Preporuka igara za početnika
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2446 puta
- Kontakt:
Re: Preporuka igara za početnika
Jest, Mueller ga drži dosta povoljno jer im valjda ne ide, a ne ide im jer njihovi prodavači nemaju blage veze o društvenim igrama, pa nikome ne znaju ništa ni objasniti 

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- CoxUT
- Reactions:
- Ima zahvala: 20 puta
- pohvaljen: 10 puta
- Kontakt:
I u CM je jeftiniji. Za Mueller nisam ni znao. Koliko je tamo?grof je napisao/la:Jest, Mueller ga drži dosta povoljno jer im valjda ne ide, a ne ide im jer njihovi prodavači nemaju blage veze o društvenim igrama, pa nikome ne znaju ništa ni objasniti
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Nekih cca 230 kn koliko se sjećam...CoxUT je napisao/la:I u CM je jeftiniji. Za Mueller nisam ni znao. Koliko je tamo?grof je napisao/la:Jest, Mueller ga drži dosta povoljno jer im valjda ne ide, a ne ide im jer njihovi prodavači nemaju blage veze o društvenim igrama, pa nikome ne znaju ništa ni objasniti
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- CoxUT
- Reactions:
- Kontakt:
Hvala na info.grof je napisao/la:Nekih cca 230 kn koliko se sjećam...CoxUT je napisao/la:I u CM je jeftiniji. Za Mueller nisam ni znao. Koliko je tamo?grof je napisao/la:Jest, Mueller ga drži dosta povoljno jer im valjda ne ide, a ne ide im jer njihovi prodavači nemaju blage veze o društvenim igrama, pa nikome ne znaju ništa ni objasniti
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 17 puta
meni je village dobra igra, kad smo krenuli igrat sjećam se da nam baš nije bilo najjasnije šta treba radit uopće (no to je tako kod većina eura), kasnije nam je fino sjela. ja još nisam zapazio da ima neka strategija koja je dobitna, pokušao sam forsat market misleći kako ću se nakupit bodova, ali zbog toga nisam upisivao članove obitelji u kroniku pa sam na endgame skoringu popusio bodove itd. uglavnom dosta reigriva igra, nije dosadna, nekima neprivlačna tema. definitvno se isplati uzet za tih 200tinjak kn u mileru, jako lijep artwork i komponente.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
jedini minus ide na ljepljenje relativno sitnih naljepnica na meeplove.
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1190 puta
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Mislim da je Stone Age najbolji izbor od worker placementa za početnike. Nema teksta na komponentama, jednostavno se objasni gdje se skupljaju resursi, a gdje se osvajaju bodovi. Igrao sam ju 11x i još nisam stigao isprobati sve strategije koje su mi pale na pamet.
Village sam igrao samo 1x i igra je malo teža za pohvatati, ali na kraju igranja mi je sve bilo jasno. Ima puno toga kaj se može napraviti u igri, ali je kompliciranija malo.
Nitko nije predložio Lords of Waterdeep koji isto dobro prolazi kod početnika. Ima puno teksta na engleskom na kartama, pa to može nekim otežati igranje, ali sve dobar worker placement s dosta interakcije među igračima.
SVe tri igre imaju dobra proširenja koja povećavaju broj igrača, uvode brojne novine u igru, pa se značajno poveća reigrivost. Mislim da sve tri igre možeš igrati barem 20-30x prije nego trebaš proširenje.
Village sam igrao samo 1x i igra je malo teža za pohvatati, ali na kraju igranja mi je sve bilo jasno. Ima puno toga kaj se može napraviti u igri, ali je kompliciranija malo.
Nitko nije predložio Lords of Waterdeep koji isto dobro prolazi kod početnika. Ima puno teksta na engleskom na kartama, pa to može nekim otežati igranje, ali sve dobar worker placement s dosta interakcije među igračima.
SVe tri igre imaju dobra proširenja koja povećavaju broj igrača, uvode brojne novine u igru, pa se značajno poveća reigrivost. Mislim da sve tri igre možeš igrati barem 20-30x prije nego trebaš proširenje.
-
- Reactions:
e da waterdeep je super za početnike. kome god sam ga pokazivao pohvatao je više manje sve u par poteza i uvijek su htjeli igrati još
- CoxUT
- Reactions:
- Kontakt:
Waterdeep je bio u tabletopu ako se ne varam. Ono koliko sam shvatio mi se svidilo.
-
- Reactions:
bio jeCoxUT je napisao/la:Waterdeep je bio u tabletopu ako se ne varam. Ono koliko sam shvatio mi se svidilo.
to bi mozda uzeo radije za start nego village iako je skuplji, no moze se naci tu i tamo na bookdepository za dobre pare
plus ekspanzija je ludilo