Mislim da bi mozda imalo smisla nabaviti Eclipse za igraonicu, za Mage Knight nisam tolko siguran. Razlozi su sljedeci: Eclipse je generalno bolji sto vise igraca igra, iako za vise od 5 ljudi se pocinje malo odugovlacit, osim ako svi nisu iskusni, i ne boluju od AP

Takodjer postoji i opcija za paralelno igranje dvojice igraca, koja moze dosta ubrzati igru.
Mage Knight, osobno, nikad nebi igral u vise od troje, a preferiram ili u 2 ili solo. Uz to MK je po meni jedna od najkompleksnijih igara uopce (ovo nije mana...za neke

), sto drasticno smanjuje broj ljudi koji su voljni probat ga.
Sto se trajanja tice, mislim na minimalno 4+ sati za 4 igraca (Eclipse) ili 3 igraca (Mage Knight) od kojih bar jedan zna sva pravila igre i moze provest ostale kroz igru bez da se svake 2min gledaju pravila.
Nemojte me krivo shvatiti oba dvije igre su genijalne, sto potvrdjuje i njihov ranking na bgg, a meni osobno medju najdrazim igrama. Ali s obzirom na gore navedeno, mislim da ove dvije igre nebi bas puno dolazilie na stol nakon sto svi zainteresirani odigraju par probnih partija, sto je steta za igre koje ce zasjat u punom sjaju tek nakon sto ih odigrate par puta.
Ponudil bi da cu doc do prostora i odigrat jednu ili drugu s zainteresiranima, ali na zalost posto mi se nedavno rodila kcerkica, slobodno vrijeme koje imam mi je strasno ograniceno. Ako uspijem naci vremena budem najavil tu na forumu pa da svi zainteresirani imaju priliku vidjeti. U svakom slucaju jako mi je drago da se pocinje pokazivati sve veci interes za ove kompleksnije master-pieceve u BG svijetu