BoardGameGeek Secret Santa
- Shich
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1158 puta
- pohvaljen: 1607 puta
- Kontakt:
Re: BGG Secret Santa
Tako je. Najbolje je staviti da šalješ samo u Ameriku jer su tamo najpovoljnije igre i najlakše je nekoga razveseliti.
I u napomenu staviš da moliš da ti se šalje iz europskih web shopova zbog možebitne carine.

- icarusST
- Reactions:
- Ima zahvala: 164 puta
- pohvaljen: 48 puta
poz ....ako sam svatia dobro...znaci prijavis i ponudis koju igu poklanjas.... uz napomenu da se tebi poklanja igra koja se šalje iz EU...... i jos nesto posto ja ocito ne vidin dobro ......mado je napisao/la:Nije prošao ni jedan dan od početka registracija, a već je prijavljeno preko 1000 bggovaca: http://www.boardgamegeek.com/geekexchange/browse![]()
Darivanje ovdje na forumu se lako ostvari koristeći BGG-ovog Santu. Samo se treba prijaviti i izabrati da želiš Santeea iz Hrvatske. Ako se nas prijavi 20 iz Hrvatske i svih 20 se ograničimo samo na Hrvatsku, efektivno smo dobili hrvatskog BGG Secret Santu
Ja se nisam ograničavao prošlih godina, a neću ni ove. Ionako se najviše prijavljuju Ameri, pa mi je i velika šansa da ću dobiti jednog (kao prve godine). Nakon toga idu EUropljani, pa opet nema problema. Prošle godine je bio Finac kojem je dio poslan iz Finske, a dio s Amazon.DE.
Pod special instructions sam napisao Santi da bi bio zahvalan ako mi može poslati igre kupljene i poslane unutar EU ili ako je izvana, da budu rabijene na više manjih, jeftinijih paketa.
Sad treba kvalitetno srediti wish listu, tj. napraviti dobar raspon igara po cijenama i time olakšati posao Santi (koliko god bi bilo lijepo da mi kupi MEQ ili Battle of 5 Armies)

zapravo zanemarite ovo za wishlist skuzia sam.....
iman jos jedno pitanje.... je li to random ispada kome ja šaljem poklon..... i ako mi ispadne npr neko iz US je li ja mogu dorpshippat njemu igru ili moram slat iz europe.... i je li ja moram slat točno određenu igru ili igru u nekoj vrijedosti od recimo 50 dolara
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3735 puta
- pohvaljen: 3859 puta
- Kontakt:
Stvar secret sante i je u tome da nikad (najčešće) ne saznaš tko ti je poslao igru, dok ti koji šalješ znaš kome šalješ (koga ti izvuku). Dakle ne radi se o tome da ti biraš neku igru nego pokušati preko čovjekove wish liste odrediti što bi njega najviše razveselilo, a da ti to možeš platiti 
Uvijek se poklanjaju nove igre i svake godine u pravilima piše koji je minimum novaca za koje se nekome nešto mora poslati. Najjednostavnije je ako možeš kupiti igru za čovjeka iz nekog web shopa koji besplatno šalje po svijetu ili barem u zemlju od kuda je čovjek. Dozvoljeno je i kupovina više igara, naravno, a smiješ ti njega iznenaditi i s nekim igarama koje nisu na listi, ali onda bi morao iz wishliste i liste igara procijeniti koji tip igara čovjek voli.

Uvijek se poklanjaju nove igre i svake godine u pravilima piše koji je minimum novaca za koje se nekome nešto mora poslati. Najjednostavnije je ako možeš kupiti igru za čovjeka iz nekog web shopa koji besplatno šalje po svijetu ili barem u zemlju od kuda je čovjek. Dozvoljeno je i kupovina više igara, naravno, a smiješ ti njega iznenaditi i s nekim igarama koje nisu na listi, ali onda bi morao iz wishliste i liste igara procijeniti koji tip igara čovjek voli.
- icarusST
- Reactions:
sadistiko je napisao/la:Stvar secret sante i je u tome da nikad (najčešće) ne saznaš tko ti je poslao igru, dok ti koji šalješ znaš kome šalješ (koga ti izvuku). Dakle ne radi se o tome da ti biraš neku igru nego pokušati preko čovjekove wish liste odrediti što bi njega najviše razveselilo, a da ti to možeš platiti
ok znaci ja unaprid kupujen igru za nekoga tko se prijavia u secret santa ... .tj. nađem nekoga... pogledam njegovu wishlistu i kupim igru.... svatia sam valjda

- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3735 puta
- pohvaljen: 3859 puta
- Kontakt:
- buraz
- Reactions:
- Ima zahvala: 403 puta
- pohvaljen: 114 puta
- Kontakt:
.. A kada ti odrede nekoga, onda je tvoja zadaća proučiti tu osobu i njegovu wishlistu, te ga maltretirati porukama da mora raditi ovo i ono da bi dobio najbolji poklon u svemiru (nešto sa wishliste pod must have), iako ne moraš tako.
Ja sam lani dobio jednu igru sa wishliste, a za dve igre skoro nisam ni čuo.
Ja sam lani dobio jednu igru sa wishliste, a za dve igre skoro nisam ni čuo.
- icarusST
- Reactions:
ovako nadam se da vas zadnji put maltretiram.....sadistiko je napisao/la:NE NE. Kad se prijaviš, onda čekaš dok ti ne odrede nekoga.
1. prijavin se ovde : http://www.boardgamegeek.com/geekexchange/join/196
2. sacekam da mi nekoga odrede
3. pogledam wishlistu korisnika koji mi je određen
4. kupin igru sa njegove wishliste
5. pošaljen mail na [email protected] kao dokaz da sam kupia igru i vrijedsti od $50.00 ili vise
i to je to ili jos nesto triba napravit

valjda nisam upila previse
- buraz
- Reactions:
- Kontakt:
- icarusST
- Reactions:
jos jedna stvar..... stavicu ovo da meni ide iz EU.... a za slanje poklona sta mislite..... mislia sam stavit worldwide ili samo USburaz je napisao/la:To je to.
Iako ne mora biti sa wishliste, ali je poželjno.
- buraz
- Reactions:
- Kontakt:
Ovisi koliko će ti biti bed ako dobiješ nekoga iz Argentine ili Rusije, pa skužiš da mu za 50$ nemaš previše toga za poslati.
Ali većina bggovaca su ameri, pa su najveće šanse da njih dobiješ.
Ali većina bggovaca su ameri, pa su najveće šanse da njih dobiješ.