Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

Igra je stvarno fantastična, slažem se. Scoring je nepredvidljiv, a partija stvarno može nenadano brzo završiti ako je trenutak dobar, što može ići u korist onome tko primijeti priliku. ;)

Mi uglavnom igramo udvoje, tako da nam je i score visok, uzmi u obzir :)

slika
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 909 puta
 pohvaljen: 1037 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

Uff, dosta je to bodova....znaci mi smo baš kiksali... :lol:

Jedva čekam sljedeću partiju, znam gdje smo griješili i budemo to ispravili.
slika
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Kontakt:

Ajde, za prvi put je dobro da ste uopće završili partiju :P Nažalost ne sjećam se naše prve partije jer sam počeo loggati u aplikaciju par mjeseci tek nakon što smo igru dobili.

Nas dvojica igramo na način da se više fokusiramo na vlastite boardove i optimalne poteze, tj. ne igramo na način da aktivno uskraćujemo protivniku prilike, zato nam je score možda malo viši, ali tu i tamo se drznemo nešto mrknuti onome drugome pred nosom. Pogotovo ako se protivnik priprema za izgraditi neku građevinu i scorati dosta bodova na njoj (tu se može uloviti puno bodova, pogotovo ako je u igri onaj reward gdje dobiješ bodove za svaki advanced building), onda uletiš i ti izgradiš to, onako mučki. :)

No koliko sam uspio vidjeti, najviše bodova tijekom final scoringa se može pokupiti na radnicima u shelterima te na Earth contractsima ako ih uspiješ ostvariti. No tajming je tricky tu. Ono što je lakše je natjerati tehnologiju na maksimum, tu zna biti gomila bodova, nama su uglavnom sve tehnologije nagurane na desni kraj tj. na max.

Voljeli bismo češće igrati u više igrača, nisam nikad igrao u četvero imam osjećaj da je tu poprilična makljaža. :)
Mago de Umago
Reactions:
Kontakt:

O kakvoj aplikaciji je rijec?

Mi smo imali dosta gresaka u koracima tipa frend spaja sheltere i dobije brdo kristala koji mu propadnu. Onda ja dobijem 3 vode,a mogu samo 1 dobiti...i slicne stvari...

Vrhunska igra, ne znam jel moze biti bolje od toga. Odigrat cemo jos par puta dok smo friski, a onda cemo vidjeti sto Lisboa kaze...
slika
Naed
Reactions:
Ima zahvala: 20 puta
 pohvaljen: 18 puta
Kontakt:

Post Postao/la Naed »

On Mars nije cista kompetitiva. Za dozivjeti igru i sav njezin potencijal (ugrabit vise earth contracta, blueprinta viseg nivoa itd.) treba odigrat kooperativno/kompetitivno. U protivnom ne dozivis puni potencijal igre, ni pola kao mi jucer npr.
Mago de Umago
Reactions:
Kontakt:

Naed je napisao/la: 22 ožu 2021, 12:29 On Mars nije cista kompetitiva. Za dozivjeti igru i sav njezin potencijal (ugrabit vise earth contracta, blueprinta viseg nivoa itd.) treba odigrat kooperativno/kompetitivno. U protivnom ne dozivis puni potencijal igre, ni pola kao mi jucer npr.
Ja sam pobijedio, meni je dozivljaj bio potpun. :lol:

Drugi put igramo s onim duzim missionima pa ce biti drugacije.
slika
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Kontakt:

Mago de Umago je napisao/la: 22 ožu 2021, 08:57 O kakvoj aplikaciji je rijec?

Mi smo imali dosta gresaka u koracima tipa frend spaja sheltere i dobije brdo kristala koji mu propadnu. Onda ja dobijem 3 vode,a mogu samo 1 dobiti...i slicne stvari...

Vrhunska igra, ne znam jel moze biti bolje od toga. Odigrat cemo jos par puta dok smo friski, a onda cemo vidjeti sto Lisboa kaze...
Aplikacija je BG Stats, fantastična je! Možeš je povezati s Boardgamegeekom da ti uploada sessione i kolekciju, dodavati ljude, lokacije, za svaki session odrediti i role koje ste igrali (ako je primjenjivo), ono, gomila statistike, imaš grafove sa svim i svačim...

Za neke opcije je potrebno doplatiti da se otključa, ali nisam dvojio ni sekunde.
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Kontakt:

Da, slažem se, ovo je miks "općenito igram za sebe i svoju korist, ali imamo uzajamne koristi ako to uspijemo izvesti zajedno" :D

Akcije definitivno imaju posljedice i lako je okoristiti se tuđim; ali treba to sve moći vidjeti. Kada dođete do trenutka gdje kroz jednu akciju zapravo uspijete dobiti chain od tri ili čak četiri stvari za koje bi vam inače trebalo tri ili četiri turna, to je znak da ste svladali dubinu :) Obožavam kada mogu potriggerati svašta toga i odraditi sve sad umjesto da crepam barem tri turna. Executive akcije na blueprintovima su zakon, osobno najviše volim onu pomoću koje možeš producirati sve što imaš apgrejdano. Mislim da je na generatoru struje.

Taktika mi je zgrabiti taj blueprint i po mogućnosti pripadajućeg scientista ako ikako mogu i kad imaš resurse sve je lako :)
Mago de Umago
Reactions:
Kontakt:

Je,ja sam imao u koja radi production,ali imao sam samo 2 upgrejda i to pri kraju. :D

ma mi smi megalomanski isli u pocetku pokupiti sve tech tileove, pokupili sve resurse, pa je orbita ostala prazna i rijetko smo se vracali tamo dok nije dosao refil. :D

Jbg, prvi macici se bacaju u vodu...
slika
Minsc1610
Reactions:
Ima zahvala: 296 puta
 pohvaljen: 339 puta
Kontakt:

Post Postao/la Minsc1610 »

:D
Zadnja izmjena: Minsc1610, dana/u 22 ožu 2021, 15:28, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”