Polako, još se čeka englesko izdanje. Ovo što ja imam je DE izdanje (izašlo premjerno ove godine na Essenu) i ima bitnog teksta po event i mission karticama, pa ne savjetujem preranu nabavku, osim ako ti nije njemački dovoljno jak.sismis je napisao/la: 26 pro 2019, 13:18 Nisam znao da je redizajnirana.. ova verzija izgleda puno bolja od stare, sad bi ju mogao i ubost.

Ono što znam u odnosu na prvotno izdanje jest da ovo ima popeglana pravila (ne znam točno što), modularnu ploču restorana i nema solo moda (iako na BGG-u tvrde da se igra može igrati i prema pravilima prve verzije).
Ukratko:
U pravilima postoji 8 scenarija koji vas polako uvlače u igru i treniraju za sve složenije vođenje restorana. U početku imate samo par osnovnih radnji, a kako napredujete morate paziti na pranje suđa, kupovinu namirnica i začina, sve zahtjevnije goste, plaću radnicima, brze popravke u restoranu...
Ono što me posebno veseli jest činjenica da kada završite s 8. scenarijom igra ne završava, nego je i dalje izazovna preko mission i event kartica koje stalno donose nove momente u strategiji i organizaciji.
Ne zaboravimo pritom kako je ovo kooperativna igra u realnom vremenu gdje smjena traje 4-5 minuta, a tijekom igre vodite restoran u jednoj, dvije i četiri smjene. Sve je tematski izvrsno posloženo i igra nam je već sada odlično sjela iako smo došli do (tek) 4. scenarija.
Prvi scenariji sasvim su dovoljni da s vama igraju i mlađi članovi obitelji, tako da toplo preporučam ovo kada izađe na engleskom. I naravno, preporuka za nabavku u našoj igraonici!