Preporuka igre s kartama
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Re: Preporuka igre s kartama
Kod preporuka igara nije stvar nečije ozbiljnosti nego subjektivizma i preferencija. Svatko preporučuje ono što njemu najbolje leži. 

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2403 puta
- pohvaljen: 2606 puta
- Kontakt:
Onda ću si uzeti za zadatak da te upoznam s Raceom sad prvom prilikom kad dođemo u Petrinjusadistiko je napisao/la:Kad to pročitam, skoro pa bi i ja zaigrao koji ne volim baš card games

Nekad prije ne bih nikad rekao da ću se toliko navući i na card game igre, više sam preferirao teškaše i medium igre, a ove sam doživljavao više onak meh poluigre. Kao nešto za zagrijavanje i uvod u neku dugu heavy igru. A danas eto mogu reći da mogu s jednakim žarom i strašću odigrati bilo koju igru (OK gotovo bilo koju

Da čak i 7 Wonders koju mnogi greškom svrstavaju u koš nekih laganini random igara u kojima samo stavljaš karte na stol i nemaš nikakav utjecaj na svoju igru, već čisto kaj ti drugi proslijede, kao i ti njima. Velika greška

To sam najbolje iskusio već na prvom All Aboard-u na turniru 7 Wondersa, i sad opet na ovom zadnjem. Jasno u prvih nekoliko partija dok smo svi bili izmiješani (početnici i napredni) bilo je teško predvidjeti što će tko odigrati i tko će na što ići i kako će se ponašati u datom trenutku. I onda dolazi do drastične promjene u polufinalu kada su se malo iskusniji izdvojili od početnika. Odjednom se igra pretvorila u promišljanje svake karte koja će se odigrati u datom trenutku, kao i onih karata koje će se proslijediti, a i onih koje će ti opet možda doći u narednih par krugova. Da ne govorim da igra poprima karakteristike pokera gdje pokušavaš dokučit kako protivnik razmišlja i koliko mu znači neka karta da ju on odigra ali i meni proslijedi jednu dobru zato, ili jednostavno položi tu kartu koja meni treba ispod svog stupnja gradnje čuda te me time gadno ošteti ali i sebe zato malo zezne. Također više dolazi do izražaja i planiranje koje karte će ti se možda ponovno vratiti kada prođu kroz sve ruke. S početnicima je to iznimno teško predvidjeti, no s iskusnima ukoliko proniknete u njihov tok misli to će vas i nagraditi boljom igrom.
A možda trkeljam tu bezveze pa sam se jednostavno ja promijenio i moj ukus za igre

A možda i jedno i drugo

Kako bilo da bilo @icarusST savjetujem te da jednostavno pogledaš na Youtubeu video klipiće igara za koje si zainteresiran, ili si evo čuo tu od nas, pa jednostavno procijeniš koliko bi ti se neka igra mogla svidjeti.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- Broloski
- Reactions:
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 197 puta
- Kontakt:
Preporuka igre s kartama
Ne bih se nimalo složio.grof je napisao/la:Kod preporuka igara nije stvar nečije ozbiljnosti nego subjektivizma i preferencija. Svatko preporučuje ono što njemu najbolje leži.
Kada netko kaže: preporuči mi neku kartašku igri onda je to ok. No kada osoba kaže: preporuči mi neku igru ako ti kažem da mi se sviđa ovaj niz igara onda se ipak očekuje specifičan i objektivniji odgovor.
Na primjer kada ti netko kaže da mu se dopada War of the ring i Axis and Alies te traži preporuku a ti mu preporučiš Dixit, to je pomalo blesavo, morate se složiti...
- Broloski
- Reactions:
- Kontakt:
Još da uđem malo dublje u konkretnu problematiku: Dixit nije kartaška igra.
Kartaške igre su igre sa nekim od sljedećih mehanika: hand managment, card draftin, trick taking (možda još par).
Nije svaka igra koja sadrži karte card game.
Times up ima karte no bi li rekao da je kartaška igra? A Resistance?
Kartaške igre su igre sa nekim od sljedećih mehanika: hand managment, card draftin, trick taking (možda još par).
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
To ti tako doživljavaš. Ja, očito ne. 

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Re: Odg: Preporuka igre s kartama
E, pročitaj ime teme. Traži se preporuka igre s kartama, a ne striktno podskupa kartaške igre. Dixit je definitivno igra s kartama. (podsjećaš me na mog sina koji uvijek mora biti u pravu.Broloski je napisao/la:Još da uđem malo dublje u konkretnu problematiku: Dixit nije kartaška igra.

- Broloski
- Reactions:
- Kontakt:
A ti mene na mog staroga koji uvijek sve shvaća doslovno :*
No da, ovo je postalo dosta bespredmetno, idemo dalje
No da, ovo je postalo dosta bespredmetno, idemo dalje

- Broloski
- Reactions:
- Kontakt:
Ma spominjem ovo jer sam nedavno imao raspravu sa jednim frendom koji ne voli "kartaške igre" već isključivo "boardgame (igre sa pločom)" . Na što sam ga pitao pa kako to onda da ti se dopada abyss na što je on odgovorio da abyss ima ploču. Ploču koja se zapravo koristi kao držač karata...
Ma kako starim sve sam manje tolerantan na intelektualne bezvezarije...
Ma kako starim sve sam manje tolerantan na intelektualne bezvezarije...
- Broloski
- Reactions:
- Kontakt:
I čisto za kraj bi samo volio reći da nije bezveze ova rasprava. Ima hrpa ljudi koji ne vole "kartaške igre" ali se ne "boje karata". Njima bi dixit vjerojatno bio skroz ok, dok im netrunner ne bih sjeo.
Valja znati da su to različite stvari
Valja znati da su to različite stvari