sadistiko je napisao/la:Može i Slavica. Neki njihov frend je ima već duže vrijeme. Ja mogu napisati nakon par partija, samo je pitanje kad će to biti pošto se sad opet skupilo dosta novih igara

Ima sada i Slavica, kupili smo joj proširenje za rođendan

.
@Schism je to jako dobro napisao pa bih samo htio potvrditi i kratko se nadovezati svojim iskustvom.
Igrali smo igru s maksimalnim brojem igrača (6 s proširenjem), ali evo nedavno baš isprobali i kako igra funkcionira u samo dvoje igrača. Rekao bih da je zlatna sredina najbolja (4-5 igrača s proširenjem). S šestim igraćem je ipak malo pregužvovito, pogotovo ako se ne grade nove zgrade. Tako će strategije oko stajanja na određene pozicije među igračima biti stalno u sukobu. U dvoje igrača mi je bilo dobro. Ima samo dosta više razmišljanja i strategiziranja (budući da se raspolaže s većim brojem agenata s kojima se igra). Ostali smo na kraju igre Slavica i ja zapanjeni koliko dugo smo igrali partiju samo nas dvoje. Rekao bih da u dvoje igra dosta podsjeća na šah. Oboje smo vrlo pomno u svakom trenutku pratili poteze jedan od drugo te se u ovisnosti o potezima blokirali kada je bilo potrebno.
Nove intrige, questovi i nove zgrade donose pregršt novih načina strategiziranja. Korupcija je posebno zanimljiv mehanizam i dodatak igri i moje je mišljenje kako bi pobijedili u igri potrebno je dobro balansirati s korupcijom. Probao sam na početku kada sam se prvi put upoznao s proširenjem igrati potpuno bez korupcije i izgubio sam očajno. S druge strane u jednoj partiji sam previše pak koristio pogodnosti koje nude pozicije s kojima dolazi i korupcija, nisam ih se do kraja uspio riješiti, otišao sam u povelik minus i opet očajno izgubio. Tako da balans je ključ ka pobjedi.
I da, jednom kada se isproba igrati s proširenjem nema više povratka na samo osnovnu igru. To više jednostavno nije ista igra kada se pređe na proširenje.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon