Preporuka igara za početnika

Pitanja vezana uz društvene igre
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Re: (K) boardgame za pocetnike

Post Postao/la kockica »

Sada ću ja malo biti dosadan. Imam dvije cure od 10 godina pa donekle slično iskustvo.

Kooperativne igre preporučam izbjegavati, čisto da ne bi došlo do efekta alfa igrača.

Što se tiče drugih igara, preporučam tematske igre, odnosno one gdje igra pršti od detalja i šarenila, gdje je važna i forma a ne samo sadržaj. Nikakav love letter, hanabi, hey that... i sl.

Za carcassonne mi iskustvo govori da je više za početnike odrasle nego za djecu. S obzirom da je riječ o dečkima, možda i nešto što vuče prema konfliktu, znam da sam kao dijete obožavao rizik rofl

Možda Tobago, Stone Age/Lords of waterdeep (radije lords), te eventualno Ticket to ride, ali za ovo zadnje se dvoumim jer ga nisam isprobao ni sam, a kamoli sa djecom.
Stips
Reactions:
Ima zahvala: 614 puta
 pohvaljen: 580 puta

Post Postao/la Stips »

Ok, kockica kak ti se ovo čini:

Nexus Ops
Neuroshima Hex

?
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

kockica je napisao/la:Sada ću ja malo biti dosadan. Imam dvije cure od 10 godina pa donekle slično iskustvo.

Kooperativne igre preporučam izbjegavati, čisto da ne bi došlo do efekta alfa igrača.

Što se tiče drugih igara, preporučam tematske igre, odnosno one gdje igra pršti od detalja i šarenila, gdje je važna i forma a ne samo sadržaj. Nikakav love letter, hanabi, hey that... i sl.

Za carcassonne mi iskustvo govori da je više za početnike odrasle nego za djecu. S obzirom da je riječ o dečkima, možda i nešto što vuče prema konfliktu, znam da sam kao dijete obožavao rizik rofl

Možda Tobago, Stone Age/Lords of waterdeep (radije lords), te eventualno Ticket to ride, ali za ovo zadnje se dvoumim jer ga nisam isprobao ni sam, a kamoli sa djecom.
i ja ću opet bit dosadan, ali ću ponoviti:zooloretto. rodica od 12 godina ga obožava. a i mnogo stariji.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3725 puta
 pohvaljen: 3857 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Ticket to Ride moj mali (11. godina) obožava i obavezno ga odigramo kad imamo priliku na DDI-u.
Lords of Waterdeep sam i ja htio preporučiti, ali tu ima dosta engleskog na Intrigama pa zato nisam.
slika
kockica
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Stipsonov, ja bih se cak usudio s jednom od tih igara, premda sa svojom djecom ne, poznavajuci im afinitete. Mislim na kontekst kada sam ja bio klinac tih godina.

Iako bi mozda bilo dobro da nema teksta, zapravo nije problem dok ima malo ili umjreno teksta na engleskom, dapace moze ih samo potaknuti na ucenje, i dovoljno je da jedna osoba moze protumaciti
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

tisak media zna imati CATAN po 100 kn
Stips
Reactions:
Ima zahvala: 614 puta
 pohvaljen: 580 puta

Post Postao/la Stips »

[quote="kockica"
Iako bi mozda bilo dobro da nema teksta, zapravo nije problem dok ima malo ili umjreno teksta na engleskom, dapace moze ih samo potaknuti na ucenje, i dovoljno je da jedna osoba moze protumaciti[/quote]

U Neuroshimi nema engleskog (osim flavor texta koji nije na pločicama niti ploči) nego par ikonica koje se brzo nauče,
a u Nexusu dolaze zadaci ali su tipa npr "Win a battle in the rocky plains" ili "Eliminate a crystaline in combat" (pri čemu su Rocky Plains i Crystaline tip terena odnosno tip trupa) odnosno energize koje su npr "Add +1 on your die roll. Decide before rolling". Dakle posve temeljne stvari.
Zadnja izmjena: Stips, dana/u 18 vel 2016, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
kockica
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

To sa engleskim je zapravo odgovor sadistiku.
kockica
Reactions:
Kontakt:

Re: Preporuka igara za početnika

Post Postao/la kockica »

Molim preporuku. Klinac jednog našeg prijatelja bude uskoro navršio 6 godina. Jedinac je, a otac mu je inače volio društvene igre, dakle do svadbe je spadao u kategoriju geeka (eh što žene rade muževima :) ), ali spletom raznih okolnosti (tj. žena ;) ) nije u tim vodama, pa da im se nađe neka društvena igra uz koju bi se mogli zabavljati njih dvojica.
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1239 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Re: Preporuka igara za početnika

Post Postao/la Antomon »

Možda bi bilo zgodno da probaju neki coop za početak, tipa Forbidden Island ili Pandemic, obje igre su za 8+, ali pošto su coop mislim da bi moglo funkcionirati.
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”