Išao bih u Essen
- Studioworks
- Reactions:
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 210 puta
- Kontakt:
Išao bih u Essen
Pozdrav ljudi. NEkako planiram ove godine ići u Essen pa bih vas zamolio za neke preporuke i mišljenja pošto sam vidio da vas je dosta s foruma već bilo.
Dakle, našao sam dosta jeftinu varijantu puta do tamo avionom i vlakom. Došlo bi me cca 100 eura u oba smjera. Problem je što ako idem s avionom ne bih se mogao nakupovati igara.
Smjšetaj bi si mogao srediti u Munsteru, cca 80 km od Essena pa onda putovati vlakom do sajma svaki dan. Što mislite o tome? Gledao sam ostali smještaj, ali nema ništa bliže od 50-ak km.
Pričao sam i s frendom da bi išli autom. Tada bi nas trebalo minimum 4 da dijelimo troškove, mogli bi se nakupovati igara i bili mobilni. Su dobre cijene igara na sajmu?
Puno pitanja i puno nedoumica. Nadam se da ću se stići organizirati.. Makar sam s avionom
Dakle, našao sam dosta jeftinu varijantu puta do tamo avionom i vlakom. Došlo bi me cca 100 eura u oba smjera. Problem je što ako idem s avionom ne bih se mogao nakupovati igara.
Smjšetaj bi si mogao srediti u Munsteru, cca 80 km od Essena pa onda putovati vlakom do sajma svaki dan. Što mislite o tome? Gledao sam ostali smještaj, ali nema ništa bliže od 50-ak km.
Pričao sam i s frendom da bi išli autom. Tada bi nas trebalo minimum 4 da dijelimo troškove, mogli bi se nakupovati igara i bili mobilni. Su dobre cijene igara na sajmu?
Puno pitanja i puno nedoumica. Nadam se da ću se stići organizirati.. Makar sam s avionom
- Broloski
- Reactions:
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 197 puta
- Kontakt:
Re: Išao bih u Essen
Svaki dan ćeš biti strgan nakon sajma tako da minimizacija ostalih gnjavaža je poželjna.
Essen je pretežno sellers sajam za razliku od gencona. Ovdje imaš daleko više prilika nešto kupiti ali strahovito manje prilika nešto igrati.
Cijene su ok/dobre. Super dealove dobiješ ako se dogovaraš za second hand igre na bggu.
Essen je pretežno sellers sajam za razliku od gencona. Ovdje imaš daleko više prilika nešto kupiti ali strahovito manje prilika nešto igrati.
Cijene su ok/dobre. Super dealove dobiješ ako se dogovaraš za second hand igre na bggu.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Broloski za post:
- Studioworks
- Schism
- Reactions:
- Ima zahvala: 11 puta
- pohvaljen: 26 puta
- Kontakt:
Iskreno, Munster mi se cini malo daleko za putovati svaki dan. Mi smo prosle godine bili nekih 15tak km od Essena i trebalo nam je oko 1h od kad izadjes iz stana do kad ne udjes na Spiel, a imali smo svoj kombi. Nemoj racunati samo udaljenost Munster-Essen, nego i vrijeme koje ti je potrebno da dodjes do samog Messea javnim prijevozom.
Kaj se cijena tice, cijene su najnize sto ces naci, cisto zato kaj imas sajamski popust (cca 10%) na prakticki sve nove igre i ne placas postarinu. Jest da se radi toga ne isplati ici, zbog toga jer te smjestaj i put dodju daleko vise. Ali da, u Essen se ne ide samo kupovati igre, vec radi cijele atmosfere.
Kaj se cijena tice, cijene su najnize sto ces naci, cisto zato kaj imas sajamski popust (cca 10%) na prakticki sve nove igre i ne placas postarinu. Jest da se radi toga ne isplati ici, zbog toga jer te smjestaj i put dodju daleko vise. Ali da, u Essen se ne ide samo kupovati igre, vec radi cijele atmosfere.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Schism za post (ukupno 3):
- Studioworks • Killa • Vicko
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 11 puta
- Kontakt:
Hej ekipa, idel li netko s foruma u Essen?
Imao bi jednu veliku zamolbu ako je moguce...jeb bi mi itko mogao pokupiti Trickerion ( Kickstarter )...trebao bi biti poklon iznenađenja. Placam cevapima i pivom
Imao bi jednu veliku zamolbu ako je moguce...jeb bi mi itko mogao pokupiti Trickerion ( Kickstarter )...trebao bi biti poklon iznenađenja. Placam cevapima i pivom

- Arty
- Reactions:
- Ima zahvala: 178 puta
- pohvaljen: 95 puta
- Kontakt:
Također bi i ja trebao uslugicu ako netko iz ZG-a ide u Essen, plaćam pivo u znak zahvale.
Sent from my OnePlus One using Tapatalk

So many games, so little time
- Antomon
- Reactions:
- Ima zahvala: 1239 puta
- pohvaljen: 933 puta
- Kontakt:
Malo ću otići u offtopic, ali se zapravo radi o velikoj usluzi. Na sajmu kamo dnevno provedeš 8+ sati, tegliti boardgameove je tlaka. Ja nisam uspio nagovoriti frenda sa kojim inače igram, a nudio sam mu više od ćevapa i pive. Na boardgamegeeku ekipa naplaćuje takve usluge isključivo za gotovinu.
- Arty
- Reactions:
- Ima zahvala: 178 puta
- pohvaljen: 95 puta
- Kontakt:
Usluga manja i veća je opet usluga, naknada u vidu piva ili ćevapa je samo simbolika zahvale ukoliko netko pristane. Dakle ovdje se ne radi o razmjeni dobara izmedju pojedinaca u obliku nešto za novac, nego o osobnoj usluzi pojedinca koje svi mi nekad činimo bile one veće ili manje. Sve ovisi o dobroj volji pojednica i nitko ne dovodi u pitanje niti omalovažava tu "veličinu" usluge.
So many games, so little time
Ak je usluga uzet neki promo il slično ne vidim problem u tom obliku usluge. Barem meni nebi bio. Ako je usluga igra neka, dns imaš philbert, uz mene i brolskog ima jos jedna osoba koja s njega narucuje, znači imaš opciju nabaviti igru tak, mjesto da netko ju vuče po sajmu cijeli dan. My 50 cents na ovo
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 11 puta
- Kontakt:
Svaka cast, super su ti frendovi. Ne zanima me jel ekipa to naplacuje ili ne...nego sam zamolio ako netko moze preuzeti igru (buduci da je poklon).. naravno vratim uslugu....ako je takva tlaka ili nekom treba placat za takve stvari onda nista.
Ovaj drugi post nisam skuzio jel mi nije jasno kakve veze ima narucivanje sa igrom koja je placena preko kickstartera pocetkom godine...znaci ne, nisam imao opciju nabavit je tak.
Ovaj drugi post nisam skuzio jel mi nije jasno kakve veze ima narucivanje sa igrom koja je placena preko kickstartera pocetkom godine...znaci ne, nisam imao opciju nabavit je tak.