Preživjelo se!
Partija je trajala oko 7 i po sati, give or take. S obzirom da smo se svi pripremili i to pošteno dan-dva prije, nismo uopće gubili vrijeme na "a kae ovoooo?" nego smo (nakon 40 minuta vađenja komponenti, snalaženja tko što mora dobiti te sastavljanja ploče i to one preporučene

) krenuli igrati.
Overall dojam? Jedva čekam igrati opet! S obzirom da nam je svima bio prvi put, naravno, nije bilo tu neke duboke strategije i dugoročnih planova, više se igralo reaktivno i ganjalo ciljeve (što je i oke, no?) ali često smo se znali zjbt u smislu "ooo, da barem nisam ovo pomaknuo to maloprije, kako to nisam vidio!" ali opet kažem, prvi je put.
Fantastična je igra, sviđa mi se svaki aspekt, a pogotovo taj delikatni balans command tokena i pokušavanja da držiš na umu kada će ti što trebati i da uspiješ pobrati benefite tuđih secondary abilityja sa strategy karata (često mi se znalo događati da jedva čekam da netko odigra strategy kartu da bih mogao napraviti secondary ability jer mi baš treba, samo da bih shvatio da nisam si pripremio odnosno sačuvao strategy command token).
Dosta rano sam uspio dogurati do 7 bodova dok su drugi bili na 2 ili 3, imao sam hrpetinu planeta i JAKO puno influenca tako da su glasovi tijekom agenda faze uglavnom išli onako kako bih ja htio

Naravno, kasnije mi je Mecatol Rex bio nasilno otet i počeo sam gubiti planete (kocke, PROKLETE KOCKE koje me fakat ne vole), prestiglo me s bodovima i na samom kraju smo imali epic battle kada sam se zaletio na Jerka koji je imao devet bodova i kontrolu nad Rexom, te imperial strategy kartu. S obzirom da sam igrao prvi, doveo sam pet brodova, pošorali smo se, ali štaš... kocke su bile kučke, kao i uvijek, a još je i on imao te usrane tehnologije s kojom se repairao tako da i ono malo hitova što je prošlo....
Anyway, nakon što sam spušio dotični epic battle i ostavio mu Mecatol Rex, natjerao sam ga da actually odigra Imperial kartu, scora taj bod i da završimo, već su bile neke ure i trebalo je raditi danas.
Mislio sam da će nam borbe biti najkompliciranije, ali zapravo nisu, ništa nije "komplicirano", pravila su stvarno dobro odrađena, jedino što je tu komplicirano je planirati dovoljno unaprijed i imati backup planove. To dođe s vremenom. Naravno, da smo igrali s nekim iskusnim bi nas pregazio ko mrave, s obzirom da smo ostavljali hrpu nezaštićenih sustava, micali se glupavo i sl.
I, nažalost, gotovo pred sam kraj nas je morala napustiti frendica (4. igrač) tako da smo nabrzinu morali smisliti što ćemo i kako ćemo. Nakon kratkog guglanja našli smo nečiji savjet da jednostavno pustimo sve njeno da stoji na ploči, igrali smo jednu rundu samo (čini mi se, možda su bile dvije, dvije, da) u troje, njezino ako se napadalo, napadalo se tako da netko treći odradi njene rollove i provjeri tehnologije, ali to je bilo to. Nije bilo najsretnije rješenje, ali svakako nismo htjeli ODUSTATI od svega nakon šest i po sati!