Još ima upita i nejasnoća oko turnira, pa da probam razjasniti. Ovo mi je prvi turnir kojeg sam organizirao. Nisam znao koliko će biti prijavljenih niti koja od brojnih turnirskih pravila primjeniti. Pravila za turnir sam odlučivao kako je rastao broj prijava. Kad nas je bilo ispod 10 prijavljenih, ideja mi je bila da igramo svi sa svima, napraviti listu, a najbolji pobjeđuje.
Kad je broj prijavljenih porastao na 18, odlučio sam se za 3 kvalificirajuće grupe koje imaju po 6 igrača. U svakoj grupi igra svatko sa svakim, radi se lista po uspjehu i prva 2 iz svake skupine idu u finale.
U finalnoj grupi opet igraju svi sa svima. Nema prenošenja pobjeda iz prijašnje grupe. Kreće se on nule. Kad se odigra svih 15 mečeva u finalnoj grupi, radi se lista po uspjehu, a prvi na listi je pobjednik cijelog turnira. Ako bude izjednačenih za 1 mjesto, izjednačeni igrači međusobno igraju novi meč i time odlučuju pobjednika.
Dobio sam prijedlog usred turnira da se barem finalni mečevi igraju na 3 dobivene umjesto na 2 s početka turnira. Ta ideja je odlična i pošto je Race kratka igra, jednoglasno sam ju usvojio

Ubuduće bi svi mečevi trebali biti na 3 dobivene, pa se nitko ne bi trebao žaliti na utjecaj sreće. Kao i skoro sve kartaške igre, Race ima utjecaj sreće. Ali nudi i dobre načine za mitigiranje randomnessa.
Nadam se da je sad jasnije. Ako ima pitanja, pitajte ovdje na forumu ili porukom ovdje ili na BGA.