Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la Antomon »

Nadam se ovaj tjedan, prošla 2 je bila malo ludnica.
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

čini mi se da si imao i 1st edition pa očekujem uskoro neki presjek, što je bolje ili lošije.
slika
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

nisam imao dosad igru, nego sam negdje najavio preorder ove verzije s tim da je to bilo još u veljači, a tek je sad izašla..
dado
Reactions:
Ima zahvala: 3644 puta
 pohvaljen: 2355 puta
Kontakt:

Post Postao/la dado »

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru dado za post:
Antomon
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

slika

Bili jučer u Carti Magici i nismo uspjeli odoliti i ne kupiti nešto :) .

Star Realms mi je najnovije otkriće. Riječ je o brzom Sci-fi deck builderu u kojem je cilj igre uništiti sav protivnički tzv. Autoritet, prije nego što on uništi tvoj. Jednostavna pravila, brzina igre i prelijepe ilustracije karata je ono što me najviše oduševilo u igri. Ponekad jednostavno želiš zaigrati nešto kratko i brzo i bez da ti se mozak prekuha od previše mozganja. Nije bilo bazne igre, pa sam uzeo samostalnu ekspanziju Colony Wars. Praktički je potpuno ista stvar, samo što su drugačiji brodovi. Uzeo sam odmah i dvije mini ekspanzije - Crisis events koja dodaje karte događaja da malo začine igru, i Gambit set koja dodaje specifične početne karte. Dobio sam uza to i dva scenarija - Pirates of The Dark Star i Nemesis Beast. Obadva scenarija se ima mogućnost igrati solo, ili zajedno protiv igre.

Druga igra koju smo uzeli je T.I.M.E. Stories. Pregledavali smo malo što ima novo od igara u Carti i naletjeli na ovu zanimljivu igru. U svom šarenilu društvenih igara raznoraznih prijateljskih boja, zapela nam je za oko upravo zbog ozbiljne sterilne naslovnice na kutiji, da ne kažem da sam naziv igre plijeni interes. I tako smo se bacili proučavati o čemu se tu radi i vrlo brzo smo uvidjeli da je to igra upravo po našem ukusu. Zanimljiva tematska priča o agentima T.I.M.E. Agencije, koji odlaze u prošlost kako bi razriješili raznorazne slučajeve i ispunili određene misije. Rješavanje zagonetki je primarni koncept igre, no to ne znači da fali i akcije i napetosti kao u najboljim trilerima. Pa zavisno od scenarija do scenarija očito. Prvi i jedini scenarij koji dođe uz igru je Asylum, i on je smješten u 1920-te i horor tematike je. Izašlo ih je dosad uza ovaj još četiri, a vjerujem kako će u budućnosti i puno puno više. Svaki scenarij vas baca u drugi vremenski period i ima potpuno drugačiji tematski štih. I sad dolazimo do prve i jedine stvari koja mi se već ne sviđa kod ove igre. Doživljaj igre prebrutalan, no uza igru dolazi samo jedan jedini scenarij, koji kada se odigra u nekih 6,7 sati igranja, i to je to. Igra nema Legacy sistem gdje se uništavaju karte niti išta tome slično. No gubi se čar pri drugom i svakom narednom igranju, jer već unaprijed znate što će se i kako će se odvijati u igri. I tu se gubi wooow efekt i čar iznenađenja. Kao kad prvi put pročitate knjigu, ili pogledate neki jako dobar film. Možete ponoviti to iskustvo, no to nije to i više nikada neće biti taj osjećaj kao kad se prvi put doživio. Jasno uopće nema sumnje kako će izlaziti mnogobrojni scenariji da se igra održi živom, no to tek treba vidjeti koliko će koštati.

No zaključili smo igru ipak kupiti iz sljedećih razloga. Igru kupiš, odigraš i doživiš to iskustvo i prodaš dalje. Ili još bolje rješenje, igru zadržiš, nabaviš neki novi scenarij, netko drugi nabavi isto neki drugi scenarij, svatko odigra i dovrši svoj, pa se samo zamijenimo. I tako ukrug s drugim igračima. Uopće ne sumnjam kako će igri rasti popularnost, tako ćemo i pod "Malim oglasima" nailaziti na oglase u kojima će se tražiti zamjene scenarija. Što je izvrsno zato jer neće biti potrebe da svatko ponaosob sam mora kupiti apsolutno sve scenarije. Zašto ne i otvoriti temu gdje ćemo se dogovarati tko će kupiti koji scenarij, pa se poslije mijenjamo i uštedimo na taj način, a opet imamo super doživljaj. Sve recenzije koje sam pogledao jako jako hvale priču, barem ovu u baznoj igri, kako je puna plot twistova i iznenađenja, te kako ih je držala napetima i toliko ih je uživila u igru da su imali osjećaj kao da su tamo. A to je nešto što smo zaključili da želimo isprobati. Živi bili pa vidjeli, to jest doživjeli :) .

Javim se kada uspijemo uhvatiti vremena zaigrati, pa vam kažem iz prve ruke, bez spoilanja radnje, je li vrijedilo ili ne.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 5):
grofShichsmurfORnotdadoBojan1983
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

slika
Dobio na poklon od prijatelja. Rebellion, ko ne prepoznaje :)

slika
Upravo došlo od Sante.
Joooooooj!

Live long and prosper.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nuuq za post (ukupno 4):
dadoValsimKillamiljenko
slika
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

slika

Navratili do Carta Magice :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 6):
NuuqmiljenkodadoblacxValsimkockica
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Dobar ulov :thumbs .
Baš me zanimaju dojmovi kada zaigrate.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Nisam ni znao za tu igru, baš i mene zanima kakva je :)
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”