Axis and allies nije losa igra, ali nisam siguran da ces curu uspjeti nagovoriti na to, ti znas najbolje hoces li moci, u mom iskustvu, zene se ne vole bas igrati s malim plasticnim vojnicimamNik je napisao/la:Igra mi se cini super, ali je problem sto je tu 3 igraca a meni ce 95% vremena igra sluzit za igru u 2 igracaglasswalker je napisao/la:Pa prvo počni sa Settlers of Catan.
I dalje ćeš vidit.
ja sam zapeo za ovo, dosta mi je slicno riziku
http://igranje.hr/igre/axis-allies

Small World preporuka od grofa je dobra preporuka, ali po meni igra je uzasna u 2 igraca, isto kao sto je i rizik u 2 igraca uzasan.
Ako zelis neku igru koje je "kao rizik", a da je dobra u 2 igraca, nazalost nema ih puno. Obavezno pogledaj Nexus ops, ali ga neces moci nabaviti jos neko vrijeme (reprint dolazi pocetkom 2012.). Zatim Dust dosta dobro funkcionira u 2 igraca (pogotovo s Epic verzijom pravila), a i D&D: Conquest of Nerath je dobar u 2. No niti jednu tu igru nemozes kupiti kod nas. (razmisli o narucivanju izvana...)
Igra s direktnim konfliktom između igraca, dobra u dvoje ali s dosta kompleksnijim pravilima nego sto si naviko (40 stranica pravila), gomilom ocpija i strategije, gomilom plasticnih figurica u masivnoj kutiji i da se moze kupiti kod nas, ali po paprenoj cijeni je Runewars. To je igra koju ti niko nece preporuciti kao pocetniku drustvenih igara, ali ja kazem, zasto ne? Zasto nekoga podcijenjivati, zasto bi morao prvo igrati jednostavne igre. Ako zelis fantasticnu, epsku igru i imas volje pomuciti se s pravilim, zato ne! Zasto bi svi morali poceti s gateway igrama koje onda "prerastu" i mogu poceti igrati "prave" igre. Osim toga ako neko voli Rizik i privlaci ga Axis and Allies, mozda mu nece sjesti Euro igre sa malim drvenim kockicam, treba mu Ameritrash igra...
Kad smo kod kompleksnih igara, a "slicnih riziku" baci pogled na War of the Ring, pogotovo ako volis knjige/filmove gospodar prstenova... Takodjer epska igra, komplesnih pravila, najbolja je u 2 iako moze i do 4 igraca. Nemas je za kupiti trenutno, ali ako si zainteresiran javi se na PM, znam decka koji ju povoljno prodaje, karte u protektorima, savrseno uscuvana, pa vas mogu spojiti. (ovo nije preporuka samo zato da uvaljam igru), igra je stvarno predobra.
A ako bas zelis rizik, postoji verzija igre koja je cak jako dobra, Risk 2210, ali rizik, ko rizik nevalja u 2 igraca, mislim da ga imaju u CM. Rizik u kojem postoji valuta kojim mozes kupovati koji ces biti na redu, vodje (jedinice koje bacaju kocku s 8 strana i prokleto su jake u obrani i napadu), stanice koje sluze za jacu obranu i slanja jedinica na MJESEC, da dobro si procitao, mozes se boriti i osvojiti mjesec! Zatim postoje podvodne postaje s kojih mozes lansirati napad iz afrike u australiju!! Mozes bacati nuklearne bombe i raketirati jedinice debelo iza obranbenih linija

I zadnja preporuka, nije toliko kao Risk, ali isto ima plasticnu vojsku, borba je s kockama, jedino nije rijec o globalnoj dominaciji, vec je takticka igra koja replicira razne bitke iz 2 svj. rata. Memoir '44 . Idealna za 2 igraca.. postoji opcije za vise igraca, ali su orginalu lose napravljene, no postoji tkz overlord varijanta igre, ali za to ti treba ili dodatak koji moras posebno kupiti ili jos jedna kopija ogrinalne igre. Igru mislim da imaju u CM, a baci pogled i na nas forum, mislim da se povoljno prodaje rabljena.