Twilight imperium u ZG
- thegrey
- Reactions:
- Ima zahvala: 78 puta
- pohvaljen: 204 puta
Re: Twilight imperium u ZG
Recenzija ce, nadamo se cim prije, stici.
Sto se tice duljine igranja, nije nuzno 8 sati. Zadnju partijicu smo dovrsili za 4 sata (ukljucujuci i setup galaksije i malo table trash talka).
Sto se tice duljine igranja, nije nuzno 8 sati. Zadnju partijicu smo dovrsili za 4 sata (ukljucujuci i setup galaksije i malo table trash talka).
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 257 puta
- pohvaljen: 436 puta
Pozdrav,
Ako ponuda još uvijek vrijedi (vidim da je stariji post), ja bih rado naučio i igrao s Vama. Nisam ranije, ali proučio bih pravila na netu prije susreta - imam nešto iskustva s drugim boardgameovima - Twilight Struggle, Village, 7 Wonders, Cosmic Encounter, Agricola....tako da mi osnovne mehanike (iako prije svega eurogameova) nisu sasvim strane. Naravno, čitao sam o Twilight Imperiumu i znam da nije iz ove kategorije igara, ali čeznem za pravom višesatnom space operom, a znam da ako je kupim neću imati nikad dovoljno ekipe da je i zaigram.
Silvestar, iz Zagreba, 26 godina inače.
Ako ponuda još uvijek vrijedi (vidim da je stariji post), ja bih rado naučio i igrao s Vama. Nisam ranije, ali proučio bih pravila na netu prije susreta - imam nešto iskustva s drugim boardgameovima - Twilight Struggle, Village, 7 Wonders, Cosmic Encounter, Agricola....tako da mi osnovne mehanike (iako prije svega eurogameova) nisu sasvim strane. Naravno, čitao sam o Twilight Imperiumu i znam da nije iz ove kategorije igara, ali čeznem za pravom višesatnom space operom, a znam da ako je kupim neću imati nikad dovoljno ekipe da je i zaigram.
Silvestar, iz Zagreba, 26 godina inače.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
Maciej Janik et al.
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1190 puta
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
U igraonici u Bogovićevoj doslovno možemo ostati igrati cijelu noć. Najduže smo igrali do pola 3 u noći. Ima nas tamo zainteresiranih za TI3, samo nitko od nas nema TI3. Također ima tamo 3 velika stola kao stvorena za TI3 
Uglavnom postoji interes tamo za ovu višesatnu epsku igru i lako se popuni maksimalni broj igrača.

Uglavnom postoji interes tamo za ovu višesatnu epsku igru i lako se popuni maksimalni broj igrača.
-
- Reactions:
Znači u Prostoru. Navratio sam tamo jednom da snimim atmosferu - sve pet, malo je mlađa ekipa u prosjeku od mene pa sam se zakočio, ali nabacili smo jedan 7 wonders i jedan galaxy trucker koji su mi objasnili i bilo je ok. Samo što sam banuo bezveze - drugi put ću se oboružati colom, grickalicama i neću ić direktno s posla kad mi je glava u komi. Dakle čekamo da se pojavi netko s TI3 ili? Predložio bih i neku komunalnu kupnju, ali vidim da ga sada nigdje nema - ni u Algoritmu, ni u Carti, ni na BookDepositoryju, jedino direktno od Fantasy Flighta...
Maciej Janik et al.
Maciej Janik et al.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 6 puta
- Kontakt:
Imam kopiju TI3 sa prvim x-pacom.
No nekakvo brzinsko ucenje pravila je utopija. Recimo samo da sam ga uzeo na jedan gaming vikends s drustvom na kojem smo svi bili nabrijani provesti petak-subotu-nedjelju igrajuci ga.
Naravno na otprilike pola rulebooka svi smo kolektivno digli ruke od toga i igrali Tannhauser, Race for the galaxy i Runewarse.
Tako da iako ja mogu donjeti samo igru, pronalazak nekog tko poznaje pravila i doista je igrao tu mrcinu bi bilo znatnije bolje rijesenje od pokusaja ucenja na licu mjesta.
No nekakvo brzinsko ucenje pravila je utopija. Recimo samo da sam ga uzeo na jedan gaming vikends s drustvom na kojem smo svi bili nabrijani provesti petak-subotu-nedjelju igrajuci ga.
Naravno na otprilike pola rulebooka svi smo kolektivno digli ruke od toga i igrali Tannhauser, Race for the galaxy i Runewarse.
Tako da iako ja mogu donjeti samo igru, pronalazak nekog tko poznaje pravila i doista je igrao tu mrcinu bi bilo znatnije bolje rijesenje od pokusaja ucenja na licu mjesta.
-
- Reactions:
Evo veli forumaš Zorc u ovoj temi o skupljanju ljudi za Eclipse da ga je igrao više puta, pa bi možda on mogao tumačiti pravila. Naravno, trebalo bi se dogovoriti i da se prođe kroz pravila svatko za sebe doma prije igranja - koliko vidim to je 30 stranica efektivno. Ako se na vrijeme dogovorimo i ako postoji interes ne mislim da bi bio preveliki problem.
Inače, hipotetski, jel bi se želio otarasiti Twilighta i ako bi po kojoj po prilici cijeni?
Inače, hipotetski, jel bi se želio otarasiti Twilighta i ako bi po kojoj po prilici cijeni?
Maciej Janik et al.
Maciej Janik et al.
- buraz
- Reactions:
- Ima zahvala: 403 puta
- pohvaljen: 114 puta
- Kontakt:
Ima na bggu super videjoi koji objašnjavaju sva pravila, tako sam ih ja izučio 

-
- Reactions:
Eto na, još bolje. Onda kad se igramo? 

Maciej Janik et al.
Maciej Janik et al.
Zadnji put sam TI3 igrao prije godinu dana, ali ako se skupi ekipa, mogao bi "ponoviti gradivo"
(s tim da bi naravno bilo poželjno da svi bar letimično pročitaju pravila sa neta, čisto da dobe filing za osnovne mehanike, pa u hodu popunimo rupe). Ali ta prva partija uhodavanja će onda sigurno trajati duže od 6 sati, tako da računajte na to 

- Shich
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1157 puta
- pohvaljen: 1606 puta
- Kontakt:
Ako se dobro sjećam,član igor1970 ima tu igru i zna navratiti u igraonicu nedjeljom. Pošaljite mu PM i uvjeren sam da će se uskoro igrati.