Dok smo Mlac i ja čekali Krkija da stigne nabacili smo jedan Town Center 2 za zagrijavanje.
Pobjedu sam odnio ja s 35 bodova, dok je on imao 10. Jer smo imali izrazito loš raspored blokova gradova vjerojatno je utjecalo na dosta lošiju ocjenu mlaca s ocjenom 8 s visokih 9,5, dok sam ja za trun povećao svoju ocjenu s 7 na 7,5.
Taman smo stigli pripremiti igru kad je došao Krki koji je bio ljut radi problema i gluposti koje ima na poslu. Ništa, što rakija, bambus, dobro društvo i klanje čudovišta ne bi riješilo

Pa krenimo u još jednu pustolovinu s našim vjernim junacima.
Večeras je seoski starješina u selu Longbridge pretstavljao dvije avanture koje će pomoći da se stanje u selu poboljša. Nismo još na pola puta da uništimo zlo koje se okupilo ispod vulkana Firestorm Peak, ali na dobrom smo putu uz minimalne gubitke.
Troje, na pola pripiti dok se čekalo pojavljivanje seoskog starješine, heroja koji se do sada još nikad nisu sreli, prijavilo se na drugu misiju. U prvoj se trebalo boriti protiv klanova kobolda, duergarda i još nekoga (al se ne sjećam radi pripitosti), a u drugoj za koju smo se i prijavili je trebalo pronaći tajni prolaz koji je vodio do ovog sela pa su čudovišta neprimjećeno mogla stizati u selo i raditi probleme. Dakle dobili smo mapu na kojoj je otprilike bilo ucrtano gdje se nalazi tajni prolaz. Znamo da će prolaz čuvati cijela hrpetina čudovišta, a da li će se pojaviti još kakvo veće čudo, to nismo bili sigurni.
Nas troje, smo se upoznali međusobno, pa da se sad predstavimo i vama:
Krki -
Tarak (Half-Orc Rouge) - već dobro poznata protuha, poznat po svom strahovitom Tornado Strike-u s kojim može počistiti i 4 čudovišta.
Mlac -
Catti-Brie (Human Archer) - mala se oskudno odjenula, pa nam je odmah zapela za oko. Nakon upoznavanja, nismo joj baš vjerovali da je vrhunska streličarka, da ima posebne moći ispucavanja više strijela u kratkom vremenu, moć samoizljećenja, a pogotovo ne da može ubiti jednim udarcem sva čudovišta koja joj se uspiju približiti na dohvat ruku.
ja, Sadistiko -
Thorgrim (Dwarf Cleric) - onaj koji će vam prepričati dogodovštine ove male, ali zanimljive družine. Kao Cleric sam stigao kako bi zamijenio starog Quinna koji nije više tako dobar kako je nekoć bio. Moje moći su višestruko jače. Najponosniji sam na svoj jedinstveni FLAME STRIKE s kojim mogu spaliti sve živo i mrtvo na udaljenosti do dvije sobe od mene. Jedini je problem što to mogu izvesti jednom u danu. Vatra je strašno moćna, ali izvuče i posljednji atom moje energije.
Nego, dosta hvalisanja. Krenimo od početka. Tarak je već bio u pećinama u Firestorm gori pa je znao put do ulaza. Jesmo zakoračili u mrak već je iskočilo nekoliko čudovišta. Čak se aktivirala i ogromna kugla koja nas je trebala odmah zgnječiti. Srećom, Tarak je večeras ponesao novi set moći pa je imao rješenje za ovu nesretnu stupicu.
Riješili smo postavljenu zamku i okrenuli se prema čudovištima. Catti je ubrzo dokazala da se nije samo hvalila nego je lagano krenula u čišćenje raznih nakaza u tamnici.
Stvari su se vrlo brzo komplicirale i vrlo brzo smo imali svuda oko sebe po nekoliko čudovišta. Kao da su znali da večeras dolazimo!
U jednom trenutku, Catti-Brie je pala na koljena, kao da ju je probola nevidljiva strijela. U tami, nismo mogli razaznati što se dešava, ali kao da se pretvorila u Orka koji napinje strijelu i puca meni u leđa. Nedugo zatim smo shvatili da je Cattie uhvatilo prokletstvo. Umjesto nje se stvarno pojavio Ork strijelac i okrenuo paljbu po nama. Dakle, svega ima u ovim tamnicama i treba se dobrano pripremiti!
Catti nam se još nije ni vratila, a nama se tamnica otvarala bez nadzora.
Poludjeli stražari Koboldi i Sivi zli patuljci su vrištali u daljini tamnica i pozivali još neprijatelja da im se pridruže u borbi protiv malobrojne skupine heroja. Malobrojna možda, ali ne i slabašne.
Krki je zahvaljujući Koboldu i Duergardu skupio poveću svoticu čudovišta. Nakon što smo pronašli neki stari samostrel, a Catti je ipak najvještija u streličarstvu, dali smo joj i samostrel tako da je sada bila još ubitačnija jer je mogla pucati i iz svog luka i onda još dodatno sa samostrelom.
Catti se pojavila od-nikuda! Samo se stvorila među svojim već dobrano izranjavanim suborcima. Vidjeli smo da nema druge i da treba čim prije iskoristiti tešku artiljeriju. Catti se pripremila i krenula vući strijelu za strijelom.
Nevjerojatno je kojom brzinom ta žena izvlači strijele, jednu za drugom, dok s druge strane čudovišta, jedno za drugim, padaju na pod. Četiri neprijatelja u manje od minute! Legija vragova je ležala nepomično na podu zajedno s duergard stražarom.
Mislim da se u tom trenutku mali Kobold ukakao u gaće (ili oklop koji nosi) jer je još jedino on preostao živ u tom trenutku. Nije ni on dugo poživio.
Tarak i ja smo krenuli dalje, dok se naša Catti opet našla u problemu. Još jedno prokletstvo! Tek što je to riješila ubivši jednog neprijatelja na nju pada kavez koji je zaustavlja od daljnjeg kretanja. Tarak i ja smo već podaleko odmakli pa se nismo uspjeli vratiti kako bi joj pomogli jer je već nahrupio novi val čudovišta. Naše stanje nije bilo dobro, morao sam iskoristiti svoju moć kako bi nas sve malo izliječio. Ali to nije bilo dovoljno pošto su nas čudovišta neprestano napadala i tukla svom silom po nama.
Prema našoj mapi smo sad već trebali biti na odredištu gdje se nalazio tajni prolaz, ali nikako da otkrijemo baš taj dio. Tarak je bio taj koji je prvi ugladao prestrašnu odaju gdje se okupilo još više sve moguće nevolje podno ove gore. Izgledalo je kao da se pripremaju proći kroz tajni prolaz i napasti selo gdje smo ih mi sada presreli.
Vjerojatno su radi toga nahrupili na nas još nesmiljenije nego ikad. U tom silnom naguravanju, pod teškim ranama sam ja prvi pao na pod. U tom trenutku mi se zacrnilo pred očima. Ma one gluposti što pričaju, da ti se izvrti cijeli život pred očima u trenu. Ma kakav cijeli život, jedino što mi je prošlo kroz misli je ona fina točena pivica u seoskoj krčmi

