Duplo? Svaka čast. Sad i mene zanima kak se prodaje prek bgg
Onak, prek bgg sam kupovao (i nastavit ću jer ima svega i uglavnom povoljno osim ako baš ne izvoljevaš pa moraš imati Where There is Discord), ali nikad nisam razmišljao da bih na bgg _prodavao_. Jer kaj, do sad sam slao u valjd deset gradova po Hrv, isti bog ako šaljem i negdje vanka. A Paypal imam, nisam diler, nije mi bitno da mi dođe lova isti dan....
haha, where there is discord...zapravo izgleda dosta jednostavno, žena na pošti je samo stavila igru na vagu i izračunala cijenu...a ako znaš težinu igre, možeš izračunati shipping i preko stranica pošte...na pay pal sam samo stisnuo whitdraw novce i naplatili su mi 30 kuna, iako bi valjda bilo pametnije da sam čekao prvi da vidim oče mi prebacit besplatno novce...al nema veze...
a ne znan ni ja kako je to ispalo da prodam po duploj cijeni, samo sam jedan dan vidio da se igra po bgg prodaje i po 50 eura više od onog šta ja tražim ovdje, pa reka da pokušam, stavio 10 eura manje od bilo kojeg drugog europskog prodavača, i evo, nakon tjedan dana odmah kupac...al to je valjda jednom u deset godina.
A umjesto da se ide preko paypala kiji ocito uzima dosta love da se proba preko uplate na bankovni račun? Ja sam jednom uzeo igru na bgg i platio 30 kn provizije. Bez zahebavanja s pp, cekanje novca i prebacivanja.
mislim da je paypal opcenito ekipi kao sigurniji, nego e plati ti meni na bankovni racun. Što u slucaju da ti netko plati ili ti njemu na racun i ovaj ne pošalje igre, kakav je onda postupak?
Studioworks je napisao/la: 25 vel 2017, 14:37
Onda mu opsuješ malo obitelj i zaboraviš na izgubljene pare.
Baš to.
Dve stvari. Prvo, nema neke velike razlike, može te zaje* i u Hrvatskoj. Drugo, vidiš po reviewima drugih korisnika. Ako netko ima 11 pozitivnih reivewa i nijedan negativan, nemaš kaj razmišljati....
Ja sam prodao Republic of Rome preko BGG-a isto za pristojne pare. Talijan je uplatio preko IBAN-a direktno na račun. Jedino je platio suludi šiping od 22 eura do Italije, ali igra jest bila teška... Uglavnom mislim da se isplati prodavati strancima, posebno ako su u Europi (Amerima nismo konkurentni zbog šipinga, baš kao ni oni nama). Ja obično ponudim prvo tu na forumu po boljoj cijeni jer mi je naravno najlakše ako je čovjek u ZG ili igra može Tiskom, ali s obzirom na veličinu zajednice i malu do nikakvu potražnju za nekim nišastijim igrama mislim da je BGG vrlo realna opcija.
Boardgames are power fantasies. Maciej Janik et al.
bome sam 45 minuta čekao na pošti dok se to poslalo, stvorio se popriličan red nervoznih ljudi iza mene...morao sam im reć i šta sadrži igra...onda me za nefalit pitala žena "a koliko ima tih countera?"...ili kantera kako je ona napisala na dokumentu...