Svinjarija je s TI3, ako su glasine točne, i to što kažu da je optimalan sa šest igrača, što je utopija - otprilike kao što bih jako rado igrao diplomacy, ali to se nikada ne dogodi. S druge strane, malo sam se zamorio od agricola, puerto rico, village... resource managmenta, ali ne bježim od njega bezglavo - vidio sam da je prisutan u eclipse, no ako je pored toga space opera štih dovoljno prisutan nije problem. Tako da ustvari i nisam ameritrash fan (tim više što je SF podzastupljen u odnosu prema fantasyju, barem kada je riječ o dobrim i igrivim igrama - govorim o prvih 200 na boardgamegeeku, s iznimkom nedostupnih poput dunea ((rex mi nije ostavio neki utisak putem recenzije)) i preprtljavih poput Androida)), a kratkotrajnim sam iskustvom čisti eurogejmer (ako bogovski twilight struggle tu ne pravi razliku). Učinilo mi se, međutim, da se eclipse utapa u kockicama bez potrebne "epskosti", a i zanimljivo je da mi se u PC igrama ala Galactic CIV jedino nikada nije sviđala ideja razvijanja vlastitog broda - znaš ono, stavljanje ovakvih štitova, onakvih lasera - što vidim da je u Eclipse bitan segment igre....
I tako dalje i tako dalje....