Sljedećih par minuta su mi prepričali što se dalje dešavalo.
Catti se oslobodila prokletog kaveza, Tarak se usred borbe okrenuo i počeo vikati i zazivati svog boga lopuža da nam pomogne. Toliko se razbjesnio da je udario svojom najjačom moći - Tornado Strikeom. Precizno je pogodio sva četiri puta i uništio dva jača čudovišta. Srećom, imali smo netaknutu zalihu ljekovitog napitka koji me je pridigao. Digao sam se još ljući nego prije!
Prvo što mi je palo na pamet je pomoći Taraku kako god znam. Imao sam jedan specijalni napitak i za njega i malo ga oporavio. I on sam je bio na izmaku snaga.
Nakon toga sam upotrijebio svoje najjače oružje - Flame Strike!
Joooj, kako volim spaljenu kožu Grella, osmuđenu dlaku špiljskih medvjeda. U tom trenutku, Tarak se pobojao i za svoj život jer je cijela prostorija bila ispunjena plamenom. Vrištao sam od zadovoljstva dok su čudovišta padala jedno za drugim. Svih pet!
Catti je konačno dotrčala pomoći i postavila nekoliko zamki za čudovišta koje je prije našta. Tarak je u daljini ugledao još jednog čuvara sivog patuljka i teško ga ranio.
Šokirana čudovišta koja su još bila zbunjena od prvog napada vatrom (ona koja nisu bila u onoj sobi dok sam prvi puta opalio udarac vatrom) nisu ni pokušali bježati kada sam ja popio jedan napitak za povratak mane (srećom, Tarak je pronašao taj napitak par zavoja prije ovog hodnika i predao meni) pa sam mogao izvesti još jednom svoj strašni napad vatrom.
Ovo četvero nije ni znalo što ih je snašlo pa su vrištajući umirali spaljeni po podu. Ovo je bila već druga legija vrgova koja je nastradala kao i ona prva braća koji su zajedno poginuli od ruke Catti-Brie. Koja ironija, nisu uspjeli niti zamahnuti mačevima po nama.
Onako u trku, Krki je upucao iz svog samostrela onog preostalog Duergarda i zadao mu smrtonosni udarac. Tako smo potamanili sve čuvare ovog tajnog prolaza, popeli se sigurnim ljestvama i zatrpali prolazi i još malo pomogli selu Longbridge u borbi protiv zla podno Planine/Vulkana Firestorm Peak.
Kratko smo slavili pobjedu jer smo bili premoreni od ovako uzbudljive avanture, krenuli smo lagano prema selu javiti veselu vijest.
Tu završava i ova uzbudljiva priča jednog malog, ali ne tako malog patuljka. Ona piva u krčmi, koja mi se prikazala pred očima, izgleda nije bila iz moje prošlosti, nego pogled u budućnost, svijetlu i rezanu budućnost (jer sam upravo naručio jedno rezano točeno

)
Za kraj još samo povratak D&D-a na top 20 iako je moja Marina u Puli dala ocjenu 5, kumovi su bili dali 9 i 10.
Također su danas Krki i Mlac još malo popravili svoje ocjene, tako da je Krki došao na ocjenu 9, dok smo Mlac i ja opet na 10.