Stipsonov je napisao/la: 03 tra 2019, 13:49
vedran87 je napisao/la: 02 tra 2019, 17:01
kockica je napisao/la: 02 tra 2019, 16:54
Zapravo, jako mi je ostalo u sjećanju gdje je netko (vatanen, stipsonov?) objasnio glavnu manu videorecenzenata. Naprave hrpu recenzija kroz mjesec i koliko zapravo mogu prosuditi kvalitetu igre na osnovu jednu do dvije partije?
Pa kvalitetnu dubinsku recenziju ne mogu sigurno.
No s druge strane
puno igara prođe kroz njihove ruke tako da imaju iskustva i vrlo brzo i lako uočavaju neke veće nedostatke ak ih ima. A to je u biti ono što ja tražim prije svega.
A tu su i ukusi naravno. Svatko ima svoj ukus pa i recenzenti i ako nađeš nekog koji se dosta dobro poklapa s tobom po izboru videoigara moš vrlo brzo zaključit da će ti se igra svidjet pogotovo ako je slična nekoj igri koja ti se već sviđa ili neće jer je slična nekoj koju nemreš smislit.
Živimo u doba ti je tempo života jako brz ponekad moraš s malo informacija donijet odluke, ne da se svakome i nema svatko vremena čitat dugačke dubinske recenzije

.
A meni se osobno neda gledati recenzije di ljudi svako malo po dvije minute love vlastiti rep. Zato mi se sviđaju recenzenti koji su se uhodali, imaju čvrst i streamlinean format i tup tup tup dođeš vidiš kaj se zanima i onda ili odustaneš od igre ili istražuješ dalje ili ak te ulovi super hype kupiš i to je to

.
Tu si nabasao na zlatno zrnce.
Duh vremena je takav da se igre konzumiraju u velikom broju i površno. Kad se uzme u obzir taj kontekst, onda je zbilja ok imati reviewera koji konzumira još više i još različitije.
Pa budući je to ono što se želi čuti od reviewa, takve reviewe i reviewere i imamo. Površne.
Ok je što tim brzim češljanjem svega mogu upozoriti na blatantno loše igre. Loše je što je metoda brzog češljanja posve neprikladna za otkrivanje vrhunskih igara. Jednostavno je puno false positiva, jer je teško razlikovati dobar prvi dojam od zbilja prave stvari.
Ali tko ima vremena za igrati samo jednu igru dok je toliko drugih, koliko god bila vrhunska ta igra bila?
Niti reviewer se niti igrač najvećem broju naslova neće pravo posvetiti. Odigrati će je, usporediti sa svime ostalim što je odigrao jednom dvaput triput, i ići dalje. Dublje istraživanje strategije se odgađa na to famozno 'trebalo bi','jednom','sutra'...
Istina istina.
Dobro si me skužio

. Nisam još došao ni blizu do točke da inzistiram na vrhunskim igrama nego mi je boardgejmanje više socijalna aktivnosti di je igra samo medij i kao takvoj mi je bitno da mi zanimljiva na bar jedan način i da nema nekih velikih problema koji bi odbili većinu ljudi pa da ju je nemoguće kak se kaže dovuć na stol.
Vremena čak i imam, al nemaju drugi ljudi uglavnom tak da...
I za tu potrebu koju ja imam su meni video recenzije baš onak taman po mjeri. Više volim igre igrati nego tražiti vrhunske , tako da je meni dobar češalj zlata vrijedan.
No mislim da će s vremenom mi postajati sve bitnije i to da su igre kvalitetnije, tako da bih svakako volio i čut po tvom mišljenju koja je najbolja metodologija za pronalaženje vrhunskih igara. Osobno mislim da nekog srebrnog metka tu nema da treba igrat i izmjenjivati iskustva s ljudima, najbolje osobno i profilirati korak po korak. Nema tog reviewa koji će to napravit jer će subjektivni dojmovi i ukusi se uvijek umiješat u to htio netko ne htio...
A što se samog topica tiče da nismo cijelo vrijeme offtopic

, čak mi i nije loše kad netko za neku igru koja se reklamira kao X naglasi da nije X nego Y, to je bitno za čut. A dal će zbog toga spustiti ocijenu igri ili neće mi je manje bitno, taj dio prosuđujem sam na temelju dojma.
Creation requires influence. Everything we make is a remix of existing creations, our lives and the lives of others.