_ , _političkije_, bolja je priča koju pričaju.
Pa sugeriram da nabaviš neke tvrde sleevove i staviš izmjenjene.
2. Igra dođe s 4 kockice. Najbolje da ih imaš bar 12-ak, da svatko ima jedno 6 svojih. Ja recimo imam 25 sitnih kockica, znaš ono kaj se dobije za warhammer kocka od 27 kockica (2 specijalne)? Ne igram Warhammer, ali kockice su zakon, kad na stol dolazi nekaj klase JC, obavezno dolaze i one....
Stips
Reactions:

Post Postao/la Stips »

C&C:A ti je posve druga igra, samo je tematski vezana uz antiku.

Isto odlična igra, a čak bih rekao da i jednostavnija. Pravila su zapetljano napisana, ali zapravo i nema neke mistike:
formacije su dobre, skirmisheri su brzi, heavyji su jaki...

btw od Columbije već ohoho planiram skupiti mini podkolekciju moje kolekcije :) Al su skupi pa nikako. Hammer of the Scots bi bio logičan drugi izbor. Pa Richard III, Crusader Rex i Rommel in the Desert. Pa onda EastFront II. A ja EastFront II odmah prvi :D Nema veze, nekad do 2020 će sve navedene biti moje... :D
Stips
Reactions:

Post Postao/la Stips »

....rethemed imaju iste efekte ali su nekak _ratnije_ , _političkije_, bolja je priča koju pričaju....

Naime:
https://boardgamegeek.com/filepage/7313 ... -themed-13

Mislim samo na navedenih 7 event karata, citiram:
APOLLO: Counter Attack
VULCAN: Epidemic
PLUTO: Familiar Ground
MERCURY: Quick March
MARS: Surprise Attack
NEPTUNE: Trap at Sea
JUPITER: Turncoat
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”