Nije se ne pojavio.stoka je napisao/la: 02 ruj 2020, 11:46 da, pad bihaca djeluje kao dosta bitan događaj za srbe...na koji je način riješen fikret abdić?za ostalo ne znam dovoljno pa ne mogu komentirati....moje će vjerojatno biti poslana najranije 5.9. tako da je ne očekujem prije sredine mjeseca..
Da Cazinska krajina je tvrda u fulu. Bihać je sa svih strana okružen rijekom a VRS mu inicijalno može doći samo iz jednog smjera. Kako bi se otvorili dodatni smjerovi mora se prvo osvojiti Bosanska Krupa, koja također ima oba smjera prema VRS preko rijeke.
Kako sam odigrao VRS za osvajanje Bihaća?
Odmah u inicijalnoj postavci sam svih 4 brigade koliko smijem (RS je u tom trenutku enklava - jako velika, ali enklava) stavio prema Bosanskoj Krupi.
1.
Prva kartica velika ofenziva za 4 CP, +3DRM - dva prema Brčkom dva prema Bosanskoj krupi.
Pade Bosanska Krupa, advance +1, eto VRS u Krupi ali i u Cazinu. 3 smjera za Bihać.
2.
Ops da dođu do max stackinga na sva tri područja (to je 1CP, ostali su negdje po Posavini i Podrinju).
3.
(premda, u slijedećem turnu)
Topnička priprema - iako je to malo izlišno bilo, ali dobro, obje brigade reducirane.
4.
Opet velika ofenziva , opet +3 DRM. Svi na Bihać. 9*4, roll neki ok ali +3 DRM.
Pade Bihać.
Samo pazi, to je trajalo dve godine i pojelo veliki agažman. Ok VRS u Posavini stoji ok ali ostatak mape im je jadan. Sarajevo ne da nije pod opsadom nego bi tamo uskoro mogao biti dernek.
Pogotovo što ARBIH sad igra prva, i dobija 6 novih brigada a VRS niti jednu...
Općenito, sumnjam da je pad Bihaća čest slučaj

Svakako je skup.