(Nominalno) trajanje igara
- Gordan
- Reactions:
- Ima zahvala: 356 puta
- pohvaljen: 713 puta
- Kontakt:
(Nominalno) trajanje igara
Ne znam je li do mene i moje ekipe, ali imam dojam da svaka igra, barem prve partije, traje od 50 do 100% dulje od onog što je deklarirano na kutiji. Evo, sinoć smo igrali drugu partiju Terraforming Mars, ista postava kao u prvoj partiji. Trajala je 3 ipo sata, dok na kutiji piše 90-120 min. Nije to izolirani primjer, dapače, čini mi se da puno češe partije traju osjetno dulje od onog šta piše na kutiji.
Kakva su vaša iskustva?
Kakva su vaša iskustva?
- Antomon
- Reactions:
- Ima zahvala: 1239 puta
- pohvaljen: 933 puta
- Kontakt:
Re: (Nominalno) trajanje igara
Prva igra uvijek traje puno duže nego što je deklarirano. Tek se upoznavaš sa igrom, sa pravilima itd. čak i onda ako se netko unaprijed potrudio naučiti sva pravila. Moraš dobiti osjećaj za igru, što bi to trebao raditi. Nama obično onda sljedeće 2 ili 3 partije traju kraće ali i dalje duže od deklariranog.
Tek tamo nakon 5+ partija se poravnamo sa deklariranim.
Tek tamo nakon 5+ partija se poravnamo sa deklariranim.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
a ak imaš ekipu ko moja onda se nikad ne poravnaš, osim ako se ne računa poravnavanje s rakijom 

- Killa
- Reactions:
- Ima zahvala: 703 puta
- pohvaljen: 321 put
Kod mene prva partija traje duže, sljedeća najčešće oko deklariranog, ali onda se opet razduži jer igrači znaju igru, pa se dosta razmišlja o potezu.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Ja sam recimo igrao pretprošli vikend Letters from Whitechapel. Deklarirano je trajanje od 2 sata i tako smo se obično vrtili, a onda nam je ta zadnja trajala 4 sata
Kako je Killa rekao, počneš dosta razmišljati o sljedećem potezu.

- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Slažem se s vama da većina igara traje duže od deklariranog. Tek nakon dosta igranja, barem 5-10 se može većinu igara spustiti na nominalno trajanje. A neke i ispod, kao recimo Wir sind das Volk koji traje najviše sat i pol s iskusnim igračima (nominalno je 3 sata). A moguće je da igra potraje i samo 20-40min, ako jedan igrač uspije izrašati ranu pobjedu. Slično je i s A few acres of snow koji može biti gotov za 30-45min (deklarirano 60-120min). A i Race for the Galaxy može biti gotov za 15-20min ako nekom uspije izrašati pobjedu i kraj.