Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1239 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Antomon »

sadistiko je napisao/la: 17 ožu 2021, 08:19 ma mislim da previše očekujete od te igre vi okorjeli hard core igrači.
Ovo je obični light family game.
Nije stvar koliko je igra lagana ili teška, bitno je koliko smislene odluke možeš donijeti.
Npr. ja i dalje uživam u Barenparku koji je dosta lagana igra, ali igra ostavlja prostora da planiraš samo idući potez ili da planiraš 2-3 poteza unaprijed ako želiš.

Mi smo odigrali osnovni Everdell nekoliko puta, igra mi je ok, ali me nije oduševila. Nedostajalo mi je ono "nešto". Igrali smo premalo partija za kvalitetniju analizu, ali mi je djelovalo da su neke kombinacije karata očito bolje od drugih i da sam skupljao resurse koji mi nisu trebali.
Minsc1610
Reactions:
Ima zahvala: 296 puta
 pohvaljen: 339 puta
Kontakt:

Post Postao/la Minsc1610 »

Everdell je kupila ljude svojim izgledom. Ostalo je sve manje više random. Nikad ne znaš koje će karte izaći i hoće li uopće izaći (nama se jednom dogodilo da nam nijedna farma nije izašla), planiranje, strategija - sve je to nategnuto i skoro pa nepostojeće. No igra ima šarm, ljupkost, toplinu, šarenilo i boje, sve je baš onako kako treba biti. Kao da se igraš u raskošnom diznijevom filmu. Kao da čitaš neku omiljenu slikovnicu. I svi nedostaci su nebitni. Vučem karte? Pa šta. Imam 3 bobice previše? Al tako su slatke. Resin. Medeno. I sve opraštamo. Kako neću kad vidim one zeke, kornjače i kamenčiće. Brodove i bisere. Divne ogromne životinje koje imaju sedla. Cardbackovi su prelijepi. I sve opraštam i kad završi partija i prebrojim one slatke žute bodove svaki put kažem: jebate kako dobra igra.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Minsc1610 za post (ukupno 7):
dgalesic2000CrazyBunnyGuyAntomonT0moTeehee(R)tanelornVihor
slika
T0mo
Reactions:
Ima zahvala: 80 puta
 pohvaljen: 191 put
Kontakt:

Post Postao/la T0mo »

Minsc1610 je napisao/la: 17 ožu 2021, 11:07 Everdell je kupila ljude svojim izgledom. Ostalo je sve manje više random. Nikad ne znaš koje će karte izaći i hoće li uopće izaći (nama se jednom dogodilo da nam nijedna farma nije izašla), planiranje, strategija - sve je to nategnuto i skoro pa nepostojeće. No igra ima šarm, ljupkost, toplinu, šarenilo i boje, sve je baš onako kako treba biti. Kao da se igraš u raskošnom diznijevom filmu. Kao da čitaš neku omiljenu slikovnicu. I svi nedostaci su nebitni. Vučem karte? Pa šta. Imam 3 bobice previše? Al tako su slatke. Resin. Medeno. I sve opraštamo. Kako neću kad vidim one zeke, kornjače i kamenčiće. Brodove i bisere. Divne ogromne životinje koje imaju sedla. Cardbackovi su prelijepi. I sve opraštam i kad završi partija i prebrojim one slatke žute bodove svaki put kažem: jebate kako dobra igra.
Mislim da je ovo 100% točan opis igre :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru T0mo za post:
Minsc1610
slika
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 774 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

https://boardgamegeek.com/boardgame/251247/barrage
evo jučer dvaput odigrali barrage i fora je,
lagano se uđe u štos, a kombinatorike ne fali..
slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post:
Mago de Umago
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 690 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

Jedna od igara koju bas ne volim zbog teskog nadoknađivanja zaostatka kad ti se dotok vode odsijece. Preveliki je naglasak na dobrom otvaranju. Imam filing da bi prije prvog poteza trebalo uzet pet deset minuta za raspisati taktiku, a to ne volim.
slika
marge
Reactions:
 pohvaljen: 774 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

hmm, ne znam baš, mi ju jučer prvi put zaigrali i u obje partije onaj tko je daleko najbolje bodovno odradio prvu rundu nije uspio ostvariti pobjedu na kraju.. ima tu puno taktike čini mi se, nije ni sve u vodi, treba pokušati što više bonusa bodovati, a i koncentrirati se te što više iskoristiti prednosti kompanije koju vodiš..
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3857 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

ja sam je igrao samo online, naučio me @zreenco i rado bih je probao i u živo a nekad i posjedovao. Isto tako me naučio i onu gdje sastavljamo curu za Frankenštajna, to mi je isto bila fora igra.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Danas igrali https://boardgamegeek.com/boardgame/244 ... rise-inkas

Zanimljiva Catan verzija koja ima neke fore iz Small Worlda, pa vam plemena propadaju kroz vrijeme, ali donose resurse dok postoje.
Nema bodovanja, nego je trka dok netko ne izgradi 3. Pleme.
Tom Vasel ju je pipljuvao, no nas je privukla. Najdulja cesta donosi benefit u trgovini s bankom, a najveća umjetnost ratovanja mogućnost izbacivanja lopova sa svog hexa.
Osim sirovina postoji i roba koja isključivo služi za bolje trgovanje s bankom.
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
tanelorn
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
miki0102
Redovni član udruge
Reactions:
 pohvaljen: 419 puta
Kontakt:

Post Postao/la miki0102 »

Danas igrali PAC-MAN. Fora. fora fora. Kao pravi pac-man sa prilagođenim pravilima za board game. Nema neku dubinu, ali mu ni ne treba. :D
slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru miki0102 za post (ukupno 3):
groftanelornrealuka
slika
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 909 puta
 pohvaljen: 1037 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

https://boardgamegeek.com/boardgame/184 ... &comment=1

Fantazija! :ljubav

Objasnjenje je trajalo oko sat i pol, vecinu vremena nisam imao pojma o cemu se radi, ali kad je krenula igra sve je izgledalo nekako logicno i iskreno ne bi rekao da je igra po tezini toliko iznad 4.0.

Igrali smo 3h i moglo je jos potrajati, ali taman su dosli oni jaci blueprinti i protivnici su uzeli svaki po 2 i nisu uzeli u obzir da bi se igra mogla ubrzati. Imao sam dosta tech tileova (VP na kraju), dosta radnika ali ne previse mjesta u shelterima (ali dovoljno za vecinu), a protivnici dosta radnika okolo koje nece moci vratiti u sheltere (sto donosi VP na kraju). I rekoh ili sad ili nikad! 2 mission tracka su bila na 1 pa sam oba triggerao da bi ubrzao igru, usput upgrejdao tech tileove za dodatne VP-ove, ova dvojica nisu uspjela aktivirati blueprintove (sto im je donijelo negativne bodove) i na kraju sam dobio za 1 bod. Score: 51-50-20.

Ocekivao sam dobru igru i na kraju sam dobio jaaaaaako jaaaaaako dobru igru.

Lacerdi kapa do poda! :bravo

@CrazyBunnyGuy ako se ne varam ti imas On Mars. Koliki vam je neki prosjecan score?
Ovi su korisnici zahvalili autoru Mago de Umago za post:
sadistiko
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”