Igre za djecu?
- priroda15
- Reactions:
- Ima zahvala: 507 puta
- pohvaljen: 281 put
- Kontakt:
Re: Igre za djecu?
I ja imam kćerku od 5,5 godina a nedavno smo počeli igrati Quirkle i Ubongo. Quirkle joj sve bolje ide pa će nadam se uskoro partije postati i meni zanimljive, dok Ubongo igramo na način da ona rješava zadatke sa tri pločice a ja zadatke sa četiri pa bude napeto. Uglavnom, obje igre preporučam.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Uh, da, i ove igre bi mogle biti interesantna, nisam se ni sjetio. Mala mi voli riješavati razne logičke zagonetke za djecu pa tražim nešto iz te niše.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 21 put
- pohvaljen: 253 puta
Ja u zadnje vrijeme igram Patchwork sa svojom malom od 5 godina.
Igra je apsolutni hit. Naucila je zbrajati u dvije partije, sad smo na oduzimanju
preporucam
Igra je apsolutni hit. Naucila je zbrajati u dvije partije, sad smo na oduzimanju

preporucam
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 664 puta
- pohvaljen: 602 puta
Memoarr (nisam ga igrao, ali sam ga proučavao) mi izgleda donekle sličan jednoj od onih starih Ravensburgovih mini-igara Koffer Packen https://boardgamegeek.com/boardgame/17580/koffer-packenkockica je napisao/la: 09 tra 2019, 13:46 Molim pomoć. Igram nešto sa svojom 5 i 1/2 godišnjom kćerkom klasični memory, koliko bi joj bilo zaribano igrati memoarr?
To imam (ima ga u Mulleru) i mala od 6 godina ne da nema problema sa tim nego je u najmanju ruku ravnopravna sa mnom (Memoarr ipak ima malo više pravila pretpostavljam). Jedino što je igra ipak zanimljivija u više od dvoje.
Takvi tweakovi su zgodni da se starijim igračima da hendikep, pa partije postanu neizvjesniji. Mi igramo Hey, that's my fish tako da ja imam 2 pingvina, a ona 4, a Dobble tako da se ja moram riješiti više karatapriroda15 je napisao/la: 09 tra 2019, 14:58 I ja imam kćerku od 5,5 godina a nedavno smo počeli igrati Quirkle i Ubongo. Quirkle joj sve bolje ide pa će nadam se uskoro partije postati i meni zanimljive, dok Ubongo igramo na način da ona rješava zadatke sa tri pločice a ja zadatke sa četiri pa bude napeto. Uglavnom, obje igre preporučam.

Igramo i Qwirkle, to kuži bez problema, samo meni je malo dosadno jer zasad nema šanse da optimizira poteze tako da me može pobjediti (ako joj ne puštam).
Mislio sam nabaviti i neku od puzzle igara, Ubongo, neku od Uweovih ili King/Queendomino. Kad krene u školu siguran sam da će to moći igrati bez problema (kao i Carc).
-
- Reactions:
- Kontakt:
Uh, koliko preporuka, od jedne igre nadošli na nekolicinu 
Neka, svaka čast, ovo mi puno znači

Neka, svaka čast, ovo mi puno znači

- priroda15
- Reactions:
- Kontakt:
Sjetio sam se da smo igrali i Mr.Jack-a. Jako joj se svidio. Trebalo joj je nekoliko partija da skuzi sto i kada treba raditi i sad su partije sve zanimljivije.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
- Reactions:
- Kontakt:
Zapravo i ne, nije mi interesantno za meni i mene, a nisam mislio da bi moglo i za dijete.
Btw, quirkle sam vidio u muelleru, mislim da je bio ubongo ali mi se čini da su povlačili iz prodaje, a mutno mi je i za mr. Jacka?
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 664 puta
- pohvaljen: 602 puta
U Mulleru ima Ubongo i Ubongo mini koji je ponešto krnji u odnosu na full verziju (moguće da ima i Ubongo Extreme), a ima i Qwirkle i Qwirkle mini u limenoj kuticiji koji ima sve djelove i pravila kao i full verzija, samo su plocice kartonske te tanje i manje u odnosu na plastične velike u originalu. Ja imam mini verziju. Mr. Jacka nisam vidio.
- priroda15
- Reactions:
- Kontakt:
Čini mi se čak da mini Quirkle ima neke special pločice kojih u velikom nema. No veliki ima puno ljepse drvene pločice...
Postoji i Ubongo Junior no nema ga smisla kupovati jer se normalni Ubongo moze po potrebi pojednostavit za djecu a mogu ga igrat i odrasli.
Mr.Jacka nema u Mulleru.
Postoji i Ubongo Junior no nema ga smisla kupovati jer se normalni Ubongo moze po potrebi pojednostavit za djecu a mogu ga igrat i odrasli.
Mr.Jacka nema u Mulleru.