Bok! Pripremite kavice.

Ima sigurno već par godina otkako s vremena na vrijeme (rijetko, ali ipak..) škicnem ovdje pa bi bio red da to konačno obavim kako spada.

Društvene igre volim od malena i svo bih svoje vrijeme provela ili na društvenima ili na multiplayerima online sa svojom ekipom. Ovisna sam o toj atmosferi druženja uz igre i drago mi je što danas više manje imam baš takvu ekipu s kojima mogu zaigrati i online i u real lifeu.

Moja je ljubav prema društvenima dobro poznata pa sam posljednjih godina za svaki rođendan dobila barem jednu igru (Boggle, Igra života, Cluedo, Alias, Activity, 5 sekundi i ostale iz Interspara i Konzuma

One (zajedno s mojim ostalim prijateljicama) odbijaju igrati igre na engleskom pa sam vječno u potrazi za igrama koje koriste simbole da im mogu objasniti kako se igra, a da kasnije ne ovise o ničemu što je pisano.
Ipak, prije par godina sam preko dečka upala u svoje današnje društvo, koje se sastoji od nekoliko ljubitelja društvenih i s kojima sam otkrila cijeli svijet igara koji mi se do tada odnosio samo na moje domaće i Zombie Fluxx koji sam koju godinu prije tog kupila online i koji kod nikog nije dobro prošao.

S vremenom sam s preostalim dijelom ekipe (i dalje nas ima desetak) počela odlaziti i na organizirane društvene u Petrinju kod Sadistika u školi gdje nas je Slavica iz vaše udruge naučila igrati King of Tokyo i još neke koje su nam sada jako drage igre, kod nas u Sisku kod ekipe iz Skwhata, a i na Rebootu u Zagrebu svake godine igramo i baš nas je, čini mi se, prošle godine Mislav iz vaše udruge naučio igrati Dead of Winter koji nam je sada na popisu igara koje želimo nabaviti. Hvala ljudi!

Moja je kolekcija još uvijek minimalna jer počinjem s najjeftinijim igrama (koje su za druge uglavnom filleri) da imamo što veći izbor, a kako uglavnom sama snosim troškove nabavke igara odnedavno sam počela i prodavati igre na njuškalu, da si olakšam svoj hobi.

Inače, učiteljica sam i premda još nemam svoj razred, koristim svaku priliku za korištenje društvenih u nastavi. Jedna od primjera je prethodna školska godina kada sam podučavala učenicu iz Azerbejđana i rječnik smo bogatile pomoću Aliasa, prilagođenog Crnog Petra, a kad je već gotovo u potpunosti svladala jezik koristile smo i Boggle kao dodatni izazov (opet dobro došle igre na hrvatskom

Stava sam da većina igara razvija inteligenciju, pažnju i međuljudske odnose i da su igre totalno zakon!