Nešto razmišljam kako napravi dobru reintegraciju naših web stranica, foruma, članskih profila, personaliziranih blogova (novo!) i sl. Pa kako se radi o jako velikom zahvatu koji će zahvatiti čitavu našu zajednicu (pogotovo na forumu) moram znati kako razmišljate. No prvo da vam predstavim trenutno stanje i ideju zahvata:
Postojeće stanje
Trenutno imamo dignuta dva odvojena sajta i jedan zapravo odvojeni forum koji i nisu baš integrirani i djeluju zasebno. Nažalost posebno važna integracija phpBB foruma nije baš moguća s Wordpressom, pa tako ne možemo integrirati komentare sa članaka na WP-u s forumom, niti obrnuto što je po meni zapravo dosta loše. Održavanje je također otežano jer su Wordpress i phpBB dvije odvojene priče i dok WP to sve ima izuzetno dobro i automatizirano rješeno, phpBB baš i nema i meni stvara probleme pri svakom ažuriranju. Nadalje, phpBB se baš i ne ažurira često, a i extenzije za njega su tak - dosta "polukuhane"
Ideja rekonstrukcije
Moja ideja je od našeg igranje.hr sitea napraviti multi-site koji bi omogućavao zadržavanje krovnog portala kakav je sada i stvaranje zasebnih WP blogova igrača (ako ima takve želje i potrebe). Tako bi SEZAM postao jedan od siteova te multi-site instalacije na serveru što je dobro i zbog održavanja. Ovime bi se omogućilo i otvaranje blogova igrača ako netko želi i ima kapacitete za vođenjem vlastitog bloga kao poddomene igranje.hr domeni (tipa blog1.igranje.hr)
Druga važna stvar je prelazak na buddypress i bbpress dodatke za forum i zajednicu koji omogućuju potpunu integraciju u Wordpress platformu i razmjenu informacija između članaka i foruma i zajednice, stvaranje interesnih grupa i svega ostaloga.
Ono što će sigurno trebati, to je naviknuti se na novi sustav za pisanje foruma i to bi ovdje bila najveća novost. A kako zajednica obično baš i ne želi samo tako prelaziti na nešto na što nije naviknuta, zanima me vaše mišljenje, a svakako ako već netko ima i kakvih iskustva s gore navedenim platformama, neka ovdje kaže.
Također, nestala bi potreba za dvostrukim logiranjem na forum i na web stranice (članovi) kako je sada. I da, moguća je konverzija svih postova s ovog foruma na bbpress. Nešto bi se vjerojatno pobrkalo u formatima i sl., ali ne bi bilo strašno.
Evo malo referenci za bolje upoznavanjem s mojim nastojanjima
https://www.wpbeginner.com/glossary/multisite/
https://www.wpexplorer.com/beginners-gu ... s-bbpress/
Meni kao adminu ovakva promjena bi jako olakšala posao koji tu već godinama radim.

I da, nekako si dajem kao rok od godine dana da sve to poštelam i proradi. Čisto da se ne opteretim poslom.