Attack wing Vs. X-wing

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Rat
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 5 puta
Kontakt:

Attack wing Vs. X-wing

Post Postao/la Rat »

Nemogu se odlučiti između ove dvije igre pa me zanimaju mišljenja. Svi hvale X-wing minijature međutim bitnija mi je sama igrivost ali i broj igrača.
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:

Re: Attack wing Vs. X-wing

Post Postao/la Krscho »

Well ako si iz Zagreba i planiraš dolaziti igraonu našu ima nas 4,5 i broj se povećava koji igramo svaki petak/nedjelju Star Trek Attack wing :)
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
ronin
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 109 puta
Kontakt:

Post Postao/la ronin »

Nisam igrao Star Wars, ali Star Trek ima brutalnu igrivost.
U ST:AW imaš 6 mogućih rasa/frakcija (Federacija, Romulanci, Dominion, Klingonci, Borg, Species 8472). Ima tu još nekih, ali s ovima se može kvalitetno igrati i možeš si složiti brutalnu flotu.

Kaj se broja igrača tiče, negdje sam pročitao 2 - 99+ :D
Što je u jednu ruku i točno. :D
Ja sam igrao s 5 igrača i svaki je imao po 2 broda. Jedino ti je ograničenje površina (stol ili pod) na kojoj igraš i broj brodova.
Prije igre možeš izmisliti neku priču (ili igraš već napravljene misije) pa imaš saveznike il kaj god. Ili igraš death match. Al to onda bude backstabbing kaos :D

Na kraju krajeva, ovisi i kaj preferiraš. Ja više volim Star Wars, ali kaj se tiče borbe brodova, tu mi je Star Trek draži, a i ima više mogućnosti kaj se tiče frakcija. Kod mene ima ljudi kaj uopće ne prate il ne gledaju Star Trek, ali im je igra predobra i svako malo traže da to igramo.
Rat
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Rat »

I ja više volim star wars ali što se tiče igre nekako mi se čini zanimljiviji AW. Da li u X-wingu mogu igrati samo 2 igrača ili je isto za više igrača?
ronin
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la ronin »

Mislim da isto mogu više igrača. Ali (ako sam ja to dobro skužio) imaš 2 frakcije.
Podijelite se i to je to.
Ovi su korisnici zahvalili autoru ronin za post:
Rat
frle
Reactions:
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 262 puta
Kontakt:

Post Postao/la frle »

Većina ljudi je za Attack wing, pa ću ti ja napisati neke osnovne stvari o X wingu :)

Istina je da u X wingu postoje samo dvije frakcije: Rebel Alliance i Imperial Navy. Ali to ne ograničava da se igra samo u dvoje. Može se igrati u više igrača tako da se pravedno podijele brodovi, jer svaki brod i pojačanja imaju svoju boodvnu vrijednost te se tako izjednačuju ekipe.
Brodovi se također balansiraju, svaki ima svoje prednosti, ali jedanko tako i mane. Npr X wing je all around fighter koji ima dobar napad, osrednju obranu i štitove. Dok TIE fighter nema štitiove i bolji je u obrani i jeftiniji brod pa ih se može više dovesti u igru. Npr Luke Skywalker u X wingu vrijedi kao dva Pilota Akademije u TIE Fighteru.
Iako su samo dvije frakcije već ima jako puno brodova za svaku od njih. U osnovnom paketu (starteru) dobije X wing i dva TIE fightera sa pilotima kojih ima više različitih sa specijalnim mogućnostima. Osim njih, dobiješ nadogradnje za brodove.
Mogu se kupiti dodatni brodovi uz koje dobiješ dodatne pilote i nadogradnje koje možeš korisiti za druge brodove također.
Što se tiče igrivosti, ova igra se može igrati kao čisti dogfight, znači brodovi protiv brodova ili sem ogu igrati različite misije. Misije se dobiju u starter paketu i svakom velikom brodu (Millenium Falcon, Slave, Lambda Shuttle). Također ima puno custom misija za skinuti sa boardgame geeka i pokušaja RPG varijanti (npr moj).

Najnovija stvar što dolazi na tržište su ultra veliki brodovi- Rebel transport i Tantive IV (početak New Hope). Ti brodovi donose potpuno nova pravila i nove modove za igranje.

Igra je super, brzo se igra, lagana je za naučiti.

Ima nekih razlika između X winga i Attack winga, a to je vizualno X wing puno bolje izgleda, minijature su ljepše. Attack Wing je zapravo iskopirao bazu X winga sa pomicanjem i napadanjem/obranom, dodao je neke druge stvari, ali to je samo zato što se ipak Star Trek razlikuje od Star Warsa.
Rat
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Rat »

Mislim da je odluka pala na AW jer mi se sviđa veći customization brodova :) A i ljepše je gledat veliki brod kako gori sbatine
Koliko sam shvatio base game je automatski za 3 igrača pa me zanima što još da uzmem sa base setom da se može igrat u 4-5 igrača a da bude balansirano.
Zahvaljujem svima na odgovorima btw!
ronin
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la ronin »

ovo sam neki dan napisao pa da samo skopiram.
ronin je napisao/la:Moj savjet ti je da si za prve brodove kupis I.K.S. Negh'Var, I.R.W. Valdore i npr. Voyager od federacije.
ako zelis uvesti jos jednu rasu, moj ti je prijedlog da pocnes s dominionom. mozes kupiti odmah i borg ili bioship, ali su oni prejaki te bi se trebali svi udruziti protiv jednog broda :D
sad, ako nema nista protiv saveznistva federacija/romulanci/klingonci, mozes si kupiti borg. i evo ti odma prve misije - zaustaviti asimilaciju, pruziti otpor borgu (koji je jelte uzaludan :D)

od dominiona za prvi brod...mozda koranak (http://wizkidsgames.com/blog/2013/11/13 ... e-koranak/).

ukratko, kod federacije imas veliki izbor brodova, klingonci - isplati se uzeti koragu i/ili kronos one, romulanci - srednja zalost (moje misljenje), dominion ima isto dobre brodove npr. battleship (prava mrcina)
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”