Evo, konačno je došao dan da i ja mogu ovdje čitati i nešto napisati. Tek sam jučer pogledao film u Petrinji, po prvi put u 3D tehnologiji u našem gradu. Ne znam koja je to tehnologija jer moraš naočale sam upaliti na početku filma. To mi je bilo malo smješno jer sam navikao u IMAX-u ili u drugim salama u Zagrebu da ne moram još i o tome brinuti brigu.
Druga stvar, kud nam je ionako malo platno u kinu, sad mi se učinilo još manje (netko je pričao o tome da 3D tehnika "smanjuje" platno), pa mi je to sve bilo malo ispod nivoa, al ajd, ipak je to Petrinja i bio sam sumnjičav hoćemo li možda dobiti one papirnate naočale na ulazu

Što se tiče samog filma, podijeljenog sam mišljenja. Ali sad nakon čitanja vaših postova sam se odlučio da je ovo sve već "viđeno". Stvarno toliko sličnosti po meni ne bi smjelo biti, zar stvarno ti pisci scenarija nemaju malo više mašte? Tako da sam i ja ostao razočaran, ali upravo kao nastavak ove sage, ne kao film sam za sebe. Ima nekih glupih scena, ima i onih dobrih, ovaj puta ima puno više akcijskih, ali dobro, sve u svemu nije tako loše.
Nadam se da će se sljedeći film uspjeti odljepiti od tog klišeja starih filmova. Recimo meni su ona prva tri filma bili odlični, originalne radnje (vjerojatno jer sam bio klinac i nekako sam se povezao s njima). Ona zadnja tri filma koji su izašli nakon toga su mi već počeli biti vodnjikavi radi onih "ala smješnih likova" kao što je Jar-Jar i neki drugi slatki medeki i što ti ja znam. Oni stari filmovi su mi više bili ozbiljni filmovi za odrasle, ova zadnja tri su skoro pa priče za djecu. OK, ima u njima scena i događaja koji nisu za djecu, ali u globalu su mi spustili prag.
Kod ovog novog filma, kako je stvar u ruke preuzeo Disney bojao sam se što bi to moglo ispasti iz te kuhinje. Ali dobro je, nije tako strašno. Ima par smješnih scena ali nije pretjerano.
I samo za kraj. Kad su ušli u onaj bar i kad je bend zasvirao neki country na svemirskom benđu

reko, još su samo i onu staru obožavanu stvar mogli zasvirati u country obradi