Marijan je napisao/la:marge je napisao/la:Marijan je napisao/la:evo još mi je samo stigla ekspanzija za Terru
i kakva je ekspanzija, jel se isplati kupovat tu ekspanziju? mislim, nije baš jeftina, a nekak mi je uvijek draže investirat u potpuno novu igru nego u neku skupu ekspanziju.. s tim da čitam po bgg mišljenja da su nekak preuranjeno izašli s ekspanzijom tak da radi balansiranja naknadno mijenjaju neka pravila..
Nisam ju još ni pokupio od Broloskog. Ne znam, meni je Terra jedna od najboljih strategija u postojanju i igra koje me pretvorila u ljubitelja društvenih igara tako da mi nije bilo žao novaca. Mislim da za ono što se dobije 280-300 kn nije sad nešto previše; dvije rase izgledaju OP, ali nova karta i pravila mi se sviđaju. Napišem nešto kad odigram, ali to će vjerojatno biti za koja dva tjedna ili nešto slično. Možda je Valsim igrao jer ju je isto nedavno kupio.
Igrali smo s ekspanzijom svega pet puta dosad, no već iz prvog igranja nam se jaaako svidjela i mislim da je isto kao u slučaju sa Scoundrels od Skullport ekspanzijom za Lords of The Waterdeep. Jednom kada se isproba nema povratka na staro.
Ekspanzija dodaje 6 novih zanimljivih rasa te dvije nove vrste terena - snijeg/led i vulkane. Yeti i Ice Maidens koriste nove snježne terene, Acolytes i Dragonlords koriste vulkanske terene, te dvije nove rase koje mogu zahvaljujući svojim moćima koristiti terene od svih rasa iz bazne igre - Shapeshifters i Riverwalkers. Uz igru se dobije i nova po meni puno bolja mapa za igru i ploča za određivanje redoslijeda igranja. Nema više kao što je bilo u baznoj igri da tko prvi passa i bude prvi igrač u sljedećoj rundi pa da redoslijed ide dalje po redu lijevo od tog igrača. Sad kako tko passa u jednoj rundi tako će to i označiti s oznakom svoje rase na ovoj novoj ploči poretka slijeda igranja. Ovo je zaista puno bolje i pravednije rješenje jer se u baznoj igri znalo dogoditi da bi jedan igrač uvijek prvi passao pa bi mu igrač s desna po defaultu uvijek morao igrati zadnji u sljedećoj rundi. Sada zavisno koji po redu passaš u jednoj rundi, tako ćeš i igrati u sljedećoj.
Novi tereni snijega i vulkana ne postoje kao takvi na novoj mapi već se polažu njihove oznake na jedan od baznih terena kada se teraformira u snježne ili vulkanske terene. To funkcionira na način da na početku igre ove 4 nove rase izaberu svoje defaultne terene iz bazne igre. Na svojoj igraćoj ploči stave okruglaste oznake na taj teren i onda kada idu teraformirati moraju iz bilo kojeg terena teraformirati do tog defaultnog baznog terena i onda na kraju i njega u snježni ili vulkanski. Ovo se sad može činiti budući da imaju za obaviti jedan dodatan korak teraformacije, da su zbog toga zakinuti i oslabljeni pred drugim rasama iz bazne igre. On the contrary. Nove rase imaju svoje zanimljive moći koje mogu koristiti i nisu u ništa slabijoj ni lošijoj poziciji pred onima iz bazne.
Dodani su u igru i novi načini bodovanja. Pa tako sad na kraju igre osim za najveći grad, mogu se dobiti bodovi i za najveći grad građen samo uz rubove mape. Ludnica

. Ima još nekoliko vrsta načina bodovanje za kraj igre koje možete dodati, no nismo previše igrali s ovom opcijom jer je ljudima već i ovako teško pratiti.
Ekspanzija dođe poprilično za jedan dodatak igri, ali ako ste obožavatelj bazne igre i htjeli bi ste ju začiniti novim ludim kombinacijama i rasama, onda vam je ekspanzija must have

.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon